Икономична градска кола

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
1637
Автомобил:
Двигател:

Re: Икономична градска кола

Мнениеот 1637 » Нед 04 сеп 2011 19:21

Dead man написа:Малко съм предубеден за дизела на Опел.... :horror:

Обаче Фиестата ме привлича доста...

Нямам никакво инфо за Опел... дай ми някакво... :talk:

Колегаа,ако позволиш,аз ще ти кажа за дизела на ОРЕЛ.ОРЕЛ както и ФОРД никога не са давали приоритет на дизелите,защото компаниите майки са в САщ,а там както много знаят не е на почит дизела.Затова последните модели на ОРЕЛ разчитат на дизели 'Комън-рейл" последно поколение на Фиат.щОм не държиш на красива кола,а искаш да е икономична изненадвам те със кола,която не само е красива,а и при мотора си със 16 клапана т.е сток 150к.с след чип около 200к.с гори около 7 в града.За комфорт няма какво да се говори.За име,фолклорни майстори,градски легенди и митове много,ще чуеш-все пак ето един за марката и модела http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details Ако това не те устройва да видим нещо от самия концерн майка http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details това е точно двигателя поставян в ОРЕЛ.Казват,че всички италиански били бангии и бързо се разваляли-еми тогава не мога да се примиря с факта как фирма за авточасти като ЕВРО 07 закупи,точно такива Панди за служебни.Как толкова бакшиши карат и Фиат-и особенно в Турция пък всяко такси е Фиат Доган/Тофаш,а там трафика е изрудски точно час пик около Босфора :twisted:

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 04 сеп 2011 19:45

въпреки че колегата търси малолитражки Fbia,Polo,Ibiza с двигател 1.9 TDI PD 101 кс е много добър избор динамиката е перфектна а разхода му не е над 6/100

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пет 09 сеп 2011 0:17

niks76 написа:
lion_heart002 написа:Aixam,също става!500 или 800 кубика дизел и автоматик,на всичкото отгоре се карат с книжка за мотор и са доста икономични! Двигателчетата са на KUBOTA! http://www.aixam-cars.co.uk/moreinfo.htm

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11314263822494520&f1=details

кола мечта относно разход :deal

а не мислите ли че тоя кенеф е опасен за движението...това ще има ускорение на рихша, отделно че на тоя боклук двигателя му вече изживява последните си километри.отделно че като конструкция няма нищо общо с автомобилостроенето :!:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 09 сеп 2011 16:32

niks76 написа:
lion_heart002 написа:Aixam,също става!500 или 800 кубика дизел и автоматик,на всичкото отгоре се карат с книжка за мотор и са доста икономични! Двигателчетата са на KUBOTA! http://www.aixam-cars.co.uk/moreinfo.htm

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11314263822494520&f1=details

Даже тук в Дружба си има магазин на Аиксам. Сашето може да ги разгледа.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 09 сеп 2011 16:52

Ярис 1.4 D4D, Polo 1.4 TDI или некоя 1.5 DCI.
Saxo 1.5D нз дали ти взлиза в изискванията, но повярвай ми - това не харчи mhihi
Всичко друго харчи саше :wink:

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пет 09 сеп 2011 20:23

quattro^^ написа:
niks76 написа:

а не мислите ли че тоя кенеф е опасен за движението...това ще има ускорение на рихша, отделно че на тоя боклук двигателя му вече изживява последните си километри.отделно че като конструкция няма нищо общо с автомобилостроенето :!:

Айде бе кенеф! Що реши така? Това е градски ЕВРОПЕЙСКИ автомобил. Идеята му е да се движиш почти без пари из центъра и да паркираш на половин място. Тук темата е за ГРАДСКИ АВТОМОБИЛ, а не за AMG Compressor. Другата година като забранят центъра за автомобили, този "кенеф" ще ти се види "Ролс" :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Потребителски аватар
quattro^^

Мнениеот quattro^^ » Пет 09 сеп 2011 22:41

не живея в софия , но никога няма да си купя кола правена в час по трудово, някой има ли такава да каже да речем за 50к километра колко пара е дал за поддражка :?: бих си взел мотор или бих дал повече пари за нещо което може да се доближи до колите поне ама поне ще знам за какво плащам :idea:
скъпи европейци ако все пак някога решите да си напънете малко пачите ще осъзнаете че в европа не карат такива коли за икономия щото по малко пари ще дадат за гориво, представете си се с нормална европейска заплата и тогава говорете какво ще карате другата година :idea:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 09 сеп 2011 23:29

quattro^^ написа:не живея в софия , но никога няма да си купя кола правена в час по трудово, някой има ли такава да каже да речем за 50к километра колко пара е дал за поддражка :?: бих си взел мотор или бих дал повече пари за нещо което може да се доближи до колите поне ама поне ще знам за какво плащам :idea:
скъпи европейци ако все пак някога решите да си напънете малко пачите ще осъзнаете че в европа не карат такива коли за икономия щото по малко пари ще дадат за гориво, представете си се с нормална европейска заплата и тогава говорете какво ще карате другата година :idea:

