Душ кабини
Душ кабини
В какъв ценови диапазон вървят нормалните душ кабини и кои марки може да се препоръчат? Гледах наскоро една за 1000лв, но по спомен преди бяха доста по-скъпи та не знам тая някаква измислена ли е или става.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Душ кабини
Душ кабината е едно корито и върху него врати стъклени примерно които горе - долу вървят около 300 лева. Тънкия момент е какво ще монтираш вътре. Дали обикновена душ батерия от стотина лева или хидро - масажен панел с найсе дюзи, глезотийки, радио и т.н.т на цени от 3-4-500 лева и горница.
Гледай профилите да са алуминиеви или сплав.И задължително стъкло,не старее и лесно се почиства.
Вентилатор и осветление(ако няма)се добавят елементарно на ниска цена.
Вентилатор и осветление(ако няма)се добавят елементарно на ниска цена.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
1.Преди всичко влез в 1 душ кабина,затвори вратата и се завърти вътре - ще видиш, че е много тясно. Душ кабина по-тясно от 95 см е мъчение.
2.Колко е варовита водата в района където живееш. Ако вземеш панел и е силно варовита си слагаш таралеж в гащите - непрекъснато отпушване на дюзи.
3. Ако има възможност направи душ кабина с алуминиеви профили от дограма и поликарбон с плъзгащи врати.
В никакъв случай, ама в никакъв случай не използвай тип "плексиглас" като на душ кабините на "Емир" .Ако се счупи се чупи на много остри парчета и реже надълбоко / ако се подхлъзне човек, залитне и счупи "плексигласа" т. 1 е много важна , ако си едричък или пълничък / не обиждам просто уточнявам, че е теснотия вътре/
2.Колко е варовита водата в района където живееш. Ако вземеш панел и е силно варовита си слагаш таралеж в гащите - непрекъснато отпушване на дюзи.
3. Ако има възможност направи душ кабина с алуминиеви профили от дограма и поликарбон с плъзгащи врати.
В никакъв случай, ама в никакъв случай не използвай тип "плексиглас" като на душ кабините на "Емир" .Ако се счупи се чупи на много остри парчета и реже надълбоко / ако се подхлъзне човек, залитне и счупи "плексигласа" т. 1 е много важна , ако си едричък или пълничък / не обиждам просто уточнявам, че е теснотия вътре/
За плексигласа е ясно, че трябва да се избягва. Обаче повечето, които гледах поне на вид и чукане не ми приличат на стъкло. В Метро един от хората им ме уверява, че било стъкло и то предвидено да се чупи на малки парчета. Може би с драскане или нагряване може да се разбере стъкло ли е или не. Досега всички, които открих са 90х90см външно. Чудя се и това осветление отгоре дали е защитено и няма ли опасност от офазяване - че с тая вода човек е направо в капан.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Принципно осветелението е на 12 волта а трафа би трябвало да е далече от водата.Защо не помислиш наистина за саморъчно направена преграда през средата на банята или на Г в ъгъла в който е душа с размери каито ти харесват.Все пак за едно корито вътре или малко конденз едва ли ще е толкова голяма разликата.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
http://www.keranova.org/душ-кабини/душ-кабини-парни/albatros-pluvia__831 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Един написа:. Досега всички, които открих са 90х90см външно. Чудя се и това осветление отгоре дали е защитено и няма ли опасност от офазяване - че с тая вода човек е направо в капан.
Изпълни съвета ми да влезеш и се затвориш в 1 душ кабина. Завърти се вътре . Сам ще се увериш, че е теснотия. Са осветлението са ти отговорили вече
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:Един написа:. Досега всички, които открих са 90х90см външно. Чудя се и това осветление отгоре дали е защитено и няма ли опасност от офазяване - че с тая вода човек е направо в капан.
Изпълни съвета ми да влезеш и се затвориш в 1 душ кабина. Завърти се вътре . Сам ще се увериш, че е теснотия. Са осветлението са ти отговорили вече
Абсолютно подкрепям за теснотията,може би за деца и слабички жени не е проблем да се къпят в такава душегубка но по ячък мъж 90-100кила не може да се насапуниса без да си посини лактите или направо да счупи някое стъкло ! Истината е изграждане на корито от итонг например облепено с плочки като на банята и после фирма за дограма да ти монтира по размера една конструкция с плъзгаща врата,това обаче е валидно ако изобщо имаш място за нещо повече от кабинка метър на метър !
В 2-3 хотела съм пробвал душ кабини и бяха съвсем поносими. Не съм сигурен обаче дали са от 90 сантиметровите или по-големи - май бяха все тип "преграда".
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Абсолютно подкрепям за теснотията,може би за деца и слабички жени не е проблем да се къпят в такава душегубка но по ячък мъж 90-100кила не може да се насапуниса без да си посини лактите или направо да счупи някое стъкло ! Истината е изграждане на корито от итонг например облепено с плочки като на банята и после фирма за дограма да ти монтира по размера една конструкция с плъзгаща врата,това обаче е валидно ако изобщо имаш място за нещо повече от кабинка метър на метър !
Абсолютно не е вярно. Аз съм 180/93 кила и се къпя без проблем в душ кабина 90/90. Единствено съм съгласен, че корито от плочки и итонг е в пъти по добро от станзартното /мойта душ кабина беше в комплект с корито, което подарих на приятел и си направих от итонг и плочки. Същото корито се спука и приятельт ми трябваше да прави магии с епоксизна смола да го залепи/
Как стои въпроса с тия закалени стъкла - гарантирано ли се чупят на много дребно и напълно безопасни ли са? Като знам от правено до направено каква разлика има, няма да се учудя ако в доста случаи трошенето не е толкова безопасно колкото трябва. А в случая все едно купуваш снаряд - разбираш дали "работи" когато моментът не е подходящ за рекламации.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Никога....това е такъв инкубатор, че не е истина....по-добре е да си разделя банята с 2 плъзгащи се алуминиеви крила със термопанел вместо стъклопакети от колкото да си набия готова душ кабина в която като се н***я (извинявам се) да не мога да се завъртя 

vucata написа:Никога....това е такъв инкубатор, че не е истина....по-добре е да си разделя банята с 2 плъзгащи се алуминиеви крила със термопанел вместо стъклопакети от колкото да си набия готова душ кабина в която като се н***я (извинявам се) да не мога да се завъртя
Надявам се си ползвал поне 10 пъти душ кабина, а не си вадиш мнението от влизане в такава в магазин + въображение как ще е в действителност.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Да влизал съм в душ кабини и такива в магазин и такава в къща....Майка ми в Германия имаше в една квартира страхотна душ кабина....нооо тя въобще не може да се мери с това което се предлага тук....освен ако не струва поне 7-8000лв
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”