Здравейте!
Поради форсмажорни обстоятелства, поради независещи от мен причини, се наложи да си търся нова колица. След дълги размисли се спрях на VW Passat, 4motion - или 1.9 TDI или 1,8Т бензин.
Малко съм бос, обаче откъм това кое как и що трябва да гледам на този тип коли, кой са слабите им места и т.н.
Интересувам се още от разхода който дават.
Онзи ден разгледах тази - http://www.cars.bg/u377753 Изглежда доста запазена. Ще се радвам да чуе вашето мнение!
Благодаря Ви за отделеното внимание!
Мнение за конкретен Пасат B5.5 Variant
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Мнение за конкретен Пасат B5.5 Variant
Този конкретно автомобил изглежда добре на първо четене, ама трябва да се види на място.
Коментари, анализи и сравнения на тема 1.9 TDI и 1.8T има много. Опитай с търсачката и ще намериш доста теми.
Коментари, анализи и сравнения на тема 1.9 TDI и 1.8T има много. Опитай с търсачката и ще намериш доста теми.
Като имащ такъв автомобил повече от година, поне за мен на този етап слабо място не съм му открил, или поне не такова, което да ме откаже и да съжалявам за избора.
Принципно са им слаби предниците, но за сметка на това им е силна цената на носачите.
Разхода на 1.9 131кс. варира между 8-10 в градски условия (в зависимост от размер гуми, трафик и ала бала). Извън между 5,5-6/100 до 120км/ч. На 4motion-a му сложи литър отгоре като разход.
1.8Т с газ е добър вариант, върви доста, и излиза евтино ако си на газ. Бензина си го лапа доволно, още повече ако се настъпва.
А колкото до тази обява, докато не я огледаш на живо и не се провери в какво състояние е, може само да гадаем. Салон, педали, скоростен лост, волан, копчета, дръжката на шоф. врата - това са нещата които издават дали отговаря на километрите.
Има доста информация за това което търсиш, използвай Гугъл и ще се осведомиш. Няма смисъл да повтаряме едни и същи неща.
Принципно са им слаби предниците, но за сметка на това им е силна цената на носачите.
Разхода на 1.9 131кс. варира между 8-10 в градски условия (в зависимост от размер гуми, трафик и ала бала). Извън между 5,5-6/100 до 120км/ч. На 4motion-a му сложи литър отгоре като разход.
1.8Т с газ е добър вариант, върви доста, и излиза евтино ако си на газ. Бензина си го лапа доволно, още повече ако се настъпва.
А колкото до тази обява, докато не я огледаш на живо и не се провери в какво състояние е, може само да гадаем. Салон, педали, скоростен лост, волан, копчета, дръжката на шоф. врата - това са нещата които издават дали отговаря на километрите.
Има доста информация за това което търсиш, използвай Гугъл и ще се осведомиш. Няма смисъл да повтаряме едни и същи неща.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
колата е хубава ,километража е горедолу двоен на написаното.оттам нататък всичко е на късмет
Благодаря за мненията!
По принцип съм я гледал вече, единственото захабено е топката на скоростния лост, но е доста лекично. Днес ще ходя да я гледам с един приятел, дето се е занимавал много с коли ако я хареса ще я взема:)
По принцип съм я гледал вече, единственото захабено е топката на скоростния лост, но е доста лекично. Днес ще ходя да я гледам с един приятел, дето се е занимавал много с коли ако я хареса ще я взема:)
- treniora
- Автомобил: Passat 3B5
- Двигател: AJM
niks76 написа:колата е хубава ,километража е горедолу двоен на написаното.оттам нататък всичко е на късмет
Подкрепям

Салона е запазен, защото е подържан добре(внос е от белите държави не от Италия)

Кола и жена втора употреба на късмет се взимат!

- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
treniora написа:Салона е запазен, защото е подържан добре(внос е от белите държави не от Италия)![]()
Интересно защо ли тогава на MFD екрана пише на италиански... ?

