Здравейте колеги. От известно време започнаха да ми светват лампите "ABS" и "BRAKE" на арматурното табло. "ABS" свети постоянно а "BRAKE" премигва. Тази ситуация не е постоянна а се появява от време на време. Закачих я на компютър и се оказа 4е проблема е в управляващия модул на ABSa.Ето го и него:
От сервиза ми обясниха че ако сложа нов модул трябва да се настройва. Аз намерих втора употреба но не знам дали ще иска някаква настройка като новия, или като го сложа на помпата няма да иска допълнителни настройки. Ако някой има компетентно мнение моля да пише. Прегледах подобните теми из форума но не можах да намеря отговор на въпроса си.
Въпрос за подмяна на ABS модул на PASSAT B5.
Re: Въпрос за подмяна на ABS модул на PASSAT B5.
Към модераторите:
По погрешка съм публикувал темата в неподходящ раздел.Моля да я прехвърлите в " Технически Форум за PASSAT"
Благодаря
По погрешка съм публикувал темата в неподходящ раздел.Моля да я прехвърлите в " Технически Форум за PASSAT"
Благодаря
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Калибровката става посредством кабел и място за калибрация.Утре ще се разтърся да ти копирам това което ми казаха преди колеги.Тръгваше се ,спираше се ,завиваше се там ...голямо чудо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи колега на мен ми се случи в рамките на 2 години два пъти да ми се прецака блока! Първия път постъпих като теб и намерих втора ръка (надявам се да си съобразил 1 към 1 номера със стария иначе няма да тръгне!!!) сложихме го и изкара има няма 1 година и пак същото! Тогава един колега от форума го отвори и му запой проблемните жички, които се прекъсват (те служат за маса и нищо повече) и пусна допълнителна маса за по-сигурно! След това през ВАГ-КОМ го обучихме, като ме караше да натисна спирачката и по едно време педала взе да бута, както е при реално включване на АБС-а! Оттогава да чукна на дърво нямам проблеми! Това е слабо място на Б5 и манипулацията е описана подробно в доста руски сайтове, откъдето и ние почерпихме информация! Затова препоръчвам Ви хора не си давайте парите на вятъра за втора ръка, та дори и за чисто нови блокове, защото рано или късно просто сдават багажа в областта на тези жички! Запазете си стария и потърсете човек, който може да Ви го направи, хем по-евтино ще Ви излезе, хем дори по-здраво става реално 

BG_POLICE написа:...............(надявам се да си съобразил 1 към 1 номера със стария иначе няма да тръгне!!!) сложихме го и изкара има няма 1 година и пак същото! Тогава един колега от форума го отвори и му запой проблемните жички, които се прекъсват .............:
Имаш предвид номера на модела ли или?
Нямам подходящ човек които да извърши маниполацията по запояването на жичките и затова се спрях на втора ръка. Става въпрос за отремонтирани модули с гаранция (предполагам ремонта се състои в запояването на тези жички)от сервиз.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами всъщност говоря за точен номер на блока на АБС-а те са два номера върху него! Единия е по каталога на БОШ, другия доколкото зная е по ВАГ, но не съм сигурен! Тези номера върху блока трябва да съвпадат на 100% иначе няма да сработи! Лошото е, че някой модели са изключително редки и най-странното е, че 2 автомобила с еднакъв мотор и еднаква година могат да се окажат с различни номера на АБС-ите и респективно не са взаимозаменими! По отношение на ремонта, чак сервиз не е нужен! Мога да потърся координати на колегата, който ми прави моя, той работи във фирма, в която се занимават със запояване на фина електроника и има необходимите инструменти! Затова ти предлагам следното нещо, запази си стария блок задължително!!! Ако си взел нов блок сложи го и виж дали ще сработи и ако не тръгне ще може да отремонтираш стария и готово 

Все още не съм взел нов модул. Така или иначе ще запазя стария. Благодаря за отзивчивоста, но няма да мога да се възползвам от услугите на колегата който е запоил твоя. Не се намирам в България, иначе веднага щях да те помоля за координати. А този номер предполагам се намира отдолу на модула (като е монтиран на колата).
-
- Автомобил:
- Двигател:
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 71191s.png
Погледнато както е на колата номерата се падат точно отгоре, а не отдолу!
Погледнато както е на колата номерата се падат точно отгоре, а не отдолу!