Какво ми е нужно за смяна на двигател - 1.6 ЕZ --> 1.8 PB ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
predator4o
Автомобил: 1996 VW Golf MK3
Двигател: 1Z 1.9 TDI 90 PS

Какво ми е нужно за смяна на двигател - 1.6 ЕZ --> 1.8 PB ?

Мнениеот predator4o » Чет 08 сеп 2011 1:10

Здравейте, колеги. След дълго четене, ровене и търсене из Форума и обявите за коли на части, си намерих дълго мечтания мотор 1.8 PB :lol: Не ме питайте и упреквайте защо съм избрал точно PB-то, пуснах тази тема, защото не можах да открия точния отговор на моя въпрос, а той е следният:

Кои точно неща ще са ми необходими от колата-донор, която за момента не е Голф, а е Пасат Б3, като се има впредвид, че в момента двигателят ми е 1.6 карбуратор с код EZ без комп ?

От четенето тук (във Форума) разбрах, че ми трябват следните неща:
1. Двигателят (оборудван) - генератор, всмукателен и изпускателен колектори, инжекцията, хидравличният компресор, маховикът и съединителят
2. Въздушният филтър с кутията и дебитомера
3. Помпата от резервоара и ГНП-то
4. Водният радиатор + съединенията
5. Компютърът с инсталацията му??? - какво включва тази инсталация?
6. Казанчето за хидравличната течност
7. Скоростната кутия я изключвам като вариант, просто защото е взаимозаменяема с моята ( 020 4Т )
8. Ще ми трябват ли бобината и комутатора от донора?
9. Какви други кабеляци ще са ми нужни освен тези на компютъра? Трябва ли ми бушониерата от донора?

Моля Ви, колеги, обърнете внимание и помогнете, защото не искам да изпусна добрата оферта и да бавя момчето, а не съм съвсем наясно с всички подробности. Объркващо е за новак ( :oops: ) , прочетох доста теми (особено на Li4o mhihi ) , но пак не намерих пълния отговор. :обичам ви

П.С. Нека не зацапваме темата с ненужни коментари, смятам че темата ще е полезна и занапред.

Благодаря Ви :bowdown

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво ми е нужно за смяна на двигател - 1.6 ЕZ --> 1.8 PB ?

Мнениеот moimoimoi » Чет 08 сеп 2011 17:43

a резервоара ти дали има отвор за потопяема помпа?
и тази кутия 4Т е ужасно дълга

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Мнениеот basata-user » Чет 08 сеп 2011 17:48

predator4o написа:Здравейте, колеги. След дълго четене, ровене и търсене из Форума и обявите за коли на части, си намерих дълго мечтания мотор 1.8 PB :lol: Не ме питайте и упреквайте защо съм избрал точно PB-то, пуснах тази тема, защото не можах да открия точния отговор на моя въпрос, а той е следният:

Кои точно неща ще са ми необходими от колата-донор, която за момента не е Голф, а е Пасат Б3, като се има впредвид, че в момента двигателят ми е 1.6 карбуратор с код EZ без комп ?

От четенето тук (във Форума) разбрах, че ми трябват следните неща:
1. Двигателят (оборудван) - генератор, всмукателен и изпускателен колектори, инжекцията, хидравличният компресор, маховикът и съединителят
2. Въздушният филтър с кутията и дебитомера
3. Помпата от резервоара и ГНП-то
4. Водният радиатор + съединенията
5. Компютърът с инсталацията му??? - какво включва тази инсталация?
6. Казанчето за хидравличната течност
7. Скоростната кутия я изключвам като вариант, просто защото е взаимозаменяема с моята ( 020 4Т )
8. Ще ми трябват ли бобината и комутатора от донора?
9. Какви други кабеляци ще са ми нужни освен тези на компютъра? Трябва ли ми бушониерата от донора?

Моля Ви, колеги, обърнете внимание и помогнете, защото не искам да изпусна добрата оферта и да бавя момчето, а не съм съвсем наясно с всички подробности. Объркващо е за новак ( :oops: ) , прочетох доста теми (особено на Li4o mhihi ) , но пак не намерих пълния отговор. :обичам ви

П.С. Нека не зацапваме темата с ненужни коментари, смятам че темата ще е полезна и занапред.

