Не съм си плащал данъците, какво да очаквам.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Re: Не съм си плащал данъците, какво да очаквам.

Мнениеот sam_boha » Вто 01 фев 2011 19:33

quattro^^ написа:имаш ама дворчето е наследство,а с заплати като наще сам да си купищ жилище...

Да разбирам ли, че за пътищата си съгласен до някъде с мен?
Тук си прав, но всеки си има наследство, което си остава имот, както и да го погледнеш. Аз и да не си купя, родителите ми имат и тя ще стане моя все някога. В смисъл няма да остана на улицата... не ме успокоява много този факт, но е факт. Както и да е... като цяло исках да кажа, че данъците на хитреците ги плащаме другите и затова е редно ние самите да не толерираме такива "геройства".

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Вто 01 фев 2011 23:52

Виж приятел аз само казвам като пример какво бих направил защото така или иначе колата ми е освободена от данак и си взимам безплатна винетка поне фокато имам телк (3 години) после ако не ми го подноват след 2 години и половина колата ми автоматично минава с данак,не съм съгласен,че преди на старите коли Жигулата после на Сузукито им плащах данаците и преди 2 дни затънах в една яка дупка та добре,че бяха двама свестни полицай от 9 РУ :bowdown и ми помогнаха да ме избутат иначр както беше късно към 23:30 там щях да си остана :? и за какво да им се плаща на тея мушеници скапани и крадци ! Добре де колега ти не виждаш ли,че общинарите и съветници и кметове и всичките там крадат? Прав си да,чр трябва да се плаща ама нека като се плаща с тези пари да се прават улици и дупки не за вили и дворци и палати :не:

Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Нед 11 сеп 2011 19:57

pomeoo написа:Купих голфа 1.4 моно, продавача си заличи колата от неговата община остана аз да си я регистрирам в моя район "Панчарево", ама аз така и така не го направих..... прехвърлил съм си талоните и 2-та на мое име ама не съм я регистрирал вообще в общината..... какво да очаквам?

Здравейте, колеги.
Онзи ден получих писмо от общината, че трябва да отида и да си пусна декларация(да си обавя колата) в общината, тази седмица ще отида да пусна съответната декларация и да видим каква глоба ще отнеса.... :beat_butt2

А дано се размина...!

Потребителски аватар
wierdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wierdo » Нед 11 сеп 2011 20:22

Вероятно с никаква.

Преди 3 седмици наех една фирма в Русе, която срещу такса от 10 лева :) и копие от големия талон мина и регистрира колата от мое име. Платих само таксите си за 3 години. И това беше ...

Доколкото разбрах правителството е постановило, да не се налагат глоби за да се стимулира регистрацията е плащането на данъци. Не съм сигурен в това, но факт че платих едва 57 лева и стотинки ...

koldi811
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koldi811 » Нед 11 сеп 2011 20:26

ще им плащам данъци,за какво?Всеки ден си разбивам колата по"хубави улици",за да отидат парите на некой в джоба!!! :banghead: :banghead: ,като реша да я продавам,ще му мисля. mhihi

Потребителски аватар
pomeoo
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Нед 11 сеп 2011 20:41

wierdo написа:Вероятно с никаква.

Доколкото разбрах правителството е постановило, да не се налагат глоби за да се стимулира регистрацията е плащането на данъци. Не съм сигурен в това, но факт че платих едва 57 лева и стотинки ...

Дано да е така!

Надявам се и това което казваш за държавата да е вярно!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 12 сеп 2011 21:19

дано се разминеш с глобата
по-вероятно е не обаче
дръж се смирено и дано да е около минимума

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 12 сеп 2011 21:26

pomeoo написа:
    pomeoo написа:Купих голфа 1.4 моно, продавача си заличи колата от неговата община остана аз да си я регистрирам в моя район "Панчарево", ама аз така и така не го направих..... прехвърлил съм си талоните и 2-та на мое име ама не съм я регистрирал вообще в общината..... какво да очаквам?

Здравейте, колеги.
    Онзи ден получих писмо от общината, че трябва да отида и да си пусна декларация(да си обавя колата) в общината, тази седмица ще отида да пусна съответната декларация и да видим каква глоба ще отнеса.... :beat_butt2

А дано се размина...!

Преди няколко години точно в Панчарево за нерегистриране от малко над година ме глобиха 60лв като размера беше фт 20 до 100лв :idea:

Потребителски аватар
    pomeoo
    Контакти:

Мнениеот pomeoo » Нед 18 сеп 2011 16:49

Здравейте, колеги.
    Преди 2 дни бях в данъчното в "Панчарево".

Ситуацията е следната.
    Беше ми наложена глоба или по точно "Глоба с фиш", която е 50 лева. , ако не се плати съответната сума се пише АКТ, които е в порядъка от 20лв. до 200лв.
    По договора за покупко-продажба, продавача обяви, че ми продава колата за 500лв., на тия 500лв. имам данък за придобиване на имущество, който аз си платих в общината.
    Данък за 2010г., (ако имах документ от предишния собственик, че е платен данъка за 2010г, нямаше да го плащам за нея).
    Данък за 2011г., и накрая като сложих мастара се получи:

50лв. "Глоба"
    12.50лв. "данък за придобиване на собственост"
    2 x 11лв. "данък за миналата и настоящата година"
    равносметката е 84.50лв.
    Успех на всички, и бъдете коректни спрямо сиромашката ни държавица! :patriot
    :beer :beer :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”