Здравейте колеги.
В Петък ми смениха тампони на предните амортисьори и колата вози по-твъдо.Нормално ли е това или гадния майстор ми е прецакал нещо колата?Преди смяната въобще не се усещаха леките неравности по пътя а след нея,направо ме заболява кръста от ударите които се предават на каросерията.Предницата сякаш стои с 2-3см.по-високо от преди.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Поздрави
Тампони на маКферсъна
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Re: Тампони на маферсъна
Не е нормално
не може от смяна на тампон на амортисьор да стане по твърдо окачването
не може от смяна на тампон на амортисьор да стане по твърдо окачването
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Ами зависи от тампоните които си сложил.По принцип не е нормално ,даже обратното колата би трябвало по-меко да посреща неравностите,ама с автърмаркет/неоригиналните/ части е така.
При мене се получи същото след смяна на тампони лемфиордер при това посмачкани с новите SWAG и взе да вози като дърво и се разбиха 2 пъти по-бързо имам луфт вече.
Иначе е нормално да се е повдигнала предницата 1-2см все пак тампоните не са смачкани оше.
При мене се получи същото след смяна на тампони лемфиордер при това посмачкани с новите SWAG и взе да вози като дърво и се разбиха 2 пъти по-бързо имам луфт вече.
Иначе е нормално да се е повдигнала предницата 1-2см все пак тампоните не са смачкани оше.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
То и при мен стана така, когато смених амортесьорите, и тампоните ! Колата стана все едно със спортно окачване, даже и 20 стотинки да има на пътя и ако мина с гумата през тях се усеща!
А когато натискам с две ръце калника, няма амортизация като преди, да се лашка колата, направо е като скала
А когато натискам с две ръце калника, няма амортизация като преди, да се лашка колата, направо е като скала

- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък си купих лемфьордер за г4-та повдигна се със 0.5-1см и вози като лодка!
Супер съм доволен,сам си ги смених заедно и с едното лагерче.Старите,явно още оригиналните се бяха втвърдили но като ги пусна на земята и подскачаха....като детско скачащо топче...инак гумата беше твърда
Почти спортен тампон
Супер съм доволен,сам си ги смених заедно и с едното лагерче.Старите,явно още оригиналните се бяха втвърдили но като ги пусна на земята и подскачаха....като детско скачащо топче...инак гумата беше твърда
Почти спортен тампон

- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
Re: Тампони на маКферсъна
Благодаря на колегите писали в темата.
Оглеждах да не са ми сменяли амортисьорите с чужди,но на пружините имах цветна маркириовка зелено и розово,и пак са си така.Съдейки по цвета на прахоляка около главината и подкалника и амортисьора изглежда не са подменени с други.
Вероятно е от нискокачествени тампони.Утре ще прескоча до ХААС Пловдив да видим колко ще ме сурвакат за тампони.Ако цената е приемлива,ще купувам и този път ще си ги сменям сам,че аман от некоректни сервизи.Бях доста зает тези дни и си викам айде ще дам някой лев на майстор ама...пари на вятъра са това.
Иначе и при мен симптомите са както са писали колегите Danny boy и my heart is ice
Поздрави и без аварийно каране на всички.
Оглеждах да не са ми сменяли амортисьорите с чужди,но на пружините имах цветна маркириовка зелено и розово,и пак са си така.Съдейки по цвета на прахоляка около главината и подкалника и амортисьора изглежда не са подменени с други.
Вероятно е от нискокачествени тампони.Утре ще прескоча до ХААС Пловдив да видим колко ще ме сурвакат за тампони.Ако цената е приемлива,ще купувам и този път ще си ги сменям сам,че аман от некоректни сервизи.Бях доста зает тези дни и си викам айде ще дам някой лев на майстор ама...пари на вятъра са това.
Иначе и при мен симптомите са както са писали колегите Danny boy и my heart is ice
Поздрави и без аварийно каране на всички.