Цени в ИКЕА

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Re: Цени в ИКЕА

Мнениеот Mihailov78 » Пон 12 сеп 2011 23:27

drago_tr написа:..Тия пък икеа какви са :roll: ..

Колега, ИКЕА са най-големият производител на мебели в световен мащаб. Това не е важно. Важно е, че за нашият стандарт не са изгодни. Интересното е, че тук има много местни малки производители които предлагат много добри неща на цени подходящи за нас. И то на добро качество.

ИКЕА ще си намерят тук пазар: обзавеждане на нови офиси на фирми, по-заможни хора и т.н. Все пак те са си проучили пазара преди да стъпят. Няма какво да ги мислим.

На мен лично са ми безинтересни (както и Лидъл например - боклуци на ниски цени със супер лъскави етикети произведени в Румъния) Всеки разумен човек ще си намери това което търси и тук на местна почва (освен това ще осигури хляба за децата на бай ти Иван например), на добра цена, без да е необходимо да е минало на абрихт в Щвеция или Бангладеш и да е похарчило 2 тона гориво докато дойде в лъскавия магазин на гърците платили за правото да продават ИКЕА в Младост. eusa

пп: интересно четиво с преразказ е Бай Ганьо в магазина на ИКЕА до Младост сити в 10.00ч на еди коя си дата. Турците имат много комплексна дума: СЕИР! mhihi

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Пон 12 сеп 2011 23:43

Пазарували сме от ИКЕА докато бях в Швейцария това лято, впечатленията ми са повече от добри. За обзавеждане имам набито око :lupe
Обаче пък продават амнайсе модела чаши с щампа отдолу IKEA made in Bulgaria. И по ресторанти и барове е пълно с тях :deal

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 13 сеп 2011 0:03

Ще стане като Пикадили в Гранд Мол Русе днес влязох там понеже ми се пиеше нещо а въпросният магазин беше най-близо. Такава брадва няма то и затова е "пълно" със клиенти чак не ми е ясно как си плащат наема :roll: В целият магазин бяхме всичко на всичко 3-ма човека клиенти :063:

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 13 сеп 2011 0:33

Икеа са малко като Голф, уж народни цени ама едно време, Икеа отдавна не е евтиния магазин за който се представят. Да, имат някой хубави промоции на НЯКОИ неща, ама далеч не е това което е било преди време. В Италия сравнително малко хора пазаруват от Икеа (лични впечатления, на местна почва) тук в другите 'маркови' магазини за мебели и обзавеждания на промоция може да вземеш нещо много по-качествено на същата или дори по-ниска цена отколкото в Икеа :wink:
В БГ участта му ще е всяко чудо за 3 дни, като Аутлета на цариградско, нямаше къде да спират в началото mhihi сега няма кой да те напсува вътре :Mr Green Fun

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 13 сеп 2011 1:45

Бе в Гърция и Франция,икеите се пукат по шевовете деа.Даже една правихме в Париж и след това ходихме за малко преправяния,постоянно имаше хора.Да не говорим,че от вилици и чаршави до легла и маси бяха от там.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Различни цени в Кауфланд

Мнениеот groznika » Вто 13 сеп 2011 6:50

chefito написа:Става дума за един много стар трик, който се нарича сегментиране на пазара. Целта е всеки купувач да плати максималното, което е готов да даде. В момента има хора, които ще купят само защото е скъпо и си мислят, че е престижно. Когато те свършат, ИКЕА ще обяви "промоции" и ще купят пишман гъзарите, които искат да са гъзари, но им липсват парите. Когато и те свършат цените ще паданат още за да привлекат следващия сегмент от пазара и т.н. Това са хватки от пазарната икономика, които на запад дори не правят впечатление, но тук са повод за сензация и стотици коментари - безплатна реклама на ИКЕА за да могат най-заможните купувачи тоз час да се запътят към магазина и да демонстрират благополучието си!

Интересна концепция. Наистина има логика. Не съм се замислял върху това по-рано...
Да видим дали ще излезе вярно :)

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Вто 13 сеп 2011 8:13

Здравейте

има една хубава поговорка - кучето скача според тоягата

докато ние потребителите не се научим как да възпитаваме търговците - ще ни стрижат с високи цени, ще ни пробутват развалени или негодни стоки и т.н.

За съжаление Българите нямаме никаква култура, освен във всичко останало, и като клиенти и потребители !

Бил съм свидетел на запад-Белгия как организирано клиентите най-вече с бойкот принуждават търговците да преосмислят политиките си или направо ги фалират на местна почва !

Клиентите сме тези, заради които търговците съществуват - те са зависими от нас
От нас зависи да ги превъзпитаваме !

