ЗДР голфаджии.Вчера ходих на канал да видя каква ми е скоростната кутия но не намерих кода (намерих някакви надписи но едва ли е то "ATH24.....",под този надпис имаше една коляма 1ца) та,ако някой ми обясни каде е този код няма да е лошо.Иначе ГОЛФа е 87г 1,6 ТД RJ.
Тук на маркираното намерих корепосочения код.
Г2 код на скоростната кутия каде?
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Г2 код на скоростната кутия каде?
ATH е кода.Това не е оригиналната кутия.Заводско се монтира 4Т.Виж в багажника дали ти стои лепенката(на задния панел) там срещу кода на мотора е кода на кутията с която колата излиза от завода.
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
колега отзаде погледнах въпросната лепенка,то е станало като баничка и нищо не личи.За предпочитане коя ск.кутия е,коя е по дълга коя по-къса,каде е разликата между двете,а тази кутия АТН на кой мотор се монтира.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
ATH се вгражда в Мк2, само че мисля е след или около 1990 година. Така че е напълно възможно да е оригиналната. Като пред.числа е 1:1 с 4Т, т.е. най-дългата за моделната линия Мк2.
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Съгласен съм с теб,но колата на колегата е доста преди 90-а.
- nebeto
на мене пък все ми се е струвало,че кутията ми е от късите но щом казвате,че е дълга нека така да е.Просто информативно я ми метнете кои са по късите кутии.Благодаря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Inform ... riebe.html
В този сайт ги има всички скоростни кутии.
По-къси скоростни кутии от 4T/ATH са 5-степенните от тип 020 - 2Y, 4S, 4Z, 7A, 9A, ACD, ACH, ACL, ACN, AEN, AGB, AGS, AON, AOP, AUG.
Кода на мотора е JR.
Имам един въпрос: на скоростния лост на някои пише вместо 5-та скорост Е (economy), има ли такива дизели или само бензини. И какво е предавателното число на 5-та скорост и на определени кутии ли го има символа на скоростния лост?
В този сайт ги има всички скоростни кутии.
По-къси скоростни кутии от 4T/ATH са 5-степенните от тип 020 - 2Y, 4S, 4Z, 7A, 9A, ACD, ACH, ACL, ACN, AEN, AGB, AGS, AON, AOP, AUG.
Кода на мотора е JR.
Имам един въпрос: на скоростния лост на някои пише вместо 5-та скорост Е (economy), има ли такива дизели или само бензини. И какво е предавателното число на 5-та скорост и на определени кутии ли го има символа на скоростния лост?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Може и да си вадя грешен извод, но в книжката ми на Джетта от 1985 са дадени два варианта:
1. 4 скорости
2. 4+Е(5)
Не разбирам холандски, но пише E-resp.5e versnelling inschakelen. Това респ. ме кара да мисля, че ако значи респективно, то може би наистина има някаква разлика...
1. 4 скорости
2. 4+Е(5)
Не разбирам холандски, но пише E-resp.5e versnelling inschakelen. Това респ. ме кара да мисля, че ако значи респективно, то може би наистина има някаква разлика...
- nebeto
Имам един въпрос: на скоростния лост на някои пише вместо 5-та скорост Е (economy), има ли такива дизели или само бензини. И какво е предавателното число на 5-та скорост и на определени кутии ли го има символа на скоростния лост?[/quote]
ако не ме лъже паметта и на мота май пишеше "Е" вместо 5,но колко е оргинална незнам,ако много дървите след 5-6 дена мога да ви я снимам.
иначе Благодаря за помощта.
ако не ме лъже паметта и на мота май пишеше "Е" вместо 5,но колко е оргинална незнам,ако много дървите след 5-6 дена мога да ви я снимам.
иначе Благодаря за помощта.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”