голф 4 - Вярно ли е че моторите 1.4/16в са несполучливи?
- xploid91
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AGU 2002
Re: голф 4 - Вярно ли е че моторите 1.4/16в са несполучливи?
Аз съм със същият мотор. За сега не ми гори масло, и съм нямал никакви проблеми с двигателя. Доволен съм общо взето.
- WOB
- Автомобил: Vw Golf mk2 GTD
- Двигател: JR 1984
mufin написа:mufin написа:WOB написа:Aми целия двигател се сковава в лед. Незнам как по-точно да го обясня.Не си го измислям прочетох го Auto Bild и имаше снимки с въпросните замръзнали двигатели. Наложило се поставянето на допълнителен нагряващ елемент,но и това не помогнало.
Rabbit_TDI написа:То проблема е ,че замръзва вътре в мотора и се запушват маслените магистрали от конденза и после(поне тва дето съм чел).Абе с две думи срам за марката
Хайде бе, сериозно ли ?
И как замръзват магистралите?
Ей така се раждат форумните глупости, дето имат склонност да се разпространяват като чиста истина
Ето тук да се пообразовате и да не заблуждавате другите:
http://www.vwts.ru/forum/index.php?showtopic=17910&st=700
Забележете че става дума за неподдържан консуматив и за сибирски температури
И най-важното - няма нищо общо с двигателя
Значи експертите от Auto Bild са купчина необразовани глупаци,така ли? И не съм я родил аз тази ''форумна глупост'', просто споделям какво съм чел

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
WOB написа:mufin написа:mufin написа:WOB написа:Aми целия двигател се сковава в лед. Незнам как по-точно да го обясня.Не си го измислям прочетох го Auto Bild и имаше снимки с въпросните замръзнали двигатели. Наложило се поставянето на допълнителен нагряващ елемент,но и това не помогнало.
Rabbit_TDI написа:То проблема е ,че замръзва вътре в мотора и се запушват маслените магистрали от конденза и после(поне тва дето съм чел).Абе с две думи срам за марката
Хайде бе, сериозно ли ?
И как замръзват магистралите?
Ей така се раждат форумните глупости, дето имат склонност да се разпространяват като чиста истина
Ето тук да се пообразовате и да не заблуждавате другите:
http://www.vwts.ru/forum/index.php?showtopic=17910&st=700
Забележете че става дума за неподдържан консуматив и за сибирски температури
И най-важното - няма нищо общо с двигателя
Значи експертите от Auto Bild са купчина необразовани глупаци,така ли? И не съм я родил аз тази ''форумна глупост'', просто споделям какво съм чел
не знам какви са, но им четат написаното 17 милиона души.Явно са се заблудили

Кво я чоплите тая тема толкова,като гледам повечето слагат двигателя несполучлив,понеже бил бавен,бил малък за това купе и неща от този сорт,ами бавен е,кой казва,че е бърз и кой ще тръгне да се гони с него.То като цяло тази модификация е насочена към определен тип хора,клиенти много,не случайно пичовете го произвеждат толкова години,ако беше несполучлив бързо бързо щяха да го махнат от линията както направиха с няколко други вдигателя.Може да е капризен и да дава често срещан проблем,като горене на масло,но тава си е от мърлящината на предишния собственик и предвид,че е по-нежен хоп проблемче(не че и другите модификации нямат купища проблеми),но при една правилна поддръжка държи повече от доволно.Аз лично нямам абсолютно никакви проблеми и ми върши отлично работата за която съм го взел.Не съм тръгнал да го хваля и да го препоръчвам,всеки избира автомобил според потребностите и възможностите си.
Важното е,че мен лично ме радва

Важното е,че мен лично ме радва

Като собственик на такъв мотор само, че на Поло подкрепям на 100% мнението на godfadar!
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Не знам наистина кой би имал самочувствието да нарече даден двигател "несполучлив"!?
Ако има проблеми по даден екземпляр, то за тях има конкретни причини. Ама не може да не си смениш маслото 50 000 км или да блъскаш евтини боклуци вътре и после да наричаш мотора несполучлив щото спрял да работ както трябва
Аз съм карал Г4 с такъв двигател и имам познати с такъв - бих го нарекъл по моите критерии даже доста сполучлив
Ако има проблеми по даден екземпляр, то за тях има конкретни причини. Ама не може да не си смениш маслото 50 000 км или да блъскаш евтини боклуци вътре и после да наричаш мотора несполучлив щото спрял да работ както трябва

Аз съм карал Г4 с такъв двигател и имам познати с такъв - бих го нарекъл по моите критерии даже доста сполучлив

