tihomir40 написа:от скоро и аз съм в този форум ,но кола карам отдавна, имах различни марки и модели, сега съм на голф 4
по въпроса за километрите да кажа и моите наблюдения
1. наскоро имаше една информация от ауто билд мисля ,че средно статистически в германия колите изминават 12000 км. годишно
2. по статистика до работа и обратно колата се ползва 60-70 км. дневно, което прави годишно към 15000 км.
3. като гледам по реални обяви в германия ,колите се движат между 20х. -25х. км. годишно
4. колите на много километри са предимно работни, дизели, от средния клас , комби модели, те може и да стигнат 50х.-60х. км. год.
5. мои сметки една кола карана от нормален човек, който ходи на работа, не я кара по цял ден, ходи и до пазара с нея и най вероятно има и втора кола за жената, няма как да мине повече от 25х. км год., така че 250 000 км .за една 10год. кола ми се струва реално, естествено в бг. са наполовина което не трябва да ни заблуждава, също така много важна е и потдръжката, ако е нормална и навременна още 250 х. ще изкара без проблем
Само да не е от тия дето е 50х.-60х. км. год. защото ще се нуждае от допълнителен ремонтен пакет.