Как карате на магистрала

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Как карате по магистрала

Карам с 60, за да пестя гориво
6
1%
Карам с позволената скорост , собразена с пътните условия
269
45%
Карам с колкото може да вдигне колата
33
5%
Не изпреварвам, или много рядко
18
3%
Изпреварвам нормално, и не присвяткам ако има някой пред мен
241
40%
Аз съм царя на пътя и всички дето се влачат по-бавно от мен, трябва да ми правят път
36
6%

Общо гласове: 603
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Как карате на магистрала

Мнениеот icoico » Пон 12 сеп 2011 20:44

веселин написа:
bnick написа:
веселин написа:Карам с над позволената - 130 до 170 :oops:
Много ме дразнят разни с S класа и разни други над два тона автомобили , които не могат да приемат , че Шкода Фабия 1 , може да е по-пъргава от 6 пъти по-скъпите им коли

:screwy Ти си спал на течение. Му-хаха. Ако искат ще те отвеят винаги, па ти си карай пъргавата Фабия mhihi

мисля знам къде да съм спал - темата не е коментарна върху мнения - всички репликирали ме - са докладвани за спам :deal
като могат да ме отвеят - да ме отвеят - не да застанат със 150 в лявата лента и да не мърдат оттам
до 190 км/ч знам къде ми е мястото на магистралата mhihi

dobrin написа:Това е анкета, а не място за спор. Всеки има глава на раменете си, и макар в този форум да не се толерира безразсъдното каране, не е това мястото за спорове.

Ще си рискувам предупреждението ама...полицай все пак или бъркам?Какво да кажем ние с гайдите?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 12 сеп 2011 20:49

Аз пък ще ви "изненадам" че със 150км/ч дори няма да сте в нарушение. Фабииката на адаша дето от завода й дават 169км/ч, а се движи със "190" е нагледен пример. mhihi

ПП: Адаш, ако те засека на магистралата, може и да пестя гориво ама ше ти скъсам шортите на шкодата :deal

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пон 12 сеп 2011 20:52

Ако хората бяха ХОРА и полицаите ПОЛИЦАИ-
нямаше да се качват пили,щяхме да се уважаваме на пътя,да има толерантност,а полицията нямаше да дебне,за да изкарат 20 лв,щото нямаш аналгин...Кел файда да има камери...Сигурно 99 % от водачите,знаят къде има камери от тук до морето...Е,какъв е смисъла,да се кара нормално докато се премине камерата и после газ до дупка?То няма МИСЪЛ,а карането е безрасъдно...Ама ей на България :bishop

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 12 сеп 2011 20:53

hooligan_sk написа:Аз пък ще ви "изненадам" че със 150км/ч дори няма да сте в нарушение. Фабииката на адаша дето от завода й дават 169км/ч, а се движи със "190" е нагледен пример. mhihi

ПП: Адаш, ако те засека на магистралата, може и да пестя гориво ама ше ти скъсам шортите на шкодата :deal

Хулигане отвори каталога и виж макс. скорости на двигател 1.4 с код AMF. Аз му правя 190 и може още мааалко... според мен може да направи 200.Така че няма невъзможни неща :kissy:

naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naydenov23 » Пон 12 сеп 2011 21:08

Аз много се дразня като изпреварвам със 140-150 и някой да ми се залепи отзад, да вземе да блицка, аз съответно да ускоря до 160-170, за да не го бавя и после оня да ме изпреварва 10 минути, щото не може да ускорява бараката.
Затова вече като ми светкат отзад изобщо не реагирам, довършвам си изпреварването със скоростта си и не вдигам повече.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 12 сеп 2011 21:09

Velko написа:
hooligan_sk написа:Аз пък ще ви "изненадам" че със 150км/ч дори няма да сте в нарушение. Фабииката на адаша дето от завода й дават 169км/ч, а се движи със "190" е нагледен пример. mhihi

Хулигане отвори каталога и виж макс. скорости на двигател 1.4 с код AMF. Аз му правя 190 и може още мааалко... според мен може да направи 200.Така че няма невъзможни неща :kissy:

