Здравейте.Предварително се извинявам ако имам грешки или повторения с други теми.
Проблемите които имам са следните:
-Частично запущено радиаторче на парното.
(Колко струва смяната му?Възможно ли е да се почисти или е по добре ново?
Преди доста време бях гледал тема сас смяната му подробно описана и сас снимков
материал но сега немога да я намеря ако някой може бих бил благодарен на линк за нея.)
-Проблем с гърнето...При спад на оборотите дрънчи като дайре,смятам че е заминало вече,Не е разкачено
или пробито.Незнам дал е предното или задното гърне.
(Колко струва смяната на всяко едно от тях?Втора ръка може ли или не е желателно?)
-При завиване на място се чува скърцане,като триене на гума в гума.Мисля че е от помпата на хидравликата
Когато колата не е карана поне ден се оправя за малко и след няколко маневри пак започва да скърца при
завиване и волана става малко по тежък.Има прикапване на хидравлична течност но само при пален лиав/десен ако това е от значение.
(Колко струва смяната?Желателно ли е да се кара с такъв проблем или е наложителна смяна?)
-Маслото намалява и се налага доливне от време на време,знам че е нормално за стара кола но дали
има нещо което може да се направи...карам я в ниски обороти до 2 000/2 500 двигателят е 1.8 90к на
газ(инжекцион).Консумацията на масло е доста около 500мл на 1000км.Но въпреки това не сам забелязъл
да пуши.
(Колко сериозен е проблема?Възможно ли е да има незабележим теч и от къде?)
-Виене лявото колело само при ляв завой.Не се усеща биене във волана или проблеми при завивне.При
движение на право и десен завой ниама шум.
(Какво може да е?Маншон,лагер?Колко би струвала смяната?Безопасно ли е да се кара с такъв проблем?)
-Леко играене на оборотите като е на газ и понякога задържа обороти кам 2000 и падат само като ги сваля
насилствено( с по висока педавка).Смених малкия филтер, имаше разлика но не драстична.
(На какво се дължи играенето на обороти?Как може да се отстрани проблема?Нужно ли е да се почисти
изпарителя?Трудно ли е?Колко струва?Възможно ли е да има грешка в компютъра?
Това са всички проблеми по колата които бих искал да отстраня и бих бил благодарен на всеки съвет и мнение за всеки един от въпросите ми.Извинявам се отново за повторението с други теми и ви благодаря предварително за съдействието.
Проблеми с голф 3......
-
MK3 GT
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблеми с голф 3......
колега според мен трябва да я вкараш в сервиз и смяна с ново всичко освен евентуално помпа на хидравликата
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Като изключим радиаторчето и гърнето всичко друго го имам и аз
1.6 абу само на газ. Масло ми тече от гарнитурата на капака и симерината на разпределителния вал от към ремъка не гори грам.
Проблема с виещото колело и аз не мога да разбера от какво е.
А колкото до смяната на радиаторчето на парното може и да ти излезе скъпо защото е голяма играчка препоръчвам ти сам да си го смениш ако можеш цената му е около 30 лв
Колкото до проблема с оборотите и аз искам да разбера какво може да се направи

1.6 абу само на газ. Масло ми тече от гарнитурата на капака и симерината на разпределителния вал от към ремъка не гори грам.
Проблема с виещото колело и аз не мога да разбера от какво е.
А колкото до смяната на радиаторчето на парното може и да ти излезе скъпо защото е голяма играчка препоръчвам ти сам да си го смениш ако можеш цената му е около 30 лв
Колкото до проблема с оборотите и аз искам да разбера какво може да се направи

- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
За всичките тези проблеми по-добре се обърни към някой сервиз или майстор.
Иначе относно темата за смяна на радиаторчето....
viewtopic.php?f=11&t=152266&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE
Иначе относно темата за смяна на радиаторчето....
viewtopic.php?f=11&t=152266&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE
Вкарваш в сервиз и слушаш офертата за целия списък.
После сам преценяваш дали да я правиш или смениш.

После сам преценяваш дали да я правиш или смениш.

Благодариа за бързите отговори.Ако някои има още нещо да каже по темата ще следя отговорите с интерес.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”