За или против - добавките за масло?
- Immortal
- Автомобил:
- Двигател:
За или против - добавките за масло?
Какво ви е мнението за добавките,специално тези за маслата?Използвали ли сте някога,има ли ефект?
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
какви ли не мнения съм чел по форумите за добавките-едни казват че вършели отлична работа,други че им прецакали двигателите
П.П аз гласувам за ''не се е налагало''защото нямам личен опит

П.П аз гласувам за ''не се е налагало''защото нямам личен опит
Последна промяна от landwarrior на Пет 01 сеп 2006 8:09, променено общо 1 път.
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Ами и на мен ми е лош руския за превод по-добере някой с по-добър и то с техническия.
На кратко добавките са систематизирани в групи в зависимост от активните им съставки и после химици(а не такива като нас
) обясняват за какво иде реч. Извода е добавките или имат минимален ефект или са вредни. Всеки си прави изводите сам, може и да грешат 
На кратко добавките са систематизирани в групи в зависимост от активните им съставки и после химици(а не такива като нас

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
В общи линии в статиите след провеждане на експерименти се разкрива голямата измама-добавки за автомобилните двигатели. :f_ckyou:
Говори се че производителат на руските- Феном и американските добавки е един и същи човек:twisted:
Добавката за октановото число вместо да го повиши го намялявала, Фенона правил такъв нагар какъвто няма да се образува за 20 години експлоатация на автомобила....
Ако някой не го мързи да направи по-подробен превод-аз съм ви свалил резултатите от теста на няколко добавки, които показват че някои от тях нямат ефект , а други намаляват триенето но увеличават износването или имат незначително подобряващ ефект за двигателите.
Направих си труда да почета още малко,ето изводите:
Големите производители на масла са вложили всички необходими добавки.(Ако за един козунак са необходими 3 яйца, то той няма да стане по вкусен ако го направим със 6 яйца)
Когато с добавка искаме да почистим нагара по двигателя то с него унищожаваме и финния слои масло който намалява триенето
тези добавки били актуални за двигателите от шейсетте години и така на татък. С други думи не рискувайте да слагате добавки
Говори се че производителат на руските- Феном и американските добавки е един и същи човек:twisted:
Добавката за октановото число вместо да го повиши го намялявала, Фенона правил такъв нагар какъвто няма да се образува за 20 години експлоатация на автомобила....
Ако някой не го мързи да направи по-подробен превод-аз съм ви свалил резултатите от теста на няколко добавки, които показват че някои от тях нямат ефект , а други намаляват триенето но увеличават износването или имат незначително подобряващ ефект за двигателите.

Направих си труда да почета още малко,ето изводите:
Големите производители на масла са вложили всички необходими добавки.(Ако за един козунак са необходими 3 яйца, то той няма да стане по вкусен ако го направим със 6 яйца)
Когато с добавка искаме да почистим нагара по двигателя то с него унищожаваме и финния слои масло който намалява триенето

Последна промяна от K22 на Пет 01 сеп 2006 14:13, променено общо 2 пъти.
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
не мисля ,защото това би оскъпило себестойността на продукта.Още повече като гледам само ние в по бедните държави се ''вталяваме'' толкова като стане въпроса за двигатели над 200хил км -не мисля че на средностатистическия италианец,австриец,германец и т.н им е зор дали маслото е мотул или мобил или делко или квото и да е -важното да е по ефтино и да върви колата и това еbuFka написа:добре де, не мислите ли, че ако имаше нужда от още нещо към маслото, производителите на масло нямаше да го набутат при производството си на масла?
Последна промяна от landwarrior на Пет 01 сеп 2006 13:44, променено общо 1 път.
- Immortal
- Автомобил:
- Двигател:
buFka написа: че ако имаше нужда от още нещо към маслото
Основното масло е едно и също при всички производители,а това което го различава по качество са добавките които са сложени.Ти ако мислиш,че нямаш добавки в твоето масло,лъжеш се.Защо тогава не си купуваме от един производител маслата,а избираме от 100?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”