помощ за закупуване на лекарство от Турция

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Re: помощ за закупуване на лекарство от Турция

Мнениеот mitko66 » Съб 09 юли 2011 6:14

Лекарството е предписано от доказано НАЙ-ДОБРИЯТ специалист в тази област в България, проф. Трайков, това смятам е достатъчно, спорет теб Жокер, какво да давам, или най-добре нищо и да чакам...?
Пуснах темата с молба за помощ по закупуването а не за обсъждане на назначеното лечение и поставяне на диагнози.
Благодаря на всички включили се!

Didoni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Didoni » Пет 09 сеп 2011 12:12

за кога ти трябва и какво количество?какви килограми трябва да е ?

Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Пет 09 сеп 2011 14:08

Благодаря ти за предложението, колегата Медаров ми помогна, благодаря му още веднъж!
:applause:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Съб 10 сеп 2011 15:42

joker написа:
imedarov написа:Докторе, ще се бъркаш там дето не разбираш? Некой казва ли ти на теб как да лекуваш и какви диагнози да поставяш?

Май нещо професията ми е свързана именно с медикаменти(които ти наричаш по търговски "лекарства')....я помисли кой не разбира...Медицината е 99% диагноза и само 1% лечение,господин търговецо!Човешкото здраве не е за търговия...така ме учеха някога хора,които никога няма да забравя!!!С тези странични ефекти не бих приложил този препарат на близък човек...а и на неблизък!!!!

Пич, с тебе съм спорил на ЛС няколко пъти и тука във форума пак.
Не си компетентен, разбери го.

Турците са светлинни години пред нас, светлинни - прочети го добре това и го осъзнай, опитвайки се да го разбереш.
Нямат нищо общо с нас, Казвам го от опит и от това, което съм видял с очите си там.
Там няма нещо, което да не може да се направи, ако не се прави, то е защото има рискове.

Медицината може да е диагноза и 1% лечение, но без този процент лечение си вън от играта, наречена живот.
Не мисля че си компетентен, особено на тема Турция, предвид изказванията, които правиш.
Не ти пожелавам да го виждаш, но отношение, лечение и уважение са на много нива над България, като друг е въпроса, че някои от предходните думички не съществуват тук.

Понякога ми звучиш като грамофонна плоча - няколко човека ти обясняват че си в грешка, ти си "Пей си ми Пенкеле" ... за какво е това.
Хубаво е да има кой да те свали на земята и да ти каже две думи че не всичко е толкова розово, ама ми звучиш вманиачено.

Запознат ли си с тестовете на лекарствата, запознат ли си с Асоциациите, които одобряват лекарствата, запознат ли си с тестовете, които се правят на едно лекарство, преди въобще то да се приложи върху човек?
Запознат ли си колко е стриктен процеса, който се следва, за да се изкара един медикамент на пазара и замислял ли си се защо някои лекарства имат период от 15 години, в който никой не може да прави подобни?

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Съб 10 сеп 2011 16:20

Радвам се че са ти помогнали,и си доволен от отношението в Турция.Да наистина в някой области турците имат по добри ,,експерти'' да имат и техника която все още нямаме.Но турция не е светлинни години пред България и в много скоро време ще бъдем на същото ниво.Мисля че колегата джокер друго имаше в предвид а ти реагира доста остро.Казвам го като човек който познава една дузина турци завършили медицина в България, и работят като такива в истанбул.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 10 сеп 2011 20:18

joker написа:
imedarov написа:Докторе, ще се бъркаш там дето не разбираш? Некой казва ли ти на теб как да лекуваш и какви диагнози да поставяш?

Май нещо професията ми е свързана именно с медикаменти(които ти наричаш по търговски "лекарства')....я помисли кой не разбира...Медицината е 99% диагноза и само 1% лечение,господин търговецо!Човешкото здраве не е за търговия...така ме учеха някога хора,които никога няма да забравя!!!С тези странични ефекти не бих приложил този препарат на близък човек...а и на неблизък!!!!

