Как да залепим тази бленда?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Как да залепим тази бленда?

Мнениеот nokiangage » Вто 13 сеп 2011 8:50

Здравейте,

Та става дума за една прозрачна пластмаса, която седи пред фара и го пази от камъчета и подобни. Но в случая баща ми с Тераното се подхлъзнали леко на една трева в гората и подпрял едно дърво с малка скорост и съответно блендата се се напукала и има малки отделни парченца(те са събрани всичките и съм ги подредил на снимката, но ме притеснява това, че точно на този елемент има силиконово топче на което се подпира цялата бленда на фара). Та искам да Ви попитам как да залепим тази предпазна бленда, колкото да бъде стабилна и поне да не загрозява толкова докато баща ми си намери нови такива.

Изображение

Благодаря предварително и поздрави! :beer

blinder
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да залепим тази бленда?

Мнениеот blinder » Вто 13 сеп 2011 8:58

Този материал - кополиестер, верелит, PETG се лепи много тругно, да не казвам почти никак :(
Имам едно лепило което може и да прехване, но само толкова.
Ако искаш мога да ти дам да пробваш.
Другия вариант е да ти дам материал и да си изрежете що годе същото парче и за 2та фара и да се кара така, без да се термоформова материала, няма да е като оригинално, но все пак ще пази.Иначе направата ще е много стъпа, защото първо трябва да се направи матрица, по която да се формова материала.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 13 сеп 2011 9:12

Благодаря много колега за предложението :bowdown , но няма смисъл щом ще е скъпо, то така и така ще трябва да се купуват нови такива...А евентуално прозрачно фолио да ги обхване стабилно като крепежен елемент, дали ще стане за първо време?

ПС.Киро, по Свищов виждам, че си си идвал а не си писал едно ЛъСъ да се видим да почерпя за предишната услуга и да се видим... :beat_butt2 :Mr Green Fun

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Вто 13 сеп 2011 9:23

Прозрачно фолио, ще ти свърши работа, дори доста добра, ако кажеш ще ти дам, дори може и от Свищов да ти намеря, само кажи.

п.п. Асенчо, идвах със идеята да стоя повече време, бях си освободил цялата седмица, но на 1вия ден малката вдигна температура и айде в София, че като знам какви лекари има в града, не исках да и я давам да я видят даже :screwy

Аааа и в Плевен ще те пратя на едно-две места :041:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”