- Yu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
treniora написа:niks76 написа:колата е хубава ,километража е горедолу двоен на написаното.оттам нататък всичко е на късмет
Подкрепям![]()
Салона е запазен, защото е подържан добре(внос е от белите държави не от Италия)![]()
Как разбра че не е от Италия колега че ми стана интересно?
- vladko33
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, ако я купуваш обезателно провери в сервиз каква е причината охладителната течност в казанчето да е мнооооого под минимума !!!
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Не е автоматик,за мен това е доста сериозен - като имаме в предвид,че е 4 моушън и дизел и ест. с демферен маховик.Цената на съединителя к-т е една хубава хубава,понеже е 4 моушън и цената за труд е една хубава хубава.Ако го чипосаш,което смятам,че ще направиш,ще си роди съединителя още по-бързо и става много страшно.Същите тези пари би могъл да налееш в един читав ремонт на автоматика,при читав майстор,ако някога изобщо,докато е твоя,се счупи (да добавя,че при автомата имаш доста възможност да чипосваш ако решиш,понеже кутията носи на още въртящ момент).Поне го няма риска да вземеш съединител,който да изкара 10 или 15 000 (ментета всякакви) и да ти работи неравномерно двигателя в резултат от маховик бколук. Да,има я възможността да се замени с не демферен и от там нататък съединителя да е 200-300лв ама ти като го направиш веднъж и дадеш 1500лв,я я караш после 50 000 - 80 000,за да го скапе пак,я не 
Преди да я вземеш,диагностика с Ваг-Ком за грешки на всичките системи.задължително тестване на АБС с ниска скорост (10-15км/ч) и с по-висока скорост (40-50) ,тест на климатроника (с Ваг-Ком му се пуска Output test) за да видиш дали всички клапи работят,поенеж за да се смени която и да е от тях,се сваля цялото табло на колата. После минаване през канал да се види отдолу как е и да се види положението на ходовата част и т.н.Комфорт модула после,да си отваря и затваря всички врати и т.н.
Общо взето има вече доста теми за тези коли и какво да се гледа.Личното аз не бих я взел,защото не е автомат колкото и да е прекрасна (а те тези автомати са типтроник и можеш да си я караш като ръчна,ако ти харесва да е като с ръчна
).

Преди да я вземеш,диагностика с Ваг-Ком за грешки на всичките системи.задължително тестване на АБС с ниска скорост (10-15км/ч) и с по-висока скорост (40-50) ,тест на климатроника (с Ваг-Ком му се пуска Output test) за да видиш дали всички клапи работят,поенеж за да се смени която и да е от тях,се сваля цялото табло на колата. После минаване през канал да се види отдолу как е и да се види положението на ходовата част и т.н.Комфорт модула после,да си отваря и затваря всички врати и т.н.
Общо взето има вече доста теми за тези коли и какво да се гледа.Личното аз не бих я взел,защото не е автомат колкото и да е прекрасна (а те тези автомати са типтроник и можеш да си я караш като ръчна,ако ти харесва да е като с ръчна

- treniora
ChimeyJimmey написа:treniora написа:Салона е запазен, защото е подържан добре(внос е от белите държави не от Италия)![]()
Интересно защо ли тогава на MFD екрана пише на италиански... ?
това не съм го забелязал

Yu написа:treniora написа:niks76 написа:колата е хубава ,километража е горедолу двоен на написаното.оттам нататък всичко е на късмет
Подкрепям![]()
Салона е запазен, защото е подържан добре(внос е от белите държави не от Италия)![]()
Как разбра че не е от Италия колега че ми стана интересно?
обикновено салоните не издържат на мърлячите и се напукват......
както и да е, този пък може да е подържан

П.П и стига с тези маховици, моя е на 400 000км и още е здрав..... това с маховиците идва от майсторите(нали взимат частите с 30-35% отстъпка "ден година храни")