Това мирише на избиване на комплекси. Аз ако имах нормална европейска заплата в града щях да карам чисто нов Смарт Дизел. Проблем?

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 10 сеп 2011 0:34

Мнения избиващи комплекси чета тука...Значи може хора с къщи за милиони паунди,евро и тн,да карат такива коли,ама поне нали вие сте голямата работа и сте ''гъзари'',пък сте ми и паралии,та боклуци били...Проблема си е в вашата глава и докато мислите така,нищо хубаво няма да видите! :wink:

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Съб 10 сеп 2011 10:21

веселин написа:
Dead man написа:
веселин написа:Саше - прочети кво съм ти писал в темата - Фабия 1 1,9 SDI

И пускаме климатика и се молим да не ни размаже камиона отсреща при изпреварване... :screwy :screwy

Икономична градска кола - скорост на движение в града 50 км/ч - булевардите в София - 70 80
доволно си изпреварваш - връщаш трета - яко газ и си ти
Пежо 309 1,9 D - нямал съм проблем с изпреварванията!
просто трябва по-ниска предавка
последното ми мнение в темата - виждам , че не искаш да си отвориш очите за колата , която толкова хора в темата ти препоръчаха :banghead:
аре лека нощ и да сънуваш Дачия ....

Карам служебна фабиа сди и си е много прилична кола, всеки ден я карам на климатик и нямам никакви проблеми с изпреварване, вървеж и тн. Всеки може с много коне, една от личните коли ми е 170 коня, и нямам никакъв проблем да карам шкодата ;) Отделно колата е много удобна, като седалки, видимост, техниката е надеждна, все пак си е чешки ФВ, и е доста добра алтернатива за града.

Потребителски аватар
quattro^^

Мнениеот quattro^^ » Съб 10 сеп 2011 14:20

radi_nrj написа:Това мирише на избиване на комплекси. Аз ако имах нормална европейска заплата в града щях да карам чисто нов Смарт Дизел. Проблем?

освен яко някога не ми се наложи да карам зад теб никакъв.какъв точно комплекс избивам че не разбрах? в белите държави хората си купуват малки коли заради екологията и компактността, но вие не разбирате че бихте си я купили на 90% заради разхода :lol: а че е компактна башка бонус.вярно е индивидуално но, идеята ми е реално да се замислите за лишенията които ви предлагат този тип коли и дали си заслужават.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 12 сеп 2011 16:46

Как е 1.6 ТДЦИ двигателя на Фокус ?

109 коня :idea:

Като разход,динамика,обслужване и поддръжка... :012:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 12 сеп 2011 17:15

не е никак зле,държат на идиотско каране само политиката на форд за продажба на резервни части е малко смотана откъм цени
aixam всъщност държи цена най вече защото се кара без книжка-при вас в бг засега е лабаво в тая насока ,иначе ще се виждат все повече "коли" от тая марка :idea:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 12 сеп 2011 17:19

niks76 написа:не е никак зле,държат на идиотско каране само политиката на форд за продажба на резервни части е малко смотана откъм цени

:kissy: :banana :applause:

Двигателят си е на Фрд и няма нищо общо с този на МАзда 3 ?

Прав съм,нали ?

Вярно ли е твърдението че поставянето на чип води до малко намаляване на разхода ?

Radoslav Radev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Radoslav Radev » Пон 12 сеп 2011 18:40

Саше - не те виждам в друго освен в джапанаиско,истината си я осазнал преди време-когато се метна на маздето,затова нищо че съм фен на фоци ти го думам в прав текст-----ВЗИМАШ МАЗДА 3 Д4Д И СИ РЕЩАВАЩ ПИТАНЕТО,ЯДОВЕТЕ, И КУП ДРУГИ ПРОБЛЕМИ,ПРОСТО СЕ ОГЛЕДАИ И Я НАМЕРИ-------МАЗДА 3 --- Д4Д----
УСПЕХ :да:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”