На път за събора в Калояново може да питате мъртвиячовек - колко време s classe не ми даваше път и колко км/ч могат да бъдат постигнати с Фабия 1,4 TDI mhihi
нямам навика да карам с над 150
всеки да кара с колкото си иска на магистралата - отговорността пред ЗДВП е лична
апропо - скоро си платих скоростта + контролни точки :oops:
едно е да караш бързо по магистрала - друго е да караш безразсъдно по магистрала
ама какво да споря с оглед на моят скромен 22 годишен опит зад волана :oops:
Успех на всички по пътищата!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 12 сеп 2011 21:14

Не споря въобще с колко карате и колко могат колите ви. Вярвам ви на 100%. Това което казвам е че километража няма нищо общо с истината. Супърб 1,9 ТДИ 115кс(2008г) при 150км/ч е точно на 140км/ч по ГПС. Нагоре разликата нараства още повече :deal

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пон 12 сеп 2011 21:22

Веселине, колега, засрами се какви ги пишеш, засрами се от годините си и от опита си... :banghead:
На какво учиш младите колеги, да карат бързо, но не и безразсъдно?!? Ми те двете неща, ако не са синоними, то вървят ръка за ръка. Е да, те ограниченията са за нас шофьорите, не за вас "карачите" :evil:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 12 сеп 2011 21:32

nosex написа:Веселине, колега, засрами се какви ги пишеш, засрами се от годините си и от опита си... :banghead:
На какво учиш младите колеги, да карат бързо, но не и безразсъдно?!? Ми те двете неща, ако не са синоними, то вървят ръка за ръка. Е да, те ограниченията са за нас шофьорите, не за вас "карачите" :evil:

Някой да съм "учил" с колко да кара ??? mhihi
кой с колкото иска да кара - мненията ми по темата са за некоректно и безразсъдно каращите
не за бързо каращите
няма от какво да се засрамвам - ако ти се спори на л.с

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 12 сеп 2011 21:35

Веселин ме вози и наистина вдигна 195 км/ч по километраж.... :012: :deal

Всеки си има глава на раменета и се пази сам....

Едно е да караш с кола на 2 години със 200,друго е 15 годишна кочина пак с толкова... :012: :deal

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 12 сеп 2011 21:40

Dead man написа:
Едно е да караш с кола на 2 години със 200,друго е 15 годишна кочина пак с толкова... :012: :deal

Прав си. И аз съм на твоето мнение. Затова наричам такива хора - "безсмъртни" mhihi

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 12 сеп 2011 21:52

Пример за безрасъдно шофиране-преди дни когато се прибирах от Стара Загора,гледам едно Бмв 530хд ме изпреварва в аварийната лента поне със 160-70,после същото на принципа на зиг-загообразното изпреварване минаваше от аварийна в крайна лява и средна лента без никакви светлинни сигнали.
За около 1 мин вече не го виждах :shock
След около 20 минути въпросния пилот беше спрял на един от мостовете на магистралата,около колата имаше 4 момчета на видима възраст около 20 години максимум.Пушеха нещо-според мен -трева(по манталитета на каране съдя за това,дано да бъркам,че още по страшно)След около 10 минути бмв-то отново ме изпревари със същия подход карайки шахматно.Ето това каране наричам аз безраъдно и опасно за живота.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 12 сеп 2011 22:10

Не се бъзикайте с тая скосрт ей... преди години ме засекоха докато изпреварвах със 170. Наложи се рязка маневра с волана и с помоща на няколко неравности по пътя цялата кола се отлепи във въздуха... на някаква магия и можеби понеже колата беше много ниска и с механична рейка - нацелих пътя. С такива скорости законите на физиката са направо нереални. Държиш си 170 и колата уж спи. Ама докато не се появи стуация. Тогава си напълно безсилен. Няма нужда да си просите белята :bishop

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 12 сеп 2011 23:07

карал съм и над 280(по гпс)с кола и честно казано докъм 180км/час е що годе нормално за реакция -оттам нататък е руска рулетка....................
п.п сега обаче рядко си позволявам скорости над 200,с две минути по рано нищо не се променя

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Вто 13 сеп 2011 1:03

niks76 написа:с две минути по рано нищо не се променя

Веднага ще дам пример... от първия тунел /посока София - Враца/ с горе - долу постоянна скорост 90км/ч се стига за ~1 час до Враца. Със 130-140 през целия път :012: дори и извън магистралата се стига за около 48-49 мин....
Е в крайна сметка за 12 минути ли трябва да се очистиме некъде? :screwy

п.п. и 2-те скорости са изпробвани и аз лично предпочитам първата mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”