"Да ама не" - П.Бочаров :)

Българите сме склонни да мрънкаме и да се оплакваме къде ли не ( у дома, по кръчми, а напоследък форуми )- само не там, където трябва, и където биха ни взели под внимание !

поздрави

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Вто 13 сеп 2011 9:30

Добре де-едно не разбрах... Приканваш хората да протестират пред някой си магазин понеже цените му били високи ли?! Щото ако е така аз предлагам всеки ден да има протест някъде - ВиК,Топлофикация,ЧЕЗ/ЕОН/АВН...
Всеки си има глава на раменете - като не го устройва не купува.
Получих каталога-видях цените-теглих им една майна и толкова. Няма да ходя в този магазин (а и не се бях засилил де). Мебели да искаш.

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Вто 13 сеп 2011 9:47

neon написа:...Всеки си има глава на раменете - като не го устройва не купува.

neon
нищо не призовавам - това у нас някой да излезе на протест - или му е платено или е кукумицин :)
иначе
прави си, ама повечето просто си ги носят да им тежат
и ги ползват да усвояват реклами без да мислят и разсъждават!
и като видят някъде псевдо -"промоция", "намаление", опашка, ръганица и бутаница - са там - първи първенци
без грам мисъл - просто сакън да не се прецака и да изтърве "намалението" !!!

затуй ако някой тук вземе, че прочете или дай боже и да се замисли - може да мръднем с мм напред - нали сме форум за взаимопомощ :) :) :)

поздрави

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Вто 13 сеп 2011 10:31

А замисляли ли сте се, че това може да е целенасочена атака, понеже самопосочващите се за големи вериги от вида на 'Айко", 'Лабиринт" не им е кеф по време на криза да имат толкова силна конкуренция. :roll:
Прекалено организирано ми изглежда на мен.
Аз лично ще отида, ще разгледам в ИКЕА, ако си харесам нещо- супер, ако не- здраве да е :drunk

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 13 сеп 2011 10:53

Е те Аико,какво са.Икеа,ама с китайски мебели.Не,че не са качествени или не са разпространени,или купувани,ама са малко "Адибас" и "Панамоке".

А най-стария пазарен закон е,че търсенето определя предлагането.А то определя цената.При повишено търсене и купуване,всеки иска да спечели малко повече и си вдига цените.Като не се купува,се свалят цените да се привлекат повече клиенти.А завишеното търсене е в следвствие на подобряване на благосъстоянието на клиента.Като има повечко пари,купува повечко.И така :)

Като никой не им купува сандъците,ще намалят,ще намалят,докато се изравнят с Мобо,Аико и прочие.И тогава ще станат също толкова посещаеми,колкото и останалите.

Аз бях решен да си взема някои неща от там,защото това което съм виждал във Франция,ми е направило добро впечатление,но както всички знаем,бг варианта винаги е най-пъстър,а пък примесен с гърци...ужас.Та ще почакам или ще се ориентирам на другаде.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Различни цени в Кауфланд

Мнениеот Stivi » Вто 13 сеп 2011 14:40

chefito написа:IKEA в България е гръцки франчайз... :012:

Тия византийци няма да ме видят като клиент....като турист може и да намина ама жената като видя каталога и отсече "Тия нещо са се объркали..." а тя е много на ти с цените на мебелите, че тая година обзавеждахме цял курортен апартамент и следеше де що има онлайн каталог за мебели и промоции :!: Нека идат за сега гъзарите да се обзаведат със дизайнерските мебели,ние ще почакаме да си дойдат нещата на мястото mhihi
Само ми е интересно това което рекламират че каталога е за цяла година и цените ще са едни и същи ,това значи ли че няма да ги намаляват /промоция/ или че няма да ги вдигат /понеже така и така са напомпани на макс/ :)

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 13 сеп 2011 14:44

В бг магазина след като е франчайз ще има ли шведски ресторант с шведски кюфтенца mhihi Тогава може да ида до икеа да 'апна едни кифтета :Mr Green Fun

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 13 сеп 2011 14:50

Какви гъзари какви дизайнерски мебели в този боклучарник не ми е ясно :063: За тези цени има доста по добро качество

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Вто 13 сеп 2011 14:58

feikot написа:
А най-стария пазарен закон е,че търсенето определя предлагането.А то определя цената.При повишено търсене и купуване,всеки иска да спечели малко повече и си вдига цените.Като не се купува,се свалят цените да се привлекат повече клиенти.А завишеното търсене е в следвствие на подобряване на благосъстоянието на клиента.Като има повечко пари,купува повечко.И така :)

Предлагането само създава адекватно на себе си търсене - Закон на Жан - Батист Сей

Върни се в “ОФФ-Топик - други”