питане за голф 3 тд 93 год фабричен зумер

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
staers
Автомобил:
Двигател:

питане за голф 3 тд 93 год фабричен зумер

Мнениеот staers » Вто 06 сеп 2011 10:51

здравейте колеги. доста се порових но не можах да намеря категоричен отговор имали голф 3 тд 93 год фабричен зумер за забравени светлини и къде се намира той. при мен ако забравя фаровете нищо не ми писка ключето на вратата работи. къде да търся проблема ако има фабричен естествено ако ли не ще се наложи да се присажда нещо.

HOFFMANN
Автомобил: Golf 3 GT
Двигател:

Re: питане за зумер

Мнениеот HOFFMANN » Вто 06 сеп 2011 15:29

виждал съм на първите тройки,но италиански внос такъв зумер,за какво ти е това като без контакт свети само габарит

staers
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staers » Вто 06 сеп 2011 15:34

и ако забравя пуснат мигач свети съответния габарит представи си да го оставя няколко дни в гаража

временно съм решил проблема със присаждане на зумер от форд фиеста като масата е взета от ключето на вратата при мен имаше при таблото с бушоните две свободни кабелчета с букси едната идваше точно от ключето на вратат и явно е точно за зумер плюс вземах от ключът за фаровете от първия кабел на първия ред но свири само при габарити и ляв мигач за десния още не съм решил как става и най кофтито е че свири и при запален двигател и при която и дае отворена врата

kasabov_g

Мнениеот kasabov_g » Вто 06 сеп 2011 16:22

Не всички имат.За сметка на това лесно се поставя универсален,струва евтино/5-6 лева макс./ ,върши добра работа.Дори само за пиниза да свири на отворена врата пак си струва да си поиграеш. :да:

staers
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staers » Вто 06 сеп 2011 16:40

да бе готино е нали писах че вече направих нещо по въпроса ама така не ме кефи. искам да свири само на угасен двигател и отворена врата и на двата мигача ако съм ги забравил де.

kasabov_g

Мнениеот kasabov_g » Вто 06 сеп 2011 22:06

Колеги,които разбират от токове,да те посъветват как да стане с десният мигач.На старата ми кола с поставен допълнително зумер не сигнализираше за забравен десен мигач.На работещ двигатвл колко време стои вратата отвоена,че да те дразни???При тези цени на горивата едва ли стоиш на отворена врата,включени свтлини и работещ двигател.Ще те дразни,после свикваш и така филма е по малък.

staers
Автомобил:
Двигател:

Re: питане за голф 3 тд 93 год фабричен зумер

Мнениеот staers » Нед 11 сеп 2011 18:01

днес цял следобед си блъскам главата и ето какво сътворих пищи като лудо на ляв и десен мигач/забравени/ фарове , на контакт и отворена врата, при затворени врати и даден контакт писва със 20,30 сек закъснение не съм домислил само на запален двигател и отворена врата да не писка. ако има интерес в следващите дни схема.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Пон 12 сеп 2011 21:31

Сложи едно реле като му хванеш + от бобината да прекъсва веригата на вратата или на +.Иначе диоди ли сложи за ляв и десен мигач?

staers
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staers » Вто 13 сеп 2011 6:47

със 2 релета № 23 от пежо е за ляв и десен мигач а за коя бобина става въпрос колата е тд довечера като се прибера ще пусна схема

staers
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staers » Вто 13 сеп 2011 15:21

http://prikachi.com/images/175/3817175y.jpg
въпросителната е постоянен + кой откъдето му е удобно

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”