София - Мелник интересни места
- zdravko_1
- предупреждение за БАН
- Автомобил:
- Двигател:
София - Мелник интересни места
Места по пътя до Мелник които си заслужава да се посетят като задължително Рупите,Роженския манастир,още едно манастирче в село Златолист.Дайте и други места за посещение като Манастири ,исторически паметници местности заведения с хубава кухня и .други
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Re: София - Мелник интересни места
В самия Мелник:Курдопуловата къща,избатана Шестака и още няколко къщи музей те са около и на път по улицата към Курдопуловата къща,иначе;след Мелник на около 7-8 км. Роженския манастир има много хубава гледка отгоре,преди Мелник-към Рупите къща музей и манастир на Ванга,след Петрич на около 20-30км. Самуиловата крепост и на прибиране към София Рилския манастир 

Малко в страни от пътя е и Рилския манастир и едни интересни образувания - http://adventurebg.net/info/index.php?o ... &Itemid=54
- zdravko_1
- предупреждение за БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Много благодаря Рилския манастир го бях пропуснал ,ще го посетя а и Стобските пирамиди също ,още веднъж Благодаря.
- Fifa
- Автомобил: VW Passat 5.5
- Двигател: 1.9 TDI AWX
Погледни 100-те национални туристически обекта и по-специално тези в област Благоевград.
Аз бих препоръчал Самуиловата крепост
Аз бих препоръчал Самуиловата крепост

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Миналия уикенд бяхме в Мелник да празнуваме няколко семейни празника. Горещо препоръчвам хотел Деспот Слав. обслужването е на ниво, ресторантът също.
Наблизо могат да се разгледат:
Бях впечатлен от Кордопуловата къща, която се намира в самия град.
След изкачване около 20 минути могат да се разгледат останките от крепостта на Деспот Слав, средновековните манастири "Св. Харалампий" и "Св. Богородица", както и средновековната църква "Св. Никола". По пътя от манастира Св. Богородица към крепостта се открива страхотна панорама към пирамидите
Наблизо е Роженския манастир, а по пътя за Мелник може да се мине и през Рупите.
Обезателно трябва да се опита и мелнишко вино. Това, което ни сервираха в механата на хотела беше младо и нестабилизирано вино, което беше страхотно. След една ракия и литър и половина от домашното с вечерята на другия ден нямаше и помен от махмурлук!
Наблизо могат да се разгледат:
Бях впечатлен от Кордопуловата къща, която се намира в самия град.
Изградена е през 1754 година. Тя е най-голямата и представителна възрожденска къща в България (само гостната стая има 24 прозореца с венециански стъклописи). В приземието се забелязва огромна винарска изба, която е вкопана в пясъчника.
След изкачване около 20 минути могат да се разгледат останките от крепостта на Деспот Слав, средновековните манастири "Св. Харалампий" и "Св. Богородица", както и средновековната църква "Св. Никола". По пътя от манастира Св. Богородица към крепостта се открива страхотна панорама към пирамидите
Наблизо е Роженския манастир, а по пътя за Мелник може да се мине и през Рупите.
Обезателно трябва да се опита и мелнишко вино. Това, което ни сервираха в механата на хотела беше младо и нестабилизирано вино, което беше страхотно. След една ракия и литър и половина от домашното с вечерята на другия ден нямаше и помен от махмурлук!