вече три изгорели бобини за две седмици на голф4 1.6 16в.
-
PyMu
- Серпентина с турболатор
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp
Re: вече три изгорели бобини за две седмици на голф4 1.6 16в.
Функцията е да подава ток към 4-те бобини. Не виждам причина да е на друго място, какво като е 16V. Защо не си погледнеш под капака? 
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
PyMu написа:Функцията е да подава ток към 4-те бобини. Не виждам причина да е на друго място, какво като е 16V. Защо не си погледнеш под капака?
...защото на 16V, възд. филтър се намира в капака на двигателя а не в отделна кутия
Това имаше предвид колегата.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
AZD няма общ комутатор.
Във всяка бобина има по един, мъничък такъв.
Колегата попада на кофти бройки, или върви към друга електроника.
Във всяка бобина има по един, мъничък такъв.
Колегата попада на кофти бройки, или върви към друга електроника.
- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
- toni82
един колега писа че може да е от компа,вие какво мислите.а тези модели с една голяма бобина като аус например каде им е комутатора това също е важно в моя случай 
- bobocamaro
- R.I.P
- toni82
мерси за пояснението колега.значи определено не е от него.ще чакаме и ще видим 

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Свещите как са? Някои юнаци изхвърлят целия капак(въздушния филтър)и слагат тръба,снадки,спортен филтър-по този начин се постига и по добро охлаждана на бобините.Според мен или са свещи или им е дошло времето а лошата работа на мотора е от тръгналата и в последствие изгоряла бобина.
- Haralampi
Аз никак не виждам капака какво пречи на охлаждането, а и със сигурност не е това проблема - в крайна сметка колегата не е единствения с такъв мотор 
-
владислав
- Автомобил: VW T Roc
- Двигател: DXD TSI 2025
van4ooo написа:Свещите как са? Някои юнаци изхвърлят целия капак(въздушния филтър)и слагат тръба,снадки,спортен филтър-по този начин се постига и по добро охлаждана на бобините.Според мен или са свещи или им е дошло времето а лошата работа на мотора е от тръгналата и в последствие изгоряла бобина.
Това е истината.... гледах цената на кита.
И аз съм сменил 2 бубини за 3 години може и да е от охлаждането, но все така се получава не след каране, а след като автомобила е престоял на връщане от работа или през ноща на др. ден.
- Haralampi
владислав написа:van4ooo написа:Свещите как са? Някои юнаци изхвърлят целия капак(въздушния филтър)и слагат тръба,снадки,спортен филтър-по този начин се постига и по добро охлаждана на бобините.Според мен или са свещи или им е дошло времето а лошата работа на мотора е от тръгналата и в последствие изгоряла бобина.
Това е истината.... гледах цената на кита.![]()
И аз съм сменил 2 бубини за 3 години може и да е от охлаждането, но все така се получава не след каране, а след като автомобила е престоял на връщане от работа или през ноща на др. ден.
За над 4 години и половина за радост нито една, без да съм пипал каквото и да било по "охлаждането".
Смених само свещите и то не заради проблем, а защото сметнах, че е време за следващите платиниеви (вътре бяха оригиналните от завода)
Тези китове целят най-вече монтажа на спортен филтър (конус), което е невъзможно при фабричното разположение на филтъра.
Продължавам да си мисля, че пробега има общо с това... може би при определен пробег полека лека им свършва живота. Разбира се, че е мнително 3 да изгорят в толкова кратък период.... но докато не изгоре някоя от новите, не бих се притеснявал прекалено много.
- bobocamaro
- R.I.P
Господа, техническата тема по въпроса за изгарящите бобини, видовете им, причини, модификации и т.н. е
тази
тази

- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Какво е разстоянието между електродите на запалителните свещи,свързани към изгорелите бобини?
- Haralampi
bobocamaro написа:Господа, техническата тема по въпроса за изгарящите бобини, видовете им, причини, модификации и т.н. е
тази
... след бърз преглед на която, се сещам да питам toni82, ти с какви свещи караш бе душа??? В какво състояние са и какви са като тип!?
-
владислав
- Автомобил: VW T Roc
- Двигател: DXD TSI 2025
Абе не гледате ли мача
Темата за Пасатите е готина, има едни интересни неща за омасляването, аз при смяната видях че едната ми е омаслена и май точно тази дето изгоря преди два месеца ( свещите са сменени преди 20х.км) явно доста е издържала
.
Тони не знам дали си е сменял свещите ама аз откакто ги смених с Денсо Иридиеви от тогава горят
, това естесвено в рамките на шегата.
Колата беше с оригиналните на Бош платинени при купуването, които вече не се произвеждат, а има заместители.
Темата за Пасатите е готина, има едни интересни неща за омасляването, аз при смяната видях че едната ми е омаслена и май точно тази дето изгоря преди два месеца ( свещите са сменени преди 20х.км) явно доста е издържала
Тони не знам дали си е сменял свещите ама аз откакто ги смених с Денсо Иридиеви от тогава горят
Колата беше с оригиналните на Бош платинени при купуването, които вече не се произвеждат, а има заместители.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”