Малко помощ за помпите на съединителя!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Дида
Автомобил: VW Passat B3- B5.5 1.9 TDI
Двигател: AVB

Малко помощ за помпите на съединителя!

Мнениеот Дида » Нед 11 сеп 2011 13:20

Здравейте, колеги! От няколко дни търся информация за помпите на съединителя на пасат В3, но не намерих и се принудих да отворя тема.

Интересува ме какво трябва да откача за да стигна до въпросните помпи за да ги сменя с други, за горната сервото ще ми пречи за единият болт а за долната жилата и една пластина за тампона захваната и ако може някакъв снимков материал, че по- добре се справям по този начин?
И за другото което се притеснявам е какви ще ми препоръчате- нови или втора употреба, че има две мнения по въпроса и се чудя какво да правя?

А ако се питате дали ще се справя :) ония ден си смених спирачната помпа и я обезвъздуших сега е ок
Благодаря предварително на всички които ще ми отговорят!!!

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: Малко помощ за помпите на съединителя!

Мнениеот vasilb » Нед 11 сеп 2011 17:03

Нови! Втора ръка не знаеш на какъв хал е и може след седмица да изпляска, ако вече не е. Рециклирането (смяната на уплътненията) най-вероятно ще издържи месец, защото цилиндрите са износени, имат язви, надрани и т.н., а може да откара и години - Божа работа. Цена за долна от 60-70лв. нагоре. :)

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 11 сеп 2011 20:53

Със чалъм се сменят аз моя съм го платил на помпи още веднъж :evil:
Толкова съм задобрял че ги сменям за норматив mhihi mhihi mhihi
Нито сервото се пипа нито жилата излизат със чалъм както казах.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОВИ и двете защото ако сложиш една нова и една стара старата ше почине мноооооого бързо.
Използвай "сцепени" звезди това са ключове направени специално за тръбички има ги в магазините за инструменти. Иначе има реален шанс да заоблиш "гайките" на тръбичките.

Потребителски аватар
Дида

Мнениеот Дида » Нед 11 сеп 2011 20:56

Аз проверих преди два дни цените, за долна помпа 77 лв. на LPR испански и горна 109 лв. В една морга само намерих долната и е за 35 лв.
Но още се чудя за съединителя нови ли да взема или втора употреба, защото спирачната от морга я взех за 35 лв. и нямам проблеми или поне за сега.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 11 сеп 2011 21:06

Помпи се оправят .Напоследък новите са големи ментета.. аз карам с втора ръка вече 5 години ама си сменям течността навреме ;)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 11 сеп 2011 21:25

аз си взех нова една на LPR (менте някакво) долна за няма 70лв преди 60 000 и нищо и няма до ден днешен,както на нея,така и на горната.А тогава всеки казваше,че била менте,че това,че онова.Даже продавача в магазина казваше,че не иска да ми я продава (приятелче ми е) ама нямаше финанси за нещо друго и я взех...е на,вози ме вече 3 години и 60 000км и не е мръднала :) Иначе да,ремонтират се,стига да ги направят като хората,което вече малко хора правят.
За свалянето - долната си излиза като се развият двата болта и маркуча,горната излиза,като се махне разширителния съд за антифриза,развият се двете гайки и маркуча,после от вътре се откачи от педала и излиза.Не се сваля сервото,бърка се покрай него.Не е най-удобното и приятно нещо на света ама става :)
:beer

Потребителски аватар
Дида

Мнениеот Дида » Нед 11 сеп 2011 22:04

Въоръжила съм си с пълен комплект гидории и камъни така че утре ще ги сваля първо и ще помисля какви помпи да взема. Да разбирам ли , че леко на една страна ще излезе долната помпа? Иначе за другите неща разбрах а утре ще пиша какви съм ги свършила :)
Тъй като мъжът ми е извън България ще се справям пак сама а и нямам доверие на кръга от "майстори" около нас, колата е от тях на това дередже.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пон 12 сеп 2011 7:59

Между другото и моята е LPR, но с помощта на Жоро (kasapina) вместо обявената 72лв., след неговото обаждане я взех за 50 от Авто+. Той я смени за отрицателно време, значи за около час може да се оправи човек с долната. Спирачната течност се мие с вода, почистват се местата, където лягат помпите от мръсотии и др. и добро обезвъздушаване.

Потребителски аватар
Дида

Мнениеот Дида » Пон 12 сеп 2011 22:22

Благодаря Ви за бързите отговори!!!
Днес се метнах и ги свалих, двете заедно ги изкарах и долната не ми хареса " не че разбирах :) " но имах страхотния късмет и да познае коя е прецаканата помпа. Купих само долната нова на LPR зглобих и ги върнах по обратен ред и тъкмо да се връщам да взема и горната помпа на 5- 6 обезвъздушаване почна да идва педала така, че се справих перфектно. В момента имам и съединител само ми изкара нервите едната гайка на горната помпа, падна и я търсех към един час и накрая свалих кората и тя падна :D Иначе ремонта ми отне към 4- 5 часа с почивките, търсене на гайката и ходенето до склада.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 12 сеп 2011 22:34

А ако си беше прочела л.с.-то можеше и да е по-малко времето на ремонта mhihi

Потребителски аватар
Дида

Мнениеот Дида » Пон 12 сеп 2011 23:05

Лелее, чак сега го прочитох :oops: но снощи го нямаше или поне не ми отбеляза че го имам това съобщение. Повечето от камъните и удължителите които ги имах не ми послужиха понеже ми пречеха много неща , всичко развивах с ключове кото преди това капнах върху болтовете масло. Справих се като се ровех тези дни за инфо и схемите си ги копнах и така си имах малко представа какво трябва да правя, но не ми бяха ясни някои неща и ме интересуваха мненията Ви. Незная колко време ще ме изкара другата помпа, но вече ще знам как да я сменя :D
Извинявай и ти БЛАГОДАРЯ за положения труд!!!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 13 сеп 2011 10:19

Евала на такива дами :bowdown :да:

Върни се в “Passat”