П.П2 забравих да спомена и за прослувутата предница, имам точно "1" "един" сменен носач, всички останали са оригинални, както и всичко по-колата(не съм го сменял аз "италиянеца")

Състоянието на педалите издава много.... до към 300 000 - 350 000км са като нови......
тези не знам на колко са, ама са на много

Последна промяна от treniora на Вто 13 сеп 2011 20:41, променено общо 2 пъти.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Твоят да,на този от снимката - никой не знае
Отиваш в магазина и питаш за цена - доволен ще останеш,ако нямаш познат с отстъпка,а какъв ще си купиш - марка ,написана на кутията,вътре никой не знае и туко виж изкара няма и 10 000
,както и за всички останали части също е така (за това бъди безкйрано щастлив,че не си си пипал предницата,понеже започнеш ли да сменяш с тукашните части,ще ти побелее косата за нула време) 
Темата се казва "мнение....." и аз казах моето,не искам да се започва спор
Вие имате по 1-2 макс. 3 Пасат-а и вадите изводите си по тях/него.Аз се е случвало да правя по 3 на ден и съм имал възможността да си поговоря с клиентите, кой какво е сменял,за какви пари е купил това,което е сменял,защо го е сменил и т.н. и имам доста богата статистика на базата на която да се хвана и да напиша мнението си, че според мен е по-удачно да бъде автомат.

Отиваш в магазина и питаш за цена - доволен ще останеш,ако нямаш познат с отстъпка,а какъв ще си купиш - марка ,написана на кутията,вътре никой не знае и туко виж изкара няма и 10 000

Темата се казва "мнение....." и аз казах моето,не искам да се започва спор

- treniora
zfa159 написа:Твоят да,на този от снимката - никой не знае![]()
Отиваш в магазина и питаш за цена - доволен ще останеш,ако нямаш познат с отстъпка,а какъв ще си купиш - марка ,написана на кутията,вътре никой не знае и туко виж изкара няма и 10 000,както и за всички останали части също е така (за това бъди безкйрано щастлив,че не си си пипал предницата,понеже започнеш ли да сменяш с тукашните части,ще ти побелее косата за нула време)
Темата се казва "мнение....." и аз казах моето,не виждам защо трябва да се започва спор,като вие имате по 1-2 макс. 3 Пасат-а и вадите изводите си по тях/него,само че разликата е,че аз се е случвало да правя по 3 на ден и съм имал възможността да си поговоря с клиентите, кой какво е сменял,за какви пари е купил това,което е сменял,защо го е сменил и т.н. и имам доста богата статистика на базата на която да се хвана и да напиша мнението си, че според мен е по-удачно да бъде автомат.
Съгласен

Цялата ни държава е един голям Фалшификат.....
А колите който се внасят ...........
Колеги, за да ви предпазя искам да Ви информирам, че тази кола е мощно удряна в дясната си част. Целият преден десен калник и подкалник са подменяни(личи си как за заварявани и т.н.) Отделно от това предната дясна гума изобщо не е в ред.
Мнението е на човек занимавал се над 30 години с автомобили, който аз заведох да я види. Отделно от това, когато чу тези неща продавача много се изнерви, което също е показателно!
Стойте далеч от тази кола!!!
А, аз живот и здраве загледах една друга, не 4motion със същият двигател! Ще преспя с идеята, но нищо чудно скоро време да се премествам при вас, в този форум:)(предишният ми беше аудибг.ком
)
Мнението е на човек занимавал се над 30 години с автомобили, който аз заведох да я види. Отделно от това, когато чу тези неща продавача много се изнерви, което също е показателно!
Стойте далеч от тази кола!!!
А, аз живот и здраве загледах една друга, не 4motion със същият двигател! Ще преспя с идеята, но нищо чудно скоро време да се премествам при вас, в този форум:)(предишният ми беше аудибг.ком