Как карате на магистрала

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Как карате по магистрала

Карам с 60, за да пестя гориво
6
1%
Карам с позволената скорост , собразена с пътните условия
269
45%
Карам с колкото може да вдигне колата
33
5%
Не изпреварвам, или много рядко
18
3%
Изпреварвам нормално, и не присвяткам ако има някой пред мен
241
40%
Аз съм царя на пътя и всички дето се влачат по-бавно от мен, трябва да ми правят път
36
6%

Общо гласове: 603
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Как карате на магистрала

Мнениеот stefan4o » Чет 08 сеп 2011 18:10

Aprilia написа:Не виждам какъв е проблема при изправна кола, хубави гуми и хубав път да се кара със скорости по-високи от разрешената. В БГ по тракия си карам 150-160, в участъка около Пазарджик около 130, а преди Пловдив където магистралата в една отсечка става като стъкло карам и с над 200, разбира се ако трафика го позволява, при положение че съм сигурен в колата си, пътя е перфектен и трафика е разреден или липсва не виждам проблем във високата скорост.
В Италия по магистралите нормално се движа 160-200 като пак зависи колко трафик има, но тук на магистрала скорост от 120 или надолу е буквално опасно, след като на 180 се намира кой да ти се лепне на бронята и да ти светка си правете изводите :wink: Белите стават не от висока, а от несъобразена скорост.
Сега е ред на моралистите да ме разпънат на кръст :Mr Green Fun

Като ти чета писанията мисля, че се смяташ за безсмъртен или безгрешен, а може би и двете. Да не говорим, че е наивно да си сигурен в над 10-годишен автомобил :012:

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Чет 08 сеп 2011 18:13

Карам по-скоро към 100, 110. Изпреварвам рядко, по-често бусове от стара генерация, напомпани с един тон работи.
Аз съм от тия, "пъплещите", и на извънгардско си припкам с 90 някъде. Някак нямам много доверие как колата, видиш ли, ще й се отвори еър-бега и онези, енергийните, зони ще поемат удара. Вероятно другите коли са по-сигурни от моята...(ако има изобщо нещо безопасно в купчина метал, която "лети" със скорост в пъти по-голяма от тази за която е "конструирана" човешката преценка)

Последна промяна от sam_boha на Чет 08 сеп 2011 18:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Чет 08 сеп 2011 18:15

ако се чудите как изглеждат идиотите по пътищата, можете да си уредите среща с колегата с италианския мАтор

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Чет 08 сеп 2011 19:02

Petrolhead написа:ако се чудите как изглеждат идиотите по пътищата, можете да си уредите среща с колегата с италианския мАтор

Почна се :lol:

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Чет 08 сеп 2011 19:08

stefan4o написа:
Aprilia написа:Не виждам какъв е проблема при изправна кола, хубави гуми и хубав път да се кара със скорости по-високи от разрешената. В БГ по тракия си карам 150-160, в участъка около Пазарджик около 130, а преди Пловдив където магистралата в една отсечка става като стъкло карам и с над 200, разбира се ако трафика го позволява, при положение че съм сигурен в колата си, пътя е перфектен и трафика е разреден или липсва не виждам проблем във високата скорост.
В Италия по магистралите нормално се движа 160-200 като пак зависи колко трафик има, но тук на магистрала скорост от 120 или надолу е буквално опасно, след като на 180 се намира кой да ти се лепне на бронята и да ти светка си правете изводите :wink: Белите стават не от висока, а от несъобразена скорост.
Сега е ред на моралистите да ме разпънат на кръст :Mr Green Fun

Като ти чета писанията мисля, че се смяташ за безсмъртен или безгрешен, а може би и двете. Да не говорим, че е наивно да си сигурен в над 10-годишен автомобил :012:

Напротив, нито безгрешен нито безсмъртен, камоли най-велик, защото на пътя най-велик няма. Просто знам до къде се разгръщат възможностите на колата и моите, според това си правя преценката, като казвам че съм сигурен в колата незначи че не отчитам че и тя е машина и й се доверявам на 100%. Знаех че много от хората ще вземат предвид думите буквално, ама ми е смешно като чета че 90% от хората карат с 90 не изпреварват и не присветкат, чудя се като карам по улиците аджеба КЪДЕ СА ТИЯ ХОРА от форумите дето карат като светци, ама да ти кажа не ги виждам. Това е толкова смешно лицемерие, че чак е тъжно mhihi

Потребителски аватар
mladen1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladen1 » Чет 08 сеп 2011 19:11

Карам разумо каквото и да значи за 140 кончета ТО КОРАДОТО Е ВИНОВНО heavy metal zork

naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naydenov23 » Чет 08 сеп 2011 19:16

mladen1 написа:Карам разумо каквото и да значи за 140 кончета ТО КОРАДОТО Е ВИНОВНО heavy metal zork

Тва не е ли на Марто на Минчо бившото Корадо, дето учеше в Търновския? Страшен цвят и всичко ако е то.

