Какво ми е нужно за смяна на двигател - 1.6 ЕZ --> 1.8 PB ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
n-i-k-o
Автомобил: mk2 i passat b3
Двигател: ev 1984 rp 1992

Re: Какво ми е нужно за смяна на двигател - 1.6 ЕZ --> 1.8 PB ?

Мнениеот n-i-k-o » Пет 09 сеп 2011 22:07

enigma79 написа:
basata-user написа:ако и главата пипнеш малко като тази дето продавам :wink:
Изображение

Това е следващата част от пректа,да пипна и главата,но засега само вънка,ако се наложи смяна на гумички и може и вътре по нея.За сега съм я оставил както се изрази един колега от форума ДЕВСТВЕНА :063: Ама скоро ще и отнема девственоста и mhihi

щом си тръкнал колектора задължително трябва да тръкнеш и отворите на главата иначе ще спънеш мотора :wink:

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 09 сеп 2011 22:13

След мнението на anrus всичко надолу е боза и спам!Момчето изрично е помолило да не разводнявате темата,за да върши работа и за в бъдеще! :evil:
И за да не съм тропал напразно по клавиатурата....от гореизброените неща за трансплантацията не виждам да се споменават горивопроводите,те също се сменят.А и помпата от пасата не върши работа(няма да влезе в резервоара),трябва или от голф или някакъв друг аналог! :wink:

Потребителски аватар
predator4o
Автомобил: 1996 VW Golf MK3
Двигател: 1Z 1.9 TDI 90 PS

Мнениеот predator4o » Съб 10 сеп 2011 0:52

Отново искам да благодаря на отзовалите се колеги :bowdown и на всички, които се изсраха (с извинение) в темата ми :evil: Наистина се убеждавам в народната поговорка: " На една каца мед едно лайно й трябва". Аз ще намеря начин да трансплантирам мотора така или иначе, колкото и да не съм в час. Помолих само да не се цапа темата с излишни коментари, вие пак се оляхте (за пореден път) :офф
Оправдахте иконката Friday spam

Последна промяна от predator4o на Съб 10 сеп 2011 18:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Мнениеот basata-user » Съб 10 сеп 2011 13:22

без добър майстор и човек по токовете няма да се справиш сам :) така че отсявай мнения а не се чепкай с колегите :|

Потребителски аватар
predator4o

Мнениеот predator4o » Съб 10 сеп 2011 13:51

Мненията, които ми помогнаха съм си ги отсял и вече знам какво ми е необходимо :wink: Но все пак помолих всичко да остане прегледно и чисто, а и колегите си имат собствени теми, нека там си коментират "заигравките" :screwy Щом съм попитал изрично за ПБ значи мисля да си остане такова, не някой карбураторен астматик с гърло като пресушен кладенец.

И за да не съм офф-топик в собствената си тема да кажа, че след успешното суапване, ще опиша подробно какво ми е било нужно, какво ми е струвало и как е направено. За момента събирам необходимите неща и дано скоро преродя Голфелия mhihi Отново благодарности на отзовалите се, спестихте ми доста финанси и ненужни части :beer

Потребителски аватар
predator4o

Мнениеот predator4o » Сря 14 сеп 2011 9:12

Колеги, имам още един въпрос по темата със суапа от 1.6 карб (EZ) към 1.8 (PB). Понеже мисля да остана със старата скоростна кутия (4T), се чудех дали на първо време ще издържат каретата и полуоските на моята? Ще има ли нужда да търся карета и полуоски от 1.8 112 к.с. ГТИ или не е проблем да карам така. Търсих доста из форума, но не намерих тема за съвместимост по моя въпрос. Моля, помагайте scare
И да кажа още нещо: колата ще е ежедневка, т.е. не е проект или за по-специално каране, пък и няма да я напъвам ( спокоен шофер съм :Mr Green Fun ).

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Сря 14 сеп 2011 9:17

Ще издържи спокойно :wink: ,даже с 4Т ще ти е по икономична отколкото с оригинална кутия за ГТИ. 8)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”