Проблем с ключалката за запалването Поло 6n

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
K3v1n
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ключалката за запалването Поло 6n

Мнениеот K3v1n » Нед 04 сеп 2011 10:18

Здравейте Колеги!!
Относно Поло 6n 1997г.
Имам малък проблем,не мога да сваля патрона за запалването, проблема е че ми се прецака буксата и някой път не иска да пали като съм на контакт, та трябва да се набирам на ключа... Имам нова букса, обаче няма как да я сложа, защото тя е хваната с малко винтче, до което не може да се стигне... та въпроса ми е как се сваля целия заключващ механизъм за волана. :?
Благодаря предварително mhihi

a4o_ba4o
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ключалката за запалването Поло 6n

Мнениеот a4o_ba4o » Пон 12 сеп 2011 23:22

Здрасти колега. Ами ще ти го кажа повърхностно. Незнам колко си чевръст в ръцете.
Сваляш емблемата на волана, отвиваш гайката на волана и го сваляш. След това има малки винтчета на лостчетата на мигачите и чистачките. Отвиваш ги и откачаш буксите. Идва тежкият момент. Избиваш втулката с лагера на оста. Със секач чукваш фабричния болт който държи скобата за заключване на волана и клемореда и той се отвива на ръка. И вече излиза основата на която е сложен климореда.Успех.

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Вто 13 сеп 2011 6:25

a4o_ba4o написа:Здрасти колега. Ами ще ти го кажа повърхностно. Незнам колко си чевръст в ръцете.
Сваляш емблемата на волана, отвиваш гайката на волана и го сваляш. След това има малки винтчета на лостчетата на мигачите и чистачките. Отвиваш ги и откачаш буксите. Идва тежкият момент. Избиваш втулката с лагера на оста. Със секач чукваш фабричния болт който държи скобата за заключване на волана и клемореда и той се отвива на ръка. И вече излиза основата на която е сложен климореда.Успех.

Отиди на ключар-втулката се вади със скоба.Другото е лесно.Но не слагай винтчето на клемата после.Ако ти се наложи смяна не се налага сваляне на втулка и т.н.. Успех.

Потребителски аватар
saa27
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saa27 » Вто 13 сеп 2011 22:53

Колега махаш буксата на клемореда и с една яка отвертка го вадиш на части. Чупиш крачето на новия и го слагаш. Щиприте на буксата трябва да щтракнат хубаво. Няма нужда да се сваля волан и да се маха патрона.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”