НЕ СЪМ ЧУВАЛ И ВИЖДАЛ КОГАТО ПОВДИГАЧИТЕ ЗАПОЧВАТ ТРАКАТ ПРИ ПЪРВОНАЧАЛЕН ПУСК НА ДВИГАТЕЛ ДА СЕ ОПРАВЯТ ,СЛЕД СМЯНА НА МАСЛОТО (ЗНАК ,ЧЕ КОЛАТА Е ПОНЕ НАД 300Х КМ ИЛИ Я КАРАЛ ИТАЛЯНЕЦ СЪС ЗАВОДКОТО МАСЛО .
НЕ СЕ ШАШКАЙТЕ , ВАЖНОТО Е ДА НЕ ТРАКАТ СЛЕД КАТО МАСЛОТО СЕ ЗАТОПЛИ(НЕ ДА ЗАГРЕЕ).1-2 МИН.
КАРАЙТЕ СИ ГИ СЪС ЗДРАВЕ.
НЕ ДАВАЙТЕ ИЗЛИШНИ ПАРИ ЗА НОВИ ПОВДИГАЧИ ,ЧЕ НЕ ГИ ЗНАЕТЕ КАКВИ СА.
Andrian_VT написа:Вие навярно не знаете, че колите ви при контакт впръскват масло на разпределителния вал, за да се избегне сухо триене при палене. Поне така ми казаха в един автосервиз.
Eлектрическа маслена помпа!!! Впръскване на масло при контакт!!! Така ми казаха в един сервиз.
Аз карам с 5W-50 и също причуква за две секунди сутрин- няма как, трябва поне толкова време , за да може помпата да нагнети масло чак до повдигачите!!! Споко.
rumen_79 написа:Прекалено голямо внимание обръщате на тези дреболии ,както каза колегата преди мене щом като загрее маслото несе чува тракане хич да неви пука
Чул съм,че най-голямото износване е когато при студен старт е малко мазането
Това с ел. помпите за малслото се казва "сух картер". Във Формула 1 са така бегачките. Идеята е, че маслените помпи (2) поддържат постоянно налягане в системата и маслото е непрекъснато разлято из мотора, а не стои долу в картера и това се прави, защото бегачките имат много голямо странично ускорение в завоите.
При студен старт мазането наистина е най малко но,при запалване ако си забелязал стартера върти няколко пъти след това мотора запалва-при това въртене коляновия вал прави около 1-2оборота ,това е достатъчно да се качи маслото по системата зада се намали сухото триене.
а проблем ли е ако тракат повдигачите и след като загрее? на мен понякога и така се получава, но много рядко, не мога да определя при какви условия. В сервиза ми казаха, че няма за какво да се притеснявам, не е спешно да се сменя и нямало проблеми да си трака.
и при мойто Голф 2 1800 см3 има тракане след палене на студен двигател, но след 3-4 мин. спира, питах и ми казаха както и в другите мнения , че няма проблем
Andrian_VT написа:Вие навярно не знаете, че колите ви при контакт впръскват масло на разпределителния вал, за да се избегне сухо триене при палене. Поне така ми казаха в един автосервиз.