От 2 години поло с 1.4 16v от 96-та на 193 000 км. и маслото почти не мърда за 10 000 км. Карам го под 4000 оборота (до 120). Много добре се държи двигателя и е доста пъргав. Много добър двигател според мен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Що се отнася до голф 3 или голф 4 там колега всичко е несполучливо , самата кола е несполучлива няма значение какъв ти е двигателя
Знам че сега много ще ревнат срещу мен , но това са мойте наблюдения до момента за мен това са нисък клас автомобили. Карай спокойно колега с времето сам ще разбереш за какво говоря е хубаво е да има и с какво да го сравниш от време на време да караш и други марки, други модели за да разбереш за какво иде реч
Знам че сега много ще ревнат срещу мен , но това са мойте наблюдения до момента за мен това са нисък клас автомобили. Карай спокойно колега с времето сам ще разбереш за какво говоря е хубаво е да има и с какво да го сравниш от време на време да караш и други марки, други модели за да разбереш за какво иде реч
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
i3v3a3n написа:Що се отнася до голф 3 или голф 4 там колега всичко е несполучливо , самата кола е несполучлива няма значение какъв ти е двигателя

Купи си Опел Астра тогава, за да влезеш във "високия клас"

Изключително проф. мнение даде

Карам Г4 1.4 комби. Успях да измина около 50-55 км (40 от които извън градско) със среден разход от 5.3 (при доста икономично каране и познат път). При нормално шофиране същия път го изминавам с 6.0 среден разход. Според мен единствения недостатък на двигателя е, че е малко слаб на изпреварване. Иначе вече трета година го карам и още не съм правил сериозни ремонти.
vrfyb46 написа:Карам Г4 1.4 комби. Успях да измина около 50-55 км (40 от които извън градско) със среден разход от 5.3 (при доста икономично каране и познат път). При нормално шофиране същия път го изминавам с 6.0 среден разход. Според мен единствения недостатък на двигателя е, че е малко слаб на изпреварване. Иначе вече трета година го карам и още не съм правил сериозни ремонти.
Нормално да е слаб с тези коне на това купе. Ако може да говорим за несполука на този двигател това е единствено решението да се слага на Голф!
- galinbsbs
- Автомобил: VW Golf 4 - 1998
- Двигател: AHW
sloter написа:Ае батки, как е положението при тези мотори след основен ремонт? Понеже един приятел прави основен ремонт на неговия Голф4 1.4 мотор 16в, спомням си че даде един куп пари - някъде към 2500 му излезе всичко по ремонта. В момента я разработва, та да питам как е положението след осн. ремонт - пак ли си гори масълце и т.н. ... ?
След основен ремонт въобще не ми е барала маслото,двигателя стана като нов.Според мен двигателите са си много здрави,но като го юркаш на макс(говоря за 120-180) постоянно този малък мотор разбира се ,че ще почне да гори масло,иначе са си много пъргави.Ако си го поддържаш добре няма да имаш ядове!
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Много си са добри за парите. Е, горят масло - кофти маслени сегменти. Моята 1.6 същия дефект. Трябва да се проверява нивото редовно и това е.
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Едната ми е такава 1.4 16v AXP, лично за мен си е доста сполучлив и с евтина поддръжка ограничен от към електроника, датчици и прочие при по големите мотори. Колата е на 280 000км РЕАЛНИ, до около 8-10 000км съм карал с едно масло винаги 10/40W и то евтино MOBIL/TOTAL сипваме 3.5л и така си кара посочения пробег, не бута нищо. 180км/ч с такъв мотор трябва да сте луди, базово нито спирачки, нито окачване имат тези модели, първо опасно и второ е нормално да "роди" ако често и дълготрайно се поддържа такава скорост. Аз повече от 130-140км/ч не съм "поддържал" даже около 110-120км/ч му е по добре (от към разход и обороти)
-
- Автомобил: VW golf 4
- Двигател: AZD 105 2000г
Аз съм с 1.6v16 AZD ( същия блок като на 1.4 само че чугунов ) купих я за 2000 лв и с много голям разход на масло . Смених сегменти 8 водача 8 клапана и гумички и сега е ок. Като си купуваме "нови" коли на по 15 години на по 250 300000 е така. Според мен проблема е че при леко прегряване , нередовна смяна на масло и "спортно" каране последствията са такива.А не е дефект в мотора.Забелязали ли сте че колите като стигнат за смяна на ангренаж ,съединител ,или започнат да пипат маслото пристигат в България
?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”