Немска овчарка-Берта стана на 5 мес. Снимки
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Немска овчарка-Берта стана на 3 мес. Снимки
Страшна е!Да ти е жива и здрава!Прилича много на кучето на брат ми,когато беше по-малко.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
На 17 .09 във Варна ще има специалка.Които изка да заповяда.
Re: Немска овчарка-Берта стана на 5 мес. Снимки
vit_autosofia написа:joker написа:vit_autosofia ,![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
joker![]()
![]()
![]()
колкото пъти се обадя за консултация винаги внимателен и учтив.
![]()
пред такива хора.
А бертичка толкова я обичам,че треперя като за малко дете.
Макар да не му е мястото тук, аз също имам за какво да му благодаря относно консултации за песа

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
vit_autosofia ,ако знаеш как съжалявам,че си чак в София.Иначе моят щурчо щеше да бъде чудесен приятел на Берта в играта...като гледам и тя обича гумите
Само един съвет..не и давай гуми с метални нишки(има едни тайвански -голям боклук са защото са само найлон,ама за куче са чудесни) Иначе зъбите и ще се изпилят много лошо още на 1-2 години.Любимите играчки на моя са автмобилните гуми,но аз умишлено не му позволявам такава игра по-често от 1 път седмично и то не повече от 1-2 мин....точно заради металните нишки,киото действат като пила.Другите играчки,които пилят зъбите са шишетата от газирани напитки!!!Дърво(едри пръчки,но не чамови!) и мека гума и давай на воля...кожените кокали също добре почистват зъбите и засилват дъвкателната мускулатура....Да ти е жива и здрава!!!!

Да е жива и здрава красавицата Берта, уникална е. Като я гледам и си спомням за моята Тара, която преди 4 години почина на 11 години. Наложи се да я преспим
Имаше проблеми със сърцето. Прибрах се един ден от работа и я намерих лежаща на една страна. Беше с отекли крайници. Тогава един приятел ми препоръча един ветеринар, който дойде от другия край на София и който мога да кажа, че определено е роден за тази професия. Каза че с лекарства може да я поддържаме около месец, но ще е мъчение за животното и аз да си преценя. Реших, че не мога да й причиня болка и страдание - това беше най-трудния избор в живота ми, да се разделя с член на моето семейство, със съществото , което обожавах и което само не можеше да говори, иначе беше повече от човек. Лежеше и ме гледаше в очите през цялото време. Докторът постави първата инжекция, която ,доколкото знам се води нещо като обезболяваща или упояваща, не знам точно. В момента, в който и постави втората, от която спира сърцето Тара ме погледна право в очите и се разплака. Тя плачеше като човек, не за друго, а защото ТЕ- животните разбират всичко много добре и са много по-добри от нас хората. Дори сега, когато пиша не можах да се сдържа и пак се разплаках. Това беше едно уникално животно. Винаги ще я помня. След нея ми подариха Сара - една много странна смесица, която така и не установих какава е точно, но я обикнах много, беше една малка черна космата топка. Порастна, забременя и се родиха 6 бонбона. Един ден беше успяла да излезе на улицата, защото живея в къща и някой идиот я беше убил. Слава богу малките вече бяха отбити. Порастнаха, раздадох ги и си оставих един мъжкар Бруно. Сега той е пазача вкъщи, заедно с едно куче, което прибрах от улицата, доста възрастна, кастрирана и интелигентна дама. Двамата много се обичат. Но да си призная честно винаги съм си мечтала пак да си взема немска овчарка и знам че някой ден ще го направя.
Joker поздравления и за твоя красавец
- страхотен е и затова какъв човек си ти всъщност, защото хората не случайно са казали, че който обича животните е добър човек. Дано има повече хора като теб, защото се плаша като гледам какви изроди са се навъдили и какво причиняват на животните. А относно ротвайлерите, те са втората ми любима порода кучета след немските овчарки.
И от моя скромен опит с отглеждане на кучета - 5 броя до сега, мога да споделя наблюдения, че женските според мен са по-послушни и по-податливи на дресировка.
Но дали е женско или мъжко няма значение - важното е като го вземеш да му дадеш цялата си любов, защото както каза Joker, кучетата са като малките деца - имат нужда от много любов и внимание , а после ти се отплащат стократно и са несравними приятели.
Да са ни живи и здрави любимците дълги години, защото те правят живота ни по-хубав и изпълнен с несравними емоции.

Joker поздравления и за твоя красавец

И от моя скромен опит с отглеждане на кучета - 5 броя до сега, мога да споделя наблюдения, че женските според мен са по-послушни и по-податливи на дресировка.
Но дали е женско или мъжко няма значение - важното е като го вземеш да му дадеш цялата си любов, защото както каза Joker, кучетата са като малките деца - имат нужда от много любов и внимание , а после ти се отплащат стократно и са несравними приятели.
Да са ни живи и здрави любимците дълги години, защото те правят живота ни по-хубав и изпълнен с несравними емоции.
- joker
Tarushka написа:,.
Но дали е женско или мъжко няма значение - важното е като го вземеш да му дадеш цялата си любов, защото както каза Joker, кучетата са като малките деца - имат нужда от много любов и внимание , а после ти се отплащат стократно и са несравними приятели.Да са ни живи и здрави любимците дълги години, защото те правят живота ни по-хубав и изпълнен с несравними емоции.
Ей напълни ми душата!!!!!Първо с мъка,защото си спомних моя Бъки Първи....и днес по разходките усещам как душата му сякаш върви с мен и Бъки Втори....ей така тихичко,спокойно и уверено ....по ротвайлерски....и разпилява край себе си онази чиста и неподправена обич,която само истински приятел може да ти даде...
Само едно ще добавя.Децата порастват и стават самостоятелни....нашите любимци остават до последния си дъх деца....напълно зависими от нас и нашите чувства към тях!Обичайте те ги....иначе те много,много страдат!
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Вчера Берти сладуранката ми стана на 4мес.Мнофо си я обичам.
- joker
vit_autosofia написа:Вчера Берти сладуранката ми стана на 4мес.Мнофо си я обичам.
Да ти е жива и здрава....и дълги години да ти е приятелче!А това ,че я обичаш много си пролича още от първия ти пост

нашият свят е изпълнен с толкова много студенина и омраза,че дори и най-малката искрица обич трябва да се пази ....защото често тя може да бъде началото на огън,който да ни даде липсващата ни топлина....
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Берта я страшна, но само не разбрах защо придоби тоя панически страх от мен. С едни си играе, други ще ги яде
, а от мен какво се уплаши 

- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Ради ако се намали височинната ви разлика от горе надолу съм 100% сигурен, че няма да ти се плаши 

- vit_autosofia
- Контакти:
Берта на 5 мес.

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Тя голям вУк станала. Да ви е жива и здрава 

- vit_autosofia
- Контакти:
Хубава е,но голям характер излезе.Хич не слуша и тръгва на кучешко училище. 

vit_autosofia написа:Хубава е,но голям характер излезе.Хич не слуша и тръгва на кучешко училище.
Не ти се занимава явно.
Ето малко клипчета с метода на обучение http://forum.bsv.bg/viewtopic.php?f=21&t=491.
Разглеждай и форума, има какво да се прочете, макар и посещаемостта му да е коренно противоположна на този в който пиша.
Аз съм ги използвал тези методи и помагат. Моя Немец и той беше с характер и все още е, но вече е малко по-послушен.
Да ти е жив и здрав!!!
Ето и моето Гермарнче

Върни се в “ОФФ-Топик - други”