@Aprilia - Аз пък как може като карам по магистралата почти винаги да виждам от описания тип "90"? Явно си е до късмет, защото аз обикновено минавам през участък от Тракия в Неделя рано сутрин (към 5, кво да се прави, селски задължения) и със 120 изпреварвам абсолютно всички по магистралата и никога не съм засичал каращи със над 130?
Друг е въпросът, че обикновено освен камиони виждам по 2-3 коли.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 08 сеп 2011 19:59

Aprilia написа:
stefan4o написа:
Aprilia написа:Като ти чета писанията мисля, че се смяташ за безсмъртен или безгрешен, а може би и двете. Да не говорим, че е наивно да си сигурен в над 10-годишен автомобил :012:

Напротив, нито безгрешен нито безсмъртен, камоли най-велик, защото на пътя най-велик няма. Просто знам до къде се разгръщат възможностите на колата и моите, според това си правя преценката, като казвам че съм сигурен в колата незначи че не отчитам че и тя е машина и й се доверявам на 100%. Знаех че много от хората ще вземат предвид думите буквално, ама ми е смешно като чета че 90% от хората карат с 90 не изпреварват и не присветкат, чудя се като карам по улиците аджеба КЪДЕ СА ТИЯ ХОРА от форумите дето карат като светци, ама да ти кажа не ги виждам. Това е толкова смешно лицемерие, че чак е тъжно mhihi

Споко. До 2008 г и аз хвърчах с 225 по магистралите, но оттогава тука нещата отидоха на много зле с дупки , трапове, пропадания.Полицаите се оборудваха с нови радари , камери и коли. През 2007 на аварийното до невша са ми махали с палка - при 225 познайте кога ще спра, а Астрата насреща ако тръгнат дали ще се срещнем???След Алфонсо 155 карам по-бавно , сега с големият кораб - като кораб бавничко и без резки маневри.
155 цата позволяваше резки маневри без загуба на управление, стоеше като тухла на пътя няма отлепяне

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 08 сеп 2011 20:17

Повече от 100км/ч не съм вдигал от 8 месеца! Общо взето най-много съм вдигал като скорост 125км/ч :roll: Толко си мога! Ма тогава имаше долник и един тир ме притискаше и нямаше как да дръпна ръчната mhihi

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 08 сеп 2011 20:26

На магистрала карам предимно напред и в повечето случаи не много бързо. mhihi
Около Пазарджик с Голфи карам само в лявата лента или в аварийната с около 90-100 - с по-висока скорост или в дясната лента ме е страх, че ще ми падне таблото или поне радиото, пък обичам да слушам музика докато карам.
С катафалката карам с точно 130 предимно в лявата лента и се оглеждам за самолети в огледалото. Уж керосин не се намира лесно, а ги карат пущините. mhihi

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 08 сеп 2011 21:03

леле, ако пишещите тук, бяха като каращите по магистралите....ама не са, там карат тия, които не могат да пишат :063:
иначе карам около 120 +-10 км)ч
на 6 с 2000 оборота, разхода ми е 4 :063:
веднъж съм вдигал 200 да видя колко може колата, бях сам и нямаше НИКОЙ на пътя
вдигнах, уплаших се, че съм луд и повече не съм пробвал

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Чет 08 сеп 2011 21:17

По-голямата част от шофьорите след като се качат на магистралата и се "успокояват". Видиш ли пътя е многолентов, движението е еднопосочно и е напълно достатъчно да закачим 5-ия зъб и да си джиджиткаме.
Истината е, че положението е точно обратно. Нещата на магистралата се случват пъти по-бързо - дали ще те застигнат с по-висока скорост или ти ще застигнеш "пестеливец" всичко става за части от секундата.
Аз лично на магистралата обръщам внимание на две неща - огледалата и мигачите. Огледалата трябва да се гледат повече отколкото пътя отпред. Няма значение дали преди 2 секунди е нямало никой чак до предния завой - в следващата Майбах-а е до теб (той го може). А 30 секунди по-късно ще е МНОГО късно да обясняваш на когото и да е кой с колко е карал. Мигачите - поне тука ги използвайте! Нека всички са наясно какво си намислил.
И един съвет - когато застигаш автомобил и в същото време теб започват да те изпреварват ( в случаите при които скоростите са близки) чукни леко спирачката дори и да не ти трябва. Светването на стоповете е напълно достатъчно за задминаващия да е спокоен, че няма да предприемеш маневра тип "камикадзе"

Потребителски аватар
ilianmilenin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilianmilenin » Чет 08 сеп 2011 21:20

140км,разход 4.5 :beer :beer ,не повече!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 08 сеп 2011 21:24

Темпомат 140 или 150. Много рядко 160, почти никога, само ако много, ама наистина много бързам по-работа и закъснявам за уречен час някъде (дело, сделка).
Никога не си позволявам да приствятквам, дори да настигна някой, който се движи по-бавно от мен. Хората имат очи, ще ме видят и ще се приберат при първа възможност. Единствено на кретени понякога, когато се "изсерат", с извинение, с 90 да изпреварят камион движещ се с 85, но напоследък и тях оставям да пасат. Майната му, важното е да стигнем живи.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Чет 08 сеп 2011 21:30

140км/ч. Гледам да ги поържам през цялото време. Не присветквам, съобразявам се с пътната обстановка.

десният ми крак играе ролята на темпомат mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”