да бе да и сигурно и тука вече има кибер нож въпреки предложенията от турска страна. Става въпрос за рак. Там за турските граждани роцедурата е безплатна. !!
Както и за кубински граждани отровата от син скорпион е безплатна за онкоболни, а тука защото сме били в ЕС на баснословна цена.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 10 сеп 2011 20:47

Милослав написа:Запознат ли си с тестовете на лекарствата, запознат ли си с Асоциациите, които одобряват лекарствата, запознат ли си с тестовете, които се правят на едно лекарство, преди въобще то да се приложи върху човек?
Запознат ли си колко е стриктен процеса, който се следва, за да се изкара един медикамент на пазара и замислял ли си се защо някои лекарства имат период от 15 години, в който никой не може да прави подобни?

Уважаеми колега,смятам,че малко излизаш от добрия тон,но нейсе! :lol: Тури му пепел...Това не е толкова важно.Дори и не знаеш какво работя ,а правиш публични заключения.
Знам какво е в Турция,защото два пъти съм участвал с мои проучвания на конгреси там.Знам много точно как се прави проучване на медикамент и колко фази минава.Защото участвам в етична комисия одобряваща проучванията.Знам и как се изтегля от пазара медикамент,който при масова употерба дава "неочаквани" странични ефекти.
Пример 1:Glaxo Smithkline като перфектна и уважавана фирма има доблестта да изтегли от пазара свой антибиотик,който предизвика неприятни странични ефекти неописани в проучванията.
Пример 2:Одобреният и широко ползван у нас Аулин е забранен в Ирландия заради поредица от тежки ченодробни заболявания при млади жени предизвикани от употребата му.
Та такива ми ти работи УВАЖАЕМИ КОЛЕГА! Апропо... в духа на форума...колко известни световни производители на автомобили се принуждават да изтеглят от пазара някои свои модели заради дефекти при серийното им производство-мигар тези модели на са минавали тестове????
kris11 написа:
joker написа:

да бе да и сигурно и тука вече има кибер нож въпреки предложенията от турска страна. Става въпрос за рак. Там за турските граждани роцедурата е безплатна. !!
Както и за кубински граждани отровата от син скорпион е безплатна за онкоболни, а тука защото сме били в ЕС на баснословна цена.

В медицината има един железен принцип...Primum non nocere(преди всичко да не се вреди)...ако всички лекари го спазваха,знаеш ли колко по-добре биха били пациентите....

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 11 сеп 2011 9:15

Уважаеми, колега, прости остротата в по-горният ми пост. Аз така реагирам, така устроен човек съм.
Надявам се никога да не си на това мнение, което съм аз, надявам се никога да не ти се налага да изградиш такова мнение за българските медици. Бъди щастлив, но знай че е много важен глобалният поглед и и собственият опит, да бъдат съчетани във формирането на едно мнение. Надявам се да не ти се налага да лежиш в Турция, поради немарливостта на български лекари. Най-добре е да си здрав и да не знаеш за какво говоря :)
Бъди щастлив!

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Нед 11 сеп 2011 11:09

Милослав написа:Уважаеми, колега, прости остротата в по-горният ми пост. Аз така реагирам, така устроен човек съм.
Надявам се никога да не си на това мнение, което съм аз, надявам се никога да не ти се налага да изградиш такова мнение за българските медици. Бъди щастлив, но знай че е много важен глобалният поглед и и собственият опит, да бъдат съчетани във формирането на едно мнение. Надявам се да не ти се налага да лежиш в Турция, поради немарливостта на български лекари. Най-добре е да си здрав и да не знаеш за какво говоря :)
Бъди щастлив!

Ха, аз не съм никой че да прощавам или съдя.На мои близки им се е случвало да пострадат от ,,големи светила'' в Българската медицина,знам какви опасни за хората безхаберници се опитват да лекуват,но такива има в България,Турция,и по целият свят.Надявам се нито аз,нито ти,нито който и да било да лежи в болница с грешка или без грешка.Нека всички да сме живи и здрави!

Въпроса бе дали е редно един медикамент, да се приема, когато се знае, че за да помогне руши организма.За мен въпроса е спорен колкото и евтаназията.Човека пуснал темата иска помощ и я получил.Желая всичко най-добро на всички.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 11 сеп 2011 16:21

Милослав написа:Уважаеми, колега, прости остротата в по-горният ми пост. Аз така реагирам, така устроен човек съм.
Бъди щастлив!

:да: :да: :да: :beer :beer :beer Само исках да помогна с ЛИЧНО мнение...и 25 годишен опит...абсолютно безкористно....както винаги съм го правил...за тези 25 години...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”