Благодаря Ви :bowdown

на твоята бушонера нямаш реле за дюзите трябва ти и то :wink:

MK3 GT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MK3 GT » Пет 09 сеп 2011 17:00

трябва ти цялата инсталация за мотора,ако си със старата инсталация на голфа вземи и бушониерата,кутията за възд филтър няма да ти стане,трябва от голф,комутатора също ти трябва,дифузьора за водния радиатор,
ами това се сещам в момента,успех

Потребителски аватар
predator4o
Автомобил: 1996 VW Golf MK3
Двигател: 1Z 1.9 TDI 90 PS

Мнениеот predator4o » Пет 09 сеп 2011 19:35

MK3 GT написа:трябва ти цялата инсталация за мотора,ако си със старата инсталация на голфа вземи и бушониерата

Колега MK3 GT , моят голф е '91 година, а Пасатът (донора) е '90-та. Предполагам, че инсталациите на двете коли са съвместими, защото са след'89-та. Поправете ме ако греша. :beer Благодаря на отзовалите се колеги, темата остава отворена за допълнения по по-горния ми въпрос. :обичам ви :077: love.vw

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Пет 09 сеп 2011 19:38

predator4o написа:
MK3 GT написа:трябва ти цялата инсталация за мотора,ако си със старата инсталация на голфа вземи и бушониерата

Колега MK3 GT , моят голф е '91 година, а Пасатът (донора) е '90-та. Предполагам, че инсталациите на двете коли са съвместими, защото са след'89-та. Поправете ме ако греша. :beer Благодаря на отзовалите се колеги, темата остава отворена за допълнения по по-горния ми въпрос. :обичам ви :077: love.vw

инсталацията на пасата и голф май не е същата бушониерите май са различни :wink:
аз лично сам си правил трансплантация на голф 3 1.8-2е не сам имал никакви проблеми но инсталацията си беше от голфа който взех мотора :)

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Пет 09 сеп 2011 20:04

Бушониерите са еднакви. Разликата ще е само в кабелите, които отиват в двигателния отсек.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 09 сеп 2011 20:06

А има и едно друго решение а имено без компютър с карбуратор mhihi

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 09 сеп 2011 21:01

enigma79 така смисъла не се ли губи?

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 09 сеп 2011 21:11

agent_kowalski написа:enigma79 така смисъла не се ли губи?

Не смятам и скоро ще го докажа с моя ПБ проект.Аз оставям инжекторите вместо тапи и евентуално нещо съм намислил за по нататък.Но за сега оставям на карбуратор и то двоен вебер,единственото ще е заигравка с жигльорите
ИзображениеИзображение
Входящите колектори са стандартни,но аз съм се заиграл малко с тях,изпилих ги малко отворите и вътре включително,но ще видя може и още малко да отворя отворите.
ИзображениеИзображение
Мисля че този вариант е най удачен,нямаш компютър,дебитомера,така проблемите намаляват значително mhihi Отделно чипосването на карба става с едни болтчета mhihi

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 09 сеп 2011 21:19

абе то е хубаво,но ползата е само от любов към маслото и греста,тоест към цапането :) не е малко и радва,както би казал някой ,но да сменяш 1.6 с карб с 1.8 със същото за едни десетина коня,половината умряли половината болнави.
иначе карба се прави да върви лесно,но по-скоро ще си изям г*за отколкото да си правя кеф с това...след подобни манипулации за вървеж,които наистина се получи се получи и друго приятно нещо 13литра бензин за 40 и няколко км градско :D

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 09 сеп 2011 21:28

Не мисля че с карба губиш конете,ако го центроваш и преди това сложиш правилните жигльори то мисля че ще изтиска всички оцелели коне в двигателя,даже и може да събуди мъртвите mhihi .Аз и преди това съм имал вземане даване с вебер и знам потенциала на тези карбуратори и точно за това исках такъв,а не оригинален на VW,съответно пиербурга mhihi

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Пет 09 сеп 2011 21:51

ако и главата пипнеш малко като тази дето продавам :wink:
Изображение

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 09 сеп 2011 21:55

съгласен съм колега на 100% с теб,но с едно "но"..карба е много хубав за спокойно каране.почне ли да се пържи колата става лудница разхода.ако съм фен на старата коруба и ще присаждам нещо, и ще се цапам ,и ще се занимавам ще набутам един vtec да я шпоря и да харчи три пъти по-малко ида върви два пъти повече.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 09 сеп 2011 21:55

basata-user написа:ако и главата пипнеш малко като тази дето продавам :wink:
Изображение

Това е следващата част от пректа,да пипна и главата,но засега само вънка,ако се наложи смяна на гумички и може и вътре по нея.За сега съм я оставил както се изрази един колега от форума ДЕВСТВЕНА :063: Ама скоро ще и отнема девственоста и mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”