да попитам ! темата все още ли е за Голф 4 1.8T ?
щото бензинките имат много малък аванс за чипосване! вижте ако е дизел........друга работа!обслужвам една алфа 166 чипосана в италия и също силов тунинг и окачване ! е, приятели това е друга машина ! от оня свят!ползвам я като ходя до Гърция - ама колааа!
харесвам чипа ,и аз се опитвам да го правя ,но бензиновите просто нямат силов аванс който да повдигнеш!колегата май са го метнали във върбалака!

Въпрос - Чип тунинг за Голф 4 1.8T
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: Въпрос - Чип тунинг за Голф 4 1.8T
Мнеее...става дума за атмосферките. Турбо моторите са друга бира
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Те колегата или са го метнали ,или нещо не е разбрал/казал - тва е ясно
,ма и ти ени ги разправяш - бензина нямал аванс за "чепосване" - верно няма ама ако е атмосферка
.
Единственото кеото със сигурност не става е след чип да ти падне разхода с литър при бензинова кола както при дизела.То не че е невъзможно ма на тва значи че софта е направен да работи на бедна смес и не след дълго мотора ще
.При дизела тоя номер става щото там няма грижи да бачка на бедна смес
.При бензинова кола има лека файда в разхода като не я газиш заради няколкото градуса аванс и пъргавоста на мотора ,ама няма как да го осетиш в резервоара щото е в рамките на 300-500 грама на 100 км.

Единственото кеото със сигурност не става е след чип да ти падне разхода с литър при бензинова кола както при дизела.То не че е невъзможно ма на тва значи че софта е направен да работи на бедна смес и не след дълго мотора ще

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Добре има ли някой чипиран колега с трансплантиран масивен маховик и какви евентуално са му впечатленията от ск. кутия?
Тук един юнак ме плаши, че при миграция от демф към масивен маховик много се чупели скоростите и едва ли не да не съм си помислял за юркане камо ли за чип...
Тук един юнак ме плаши, че при миграция от демф към масивен маховик много се чупели скоростите и едва ли не да не съм си помислял за юркане камо ли за чип...

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
groznika написа:Добре има ли някой чипиран колега с трансплантиран масивен маховик и какви евентуално са му впечатленията от ск. кутия?
Тука май няма еднозначен отговор. Преди около месец карах едно ТДИ с поставен масивен маховик и нов съединител. Исках да видя какво представлява защото и на мен ми предстои смяна. Съединителя отделяше странно за мен - това можеби беше защото дисковете са нови. Вибрации нямаше абсолютно никакви нито по педала на съединителя нито в лоста на скоростите - работеха чудесно. Други колеги които са метнали масивен маховик тук във форума са споделяли че има повече вибрации. Такаче върви го разбери. Аз лично ще събера парички и ще метна истинския комплект

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
При мен проблеми няма. И вибрации няма. Усетих разлика в плавността на потегляне единствено. Като че ли преди потегляше по-мазно колата, но ако не си я карал преди смяната и след мисля, че не можеш да разбереш с какъв маховик е. Промяната поне за мене е повече от минимална.
Интересувах се само дали това което ми казаха за честото чупене на кутии с трансплантирани маховици е само в сферата на градските легенди
Интересувах се само дали това което ми казаха за честото чупене на кутии с трансплантирани маховици е само в сферата на градските легенди

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Тука някъде имаше схема как и защо двигателя разбива скоростите ако го няма демпфера.
Много хубаво, но от други места съм чувал че разликата при двумасовия маховик, е че просто демпферните пружини са преместени от притискателя на маховика.
Хубаво ще е някой от техничарите тук да разясни веднъж за винаги кон боб яде ли
Много хубаво, но от други места съм чувал че разликата при двумасовия маховик, е че просто демпферните пружини са преместени от притискателя на маховика.
Хубаво ще е някой от техничарите тук да разясни веднъж за винаги кон боб яде ли

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Чак някой такова инфо да ти даде едва ли - щото то няма и с кво да сравни.s.k. мисля е единствения дето е чупил скоростна кутия и то след като колата му беше на 300+ коня(той да си каже най-добре)-та прави си сметка доколко има значение с какъв маховик си.Доколкото аз съм че от нета двумасовия маховик има значение основно при празен ход(съответно палене и потегляне) и там се и разбива.
Иначе аз смених моя съединител+притискател(със същия кйто си беше) без да сменя маховика(беше си здрав) и колата имаше коренна разлика в поведението ,а сичко уж едно и също.Когато съединителя беше износен колата впрочем тръгваше осезаемо по мазно.Та мисълта ми е ,че от смяна само на една част и сглобяване/разглобяване на кутията дава толкова разлика че е трудно да сравниш кво било с демпферен и кво без.Освен ако нямаш излишни апи да купиш няколко вида комплекта чисто нови и един майстор да ти ги сменя и да прайш 2 дни тест-драйв
.
Иначе аз смених моя съединител+притискател(със същия кйто си беше) без да сменя маховика(беше си здрав) и колата имаше коренна разлика в поведението ,а сичко уж едно и също.Когато съединителя беше износен колата впрочем тръгваше осезаемо по мазно.Та мисълта ми е ,че от смяна само на една част и сглобяване/разглобяване на кутията дава толкова разлика че е трудно да сравниш кво било с демпферен и кво без.Освен ако нямаш излишни апи да купиш няколко вида комплекта чисто нови и един майстор да ти ги сменя и да прайш 2 дни тест-драйв

Аз счупих кутията от прегряване. Направих 10-тина старта един след друг и се разпиля и то по-скоро беше диференциала, но той беше минал през кутията и съединителя.
- VRPerformance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:christensen написа:Чипа е филипински и се настройва до 3 пъти (с опция след тези 3 пъти да се върне една предходна настройка).
...
и смених някакви кабели за по бързо реагиране на газта (от 0.7ms на 0.2ms).
Брат, що ли си мисля, че са те метнали на черешата (или филипинския й аналог) и са ти набили някакъв PowerBox?!?![]()
Можеш ли да обясниш как точно и къде е поставен чипа?
Не се заяждам, разбира се! Опитвам се да си го представя просто. Това за настройката нещо ми убягва...
А това за кабела за газта направо ме изстреля във висините!![]()
Знаеш какво е ms, нали?
1ms=0.001s. Или иначе казано - една хилядна от секундата.
Излиза, че си дал пари, за да може дросел-клапата да реагира с 5 десетохилядни от секундата по-бързо??!
Нали не мислиш, че едно парченце желязо, тежащо цели 100-150гр., каквото е дроселовата клапа, ще можеш да го задвижиш толкова бързо и то няма да се огъне заради инерционните сили в краищата си?
Пак казвам - не се заяждам, просто мисля, че са те преметнали и се опитвам да предпазя евентуално бъдещи преметнати от подобна измама!

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
groznika написа:Добре има ли някой чипиран колега с трансплантиран масивен маховик и какви евентуално са му впечатленията от ск. кутия?
Моя голф доста дълго беше с чип и масивен маховик без грижи. Пружини има на феродовия диск вместо на маховика така че ядове няма. Още повече че стоковия съединител не деяни много на чип, докато с този няма да имаш проблеми (предполагам си с феродовия диск от VR6)
- golf4_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
И аз махнах демферния маховик и сложих обикновен разлика никаква 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”