SP Performance
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
SP Performance
Някой има ли впечатления от тези дискове и накладки като марка и 312мм ще влиза ли в 16 цолова за зимата?
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Re: SP Performance
312 на Б5.5 се събира в стоманена 16-ка. Даже 320 с HP2 апарат се събира в същия размер. За 312-ката ти го казвам от опит понеже аз съм с такива отпред.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
В момента им се чудя ,защото и без това трябва да сменям моите, единствено се чудя дали няма да сменям накладки 2 пъти по често...
- dancing_niki
- Скиора
Не мога да кажа за това вече, аз лично смятам следващите ми дискове да са EBC Brakes.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
dancing_niki написа:312 на Б5.5 се събира в стоманена 16-ка. Даже 320 с HP2 апарат се събира в същия размер. За 312-ката ти го казвам от опит понеже аз съм с такива отпред.
колега а ти сега с какви 312-ки си?Предполагам си сменял апарати/супорти ,ебц-то решил ли си от къде ще го вземеш,че още се чудя за марката и аз...
- dancing_niki
- Скиора
312-ките са фабрични понеже двигателя ми е 2.5 TDI 132 kW. EBC-то или от Хеед или от интернет, просто не ми е дошло още до главата.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Мислех,че ти пиша лично но съм писал в темата
,даа значи за 1.9 avf ще трябва всичко да се сменя,зачудих се има ли логика да се сложат по големи,без големи супорти в един момент....ще ги преслушам и хиид-а ,като краен вариант съм оставил zimmerman но ми се струва че качеството им не е като едно време...

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Тони1 написа:... за 1.9 avf ще трябва всичко да се сменя,зачудих се има ли логика да се сложат по големи,без големи супорти в един момент....
колега, много ми е интересно как ще сложиш по-големи дискове без да смениш супорта.
почети малко за спирачките, има изписано достатъчно, изясни си кое е супорт и кое е апарат...
би трябвало да си с ате 57 с 288. за 312мм се сменя единствено диска и супорта. даже накладките са същите
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Тони1 написа:Мислех,че ти пиша лично но съм писал в темата,даа значи за 1.9 avf ще трябва всичко да се сменя,зачудих се има ли логика да се сложат по големи,без големи супорти в един момент....ще ги преслушам и хиид-а ,като краен вариант съм оставил zimmerman но ми се струва че качеството им не е като едно време...
Ако не си сигурен в размера най-добре го премери. AWX мотор на Б5.5 комби се оказа с 288м дискове. Мисля, че вариантите са тези двата 288 или 312.

В книжния каталог, който имам са дадени размер на гумите 195/65/15 за моделите с - 74,75,85 и 96кВ мощност. Последният е твоят двигател

- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
pe6kata написа:Тони1 написа:... за 1.9 avf ще трябва всичко да се сменя,зачудих се има ли логика да се сложат по големи,без големи супорти в един момент....
колега, много ми е интересно как ще сложиш по-големи дискове без да смениш супорта.
почети малко за спирачките, има изписано достатъчно, изясни си кое е супорт и кое е апарат...
би трябвало да си с ате 57 с 288. за 312мм се сменя единствено диска и супорта. даже накладките са същите
Хубаво де аз какво казах?Че трябва всичко,голямото всичкo -(апарата със супорта)ако се продават отделно по-големи супорти и пасват на сток апаратите с 312 ки още по-добре за мен,,мерси за корекцията ...
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Иди в морга и гледай за апарати с дискове и съпорти от Ауди А4 В5 (фейслифт), па може и А6 С5.
При вас може и да станат директно. При мен не станаха май 312 директно...
P.S. Mного си далече, иначе имам едни комплекти 312 в багажника точно за тест...
При вас може и да станат директно. При мен не станаха май 312 директно...
P.S. Mного си далече, иначе имам едни комплекти 312 в багажника точно за тест...

- pe6kata
- VW експерт
Тони1 написа:Хубаво де аз какво казах?Че трябва всичко,голямото всичкo -(апарата със супорта)ако се продават отделно по-големи супорти и пасват на сток апаратите с 312 ки още по-добре за мен,,мерси за корекцията ...
а аз ти казах че не трябва всичко.
спирачния апарат е същия, и накладките са същите
сменящ само супорта. Това е лесния и евтин възможен варинат за преминаване към по-големи дискове. И да, разликата м/у 288 и 312мм е осезаема
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
То се е видяло,че оферта само за супорти още повече в морга,никой няма да ми обади,ще питам направо за горните коли-комплект апарати и евентуално ако имат и хубави дискове ,ако не нови
- pe6kata
- VW експерт
точно в морга ще ти ги дадат. Във форума се продава целия кит за ъбгрейт и никой не иска да го разваля, докато в моргата всеки търси резервна част. Обикновено се прецакват апаратите, и те са най-търсени, на супорта няма какво да му се развали и съм сигурен че няма да е проблем да се намери...