ниска максимална скорост
- mitkodobria
- Автомобил: VW Passat 6
- Двигател: CBAB 2010
ниска максимална скорост
здравейте колеги регистриран съм от няколко месеца но това ми е първия пост ,притежавам от 1 год,VW Polo Classik Variant 1,9 tdi 90 k,s със сменен двигател AHF а оригиналния по данни от стикера в багажника е вил AGR та вапроса ми е защо не мога да кача повече от 140 ,колата е без катализатор,почистени колектори,сменени дебитомер Н75 и нови маркучета.Рових доста из нета но навсякаде излиза AHF 110 k,s има ли такъв 90 к,с и по принцип има ли 90 к,с с променлива турбина защото съм чел че няма а познат има Г4 90 коня ALH с променлива геометрия чакам мнения Благодаря предварително ПОЗДРАВИ 

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: ниска максимална скорост
на AGR турбото се управлява с налягане а на AHF с вакум ако нещо не е направено както трябва примерно може да не са сменили компютъра
п.п има 90 кс ALH той е с променлива но в такова поло не ми е известно да се монтира
п.п има 90 кс ALH той е с променлива но в такова поло не ми е известно да се монтира
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Във всеки случай максималната скорост е ниска. 140км/ч и със SDI мотора ще ги направиш. Закачи я някъде на диагностика за да разбереш какъв е проблема.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
brum написа:Във всеки случай максималната скорост е ниска. 140км/ч и със SDI мотора ще ги направиш. Закачи я някъде на диагностика за да разбереш какъв е проблема.

- mitkodobria
значи колеги закачих я на Ваг ком и ми изкара грешка 17958 какво ще рече, а да ви питам уесгеита трябва ли да се движи леко защото скоро го свалях за поцистване и се движи трудно, също така С,К става ли от AGR за AHF имам самнения че и софта нещо не пасва на този мотор поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
mitkodobria написа:значи колеги закачих я на Ваг ком и ми изкара грешка 17958 какво ще рече, а да ви питам уесгеита трябва ли да се движи леко защото скоро го свалях за поцистване и се движи трудно, също така С,К става ли от AGR за AHF имам самнения че и софта нещо не пасва на този мотор поздрави
Имаш някакъв проблем с налягането на турбото!
Закачи я пак на ваг-ком и направи един лог на турбото как работи!
Може би имаш проблем с управлението на турбото, може и настройка да иска,
може и по вакумната система да имаш някакви драми, отделно може да погледнеш дебитомера какви стойности дава!
Ако можеш направо пусни един лог тук!
От разстояние малко е гадаене, но според мен там ти е проблема!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
mitkodobria написа:значи колеги закачих я на Ваг ком и ми изкара грешка 17958 какво ще рече, а да ви питам уесгеита трябва ли да се движи леко защото скоро го свалях за поцистване и се движи трудно, също така С,К става ли от AGR за AHF имам самнения че и софта нещо не пасва на този мотор поздрави
Това на коя кола го имаш понеже AHF двигател такова животно като уестгейт няма ???
- mitkodobria
значи колега Милев в най довро састояние колата е вдигала 160 макс за това споменах за С,К и софта Стиви имах впредвид уесгейт клапана(на турвото\ AHF има 90 и 110 магарета моят 90к е права геометрия, да питам по зняещите този клапан как трябва да е регулиран поздрави ако може 

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
AHF е само 110кс. И няма такова понятие като права геометрия на турбото.
Я си снимай турбото и си виж какъв код има написан на самия мотор.
Я си снимай турбото и си виж какъв код има написан на самия мотор.
- mitkodobria
значи кво излиза че мотора е 110 коня с нормална геометрия,на капака на ангр,ремък и в големия талон е AHF мотора,а за турбото не знам,утре ще снимам мотора
-
- Автомобил:
- Двигател:
mitkodobria написа:значи колега Милев в най довро састояние колата е вдигала 160 макс за това споменах за С,К и софта Стиви имах впредвид уесгейт клапана(на турвото\ AHF има 90 и 110 магарета моят 90к е права геометрия, да питам по зняещите този клапан как трябва да е регулиран поздрави ако може
Колега по писаното оставам с впечатление, че не е твоя работа да
се занимаваш с това което си се захванал!
Не се обиждай, но с това което пишеш аз и вероятно и други колеги
си правим изводи че си чул тук-там за някой неща и се решил да си правиш колата!
По-добре отиди при някой който знае за какво става въпрос да ти я оправи,
тогава проблемите ще ти приключат бързо!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Milevv написа:mitkodobria написа:значи колега Милев в най довро састояние колата е вдигала 160 макс за това споменах за С,К и софта Стиви имах впредвид уесгейт клапана(на турвото\ AHF има 90 и 110 магарета моят 90к е права геометрия, да питам по зняещите този клапан как трябва да е регулиран поздрави ако може
Колега по писаното оставам с впечатление, че не е твоя работа да
се занимаваш с това което си се захванал!
Не се обиждай, но с това което пишеш аз и вероятно и други колеги
си правим изводи че си чул тук-там за някой неща и се решил да си правиш колата!
По-добре отиди при някой който знае за какво става въпрос да ти я оправи,
тогава проблемите ще ти приключат бързо!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Моята кола е POLO VARIANT 1.9 TDI 90K ALH 2000 с променлива геометриа.Дърпа наравно със 110 коня.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
bobarzubar написа:Моята кола е POLO VARIANT 1.9 TDI 90K ALH 2000 с променлива геометриа.Дърпа наравно със 110 коня.
Да се чуди човек защо ли изобщо са ги правили тия двигатели по 110кс,разни бунаци да си ги купуват и да плащат по-висок данък пък да вървят колкото 90кс....странна работа !?
-
- Автомобил:
- Двигател:
bobarzubar написа:Моята кола е POLO VARIANT 1.9 TDI 90K ALH 2000 с променлива геометриа.Дърпа наравно със 110 коня.
Така си мислиш!

Върни се в “Дизелови агрегати”