мнение за Golf 4 sdi
- golfmaniak666
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHL
мнение за Golf 4 sdi
колеги изпадна ми един голф 4 сди 70коня.даите мнения за него дали си заслужава.дава ли проблеми?какъв му е разхода?има ли си слаби места и тн. 

Последна промяна от golfmaniak666 на Нед 18 сеп 2011 21:40, променено общо 1 път.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: мнение за Golf 4 sdi
Лично аз не бих си купил SDI... хем дизел хем без турбина. По лошо от това за каране лично аз не познавам.... Но това е лично мнение, с което не ангажирам никого.
Ако малката мощност не те притеснява, по-добре 1.4 16V мен ако питаш.... даже е със 7 коня отгоре
(1.9 SDI не е 70, а 68 коня!)
Ако малката мощност не те притеснява, по-добре 1.4 16V мен ако питаш.... даже е със 7 коня отгоре

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Haralampi написа:Лично аз не бих си купил SDI... хем дизел хем без турбина. По лошо от това за каране лично аз не познавам.... Но това е лично мнение, с което не ангажирам никого.
Колега тоя мотор се движи доста по-добре от твоя (карал съм ги и двата)-не гледай конете.Зверски прост е за обслужване.За извънградско също е леко кофти заради късите скорости като на 1.6 които пък за града са супер.Ама тука идваме на мега недостатъка - зимаш дизел без турбина заради евтина поддръжка ,ама получаваш излагацията на ФВ - чуплива скоростна кутия от 1.6 мотора

- Haralampi
Rabbit_TDI написа:Haralampi написа:Лично аз не бих си купил SDI... хем дизел хем без турбина. По лошо от това за каране лично аз не познавам.... Но това е лично мнение, с което не ангажирам никого.
Колега тоя мотор се движи доста по-добре от твоя (карал съм ги и двата)-не гледай конете.Зверски прост е за обслужване.За извънградско също е леко кофти заради късите скорости като на 1.6 които пък за града са супер.Ама тука идваме на мега недостатъка - зимаш дизел без турбина заради евтина поддръжка ,ама получаваш излагацията на ФВ - чуплива скоростна кутия от 1.6 мотора

Разликата е от земята до небето - имахме 2 служебни SDI.
1.6 има къси скорости

щом на 2-ра до 120+ ти е късо....

SDI е най-маломощния Голф 4 и се кара именно като такъв! Съизмерим по каране е единствено с 1.4 16V, но аз лично бих предпочел второто - поне не трака а върви поне толкова добре.
Не ми е ясно какво си карал, за да твърдиш, че дизел без турбина с близо 40 коня по-малко (почти на половина) се кара по-добре

Сори, всеки има право на мнение, ама твоето граничи със SciFi!

А чупливата скоростна е отново само до средата на 2001. Не съм сигурен SDI до кога се произвежда обаче.
- golfmaniak666
ок мерси за мненията явно няма да е този голф.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Haralampi написа:1.6 има къси скорости![]()
щом на 2-ра до 120+ ти е късо....![]()
Тия обороти за нищо ги нямаш. Направо го направи ракета

- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм карал чист дизел на VW. Ама и не бих карал. Карал съм нова баничарка Берлинго 1.9 чисто дизелче. Покойник. Незнам, може скоростите да са различно смятани заради кутията отзад ама беше ад за извънградско, повече от 120 зоррр. Пък и той най-вероятно ще е стъпил на 15"-ки. Майкооо, беегааайй! Ако това с кутиите е вярно също е голям филм(скъп). Търгашите по моргите, вервай ми, знаят колко струва нещо което се търси... Не съм привърженик на бензинките, ама не се връщай в 80-те 

- Haralampi
bnick написа:Haralampi написа:1.6 има къси скорости![]()
Какво им е на оборотите?
Че кой кара бензинова кола до 2000 оборота - тя оная скаличка до 7000 за това е там

П.с. Отговорих си кой - тия дето намират SDI да върви по-добре

- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Haralampi написа:bnick написа:Haralampi написа:1.6 има къси скорости![]()
Какво им е на оборотите?
Че кой кара бензинова кола до 2000 оборота - тя оная скаличка до 7000 за това е там
Тоя път съм на твоето мнение

- golfmaniak666
Колеги с тия коли е голям филм.имах голф 3 1.8 90коня.карах го 7 години и нищо не се е чупило по него.редовно му сменях ремъците и маслото и само каране без проблем.а сега незнам какво да си зема.за голф 4 сам много навит но нямам достатъчно кеш за некои тди 110коня.а за по евтините изчетох доста то небесе скоросни кутии то небесе тракане.и направо незнам какво да си купя. 

- Haralampi
bkunev написа:Haralampi написа:bnick написа:Haralampi написа:1.6 има къси скорости![]()
Какво им е на оборотите?
Тоя път съм на твоето мнениемакар, че се чудя как стигна 120 на 2-ра
Без никакъв проблем, даже ги минава

- Haralampi
golfmaniak666 написа:Колеги с тия коли е голям филм.имах голф 3 1.8 90коня.карах го 7 години и нищо не се е чупило по него.редовно му сменях ремъците и маслото и само каране без проблем.а сега незнам какво да си зема.за голф 4 сам много навит но нямам достатъчно кеш за некои тди 110коня.а за по евтините изчетох доста то небесе скоросни кутии то небесе тракане.и направо незнам какво да си купя.
Колега... разбирам те напълно... но помни, че:
1. колкото по-масов двигател - толкова повече постове за проблеми
2. Малко са тези, които идват тук за да напишат колко са доволни от безпроблемната си кола (а когато се случи биват обвинявани в нарцисизъм и хвалебство на това, което имат!) Така че това, което четеш тук или в който и да е друг форум далеч не е представителна статистическа извадка...
Докато тук 10 гърла се дерат, че 1.6 SR имала проблемна скоростна, навън още 110 карат 1.6 SR и си свиркат неподозирайки нито за проблемно каквото и да било, нито за съществуването на този форум

Така че не се шашкай и едновременно с това гледай реалистично на нещата - кола която се продава за 3000 или 4000 лв няма как да очакваш дълги безаварийни км с нея, нито чисто минало

Рецептата за дълго безаварийно шофиране включва:
1. Инвестиция в читава кола, на реални и минимални км. с ясна предистория (което автоматично изключва покупка от БГ освен от близък!)
2. Читава поддръжка и профилактика според плана на производителя без пестене от там, от където не бива да се пести
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
golfmaniak666 написа:колеги изпадна ми един голф 4 сди 70коня.даите мнения за него дали си заслужава.дава ли проблеми?какъв му е разхода?има ли си слаби места и тн.
Колко пари ти искат за тоя Голф, Колега???
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Haralampi написа:bkunev написа:Haralampi написа:bnick написа:Haralampi написа:1.6 има къси скорости![]()
Какво им е на оборотите?
Тоя път съм на твоето мнениемакар, че се чудя как стигна 120 на 2-ра
Без никакъв проблем, даже ги минава(ставаше дума за моя 1.6 16V, не за SDI-то, да не става недоразумение
)
Мда, и на 230 включваш 5-та

- Haralampi
bnick - бъди мой гост
Отнема само няколко секундички
Има хора във форума, които биха могли да го потвърдят
Не знам дали това е така и при 1.6 SR или не, при мен е факт. 
Но това си е чист Offtopic тук, така че спирам по тази тема. Ако искаш заповядай, че се убедиш

Но това си е чист Offtopic тук, така че спирам по тази тема. Ако искаш заповядай, че се убедиш

Върни се в “Дизелови агрегати”