Разлика в дизеловите мотори - Решено!
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Re: Разлика в дизеловите мотори при пасат б4
Явно разликата е в турбо пътищата, защото аз по тях се водех.
- puning
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: AFN
Ето моя АФН как изглежда. Буквите на мотора може да се видят и на лепенката до патерицата.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Моя 1Z е като долната снимка , макар че пластмасата като купувах колата я намерих в багажника , а сега съм я захвърлил някъде в мъзата
.
ПП и според мен пластмасата е свързана с годината на производство , а не с модела моторетка
.

ПП и според мен пластмасата е свързана с годината на производство , а не с модела моторетка

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
puning понеже е снимал АФН без кора, веднага се набива на очи разликата с 1з, но с кората отгоре са 1:1
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Един приятел има Сеат Ибиза АФН и е абсолютно същия мотора като на puning, но турбо пътищата са по-различни.
Що така се получава 

Golf_Diesel_ написа:Един приятел има Сеат Ибиза АФН и е абсолютно същия мотора като на puning, но турбо пътищата са по-различни.Що така се получава
Е, Ибизата е с по-малък кош и вероятно от там идва и разликата в турбопътищата. "Заврели са кулера някъде си, а при Пасата място бол. Моята логика е такава. Иначе и аз мисля, че пластамсовия капак има връзка с годините, а не с моторите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sam_boha написа:Golf_Diesel_ написа:Един приятел има Сеат Ибиза АФН и е абсолютно същия мотора като на puning, но турбо пътищата са по-различни.Що така се получава
Е, Ибизата е с по-малък кош и вероятно от там идва и разликата в турбопътищата. "Заврели са кулера някъде си, а при Пасата място бол. Моята логика е такава. Иначе и аз мисля, че пластамсовия капак има връзка с годините, а не с моторите.
Така е поне за пластмасите не знам за кошовете на ибисата. Моя пасат го търсих маса време че исках да е АФН и гледах и много 1З-ки покрай него. Ако са около и след 95-та всички са с голямата кора, по старите са с малката. Даже много се ядосвах като ми кажеха че колата е 95-та или 96-та а като отворя капака и хоп малката кора, след това поглеждаш стъклата на прозореца и пише 93-94 ... Иначе на Б4 съм виждал само двигатели АФН, 1З и ААЗ мисля че беше 1.9 ТД-то.
- iavor89
- Автомобил: Golf AFN
- Двигател:
А как тогава се захваща "голямата" кора на 1з, като на смукателния колектор на АФН има шпилка за третата дупка?
тук се вижда-
download/file.php?id=151534&mode=view
тук се вижда-
download/file.php?id=151534&mode=view
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
Когато е фабрично и на 1з я има тая шпилка.А и капачката за маслото трябва да е с по-висока гърловина
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги избрах най накрая една кола и тя е Сеат толедо 1.9тди 1Z мотора.Имам снимки в гаража колата ми хареса още щом я видях и я пробвах и е доста запазена и най вече всичко и работи.Благодаря ви пак за съветите

Върни се в “Дизелови агрегати”