Колеги здравейте,
колата е Г3 с дискови спирачки,след ревизия на задните апарати единият работи както трябва, но другия трие диска само от вътрешната страна на диска, а от видимата си стои с ръждата! Дайте съвет от какво да е проблема или да сменям апарата?! Благодаря предварително.
Спирачки 1993 VW Golf 2E
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Re: питане за спирачки
сваляне ,почистване,wd40,раздвижване,малко грес където се движи,слагане каране и ще се види
в краен случай да се провери дали има налягане на спирачна течност до колелото,да не се е запушило нещо.
- Mladen88
- Автомобил:
- Двигател:
налягане има а и казах че е след ревизия с нови гумички и маншони
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
супортите раздвижи ли ги,да не би пък ръждата да много и д ане мойе накладката да е претрие диска да не е гладък от ръждатта аз имах един такъв диск така го беше изяла ръжждатат че близо година го търкалях и не можа да се изглади на места където бе по малко се поизглади
- Mladen88
- Автомобил:
- Двигател:
уж майстори ми казаха че имало някаква пружина на ръчната и ако е заяла можело да стане така
,между другото лосчето на апарата дето се захваща самото жило на ръчната не помръдва
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Ако апарата е рециклиран,трябва да е отворено и проверено състоянието на лостчето за ръчната,понеже то е основния проблем на апарата.Ако това не работи,апарата не може да се саморегулира,като си обере луфта и нормално да не спира като хората.Свали апарата и го разглоби целия.Сваля се буталцето,свалят се нещата под него и така се освобождава лостчето,за да може да се извади от апарата.Точно където лостчето влиза навътре в апарата,събира ръжда и мизерия и спича с времето.Изваждаш всичко (има теми как се разглобява и сглобява,потърси),почистваш хубаво лостчето с телена четка,където е ръждата,после почистваш и гресираш леглото,където влиза и сглобяваш.Ест. с нов семеринг за тамкойто го има в комплекта с новите гумички за апарата.Ако има наранявания по буталцето,сменяш го с ново,пълен кит за тези апарати,състоящ се от всички гумички и ново буталце,с марка Ауто Френ (най-доброто на пазара за тази работа),е на цена от 36лв 

- Mladen88
- Автомобил:
- Двигател:
изцяло приемам мнението на колегата от горният пост, и разбирам че пълната ревизия маи са ми я спестили
Търсих тема за ревизия и снимки на подобен апарат но не намерих.ако може
ще съм благодарен
ще съм благодарен- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Спирачки 1993 VW Golf 2E
Тук е за голф 2,но при теб мисле,че е същата работа
viewtopic.php?f=11&t=1395
viewtopic.php?f=11&t=1395
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”