Здравейте ,
имам пасат б4 тди седан, 1994г.Карам колата с гуми 185/65/14,но незнам какъв размер трябва да ми е резервната гума(тип патерица).На капачката на резервоара пише 125/70/15 и това немога да го разбера защо 15 цола резервна гума,а пък на капачката на резервоара препоръчват размер гуми 185/65/14.Как така стадартните размери са 14цола,пък за резервна 15цола? Ако купя резервна гума от голф 3 105/70/14 ще има ли някакъв проблем?В моргите резервна гума само от vw ли да търся?
Колко пари струва горе долу една резервна гума?
Благодаря предварително!
Помощ за размер на гума!
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ за размер на гума!
Идеята на патерицата е да заема по-малко място.
Затова е и с такива размери, като важното е диаметъра на гумата на патерицата да е близо до диаметъра на стандартнта ти гума 185/65/14. Дори и да се разминава с малко не би трябвало да е фатално, понеже не следва да караш с нея кой знае колко дълго.
Нищо не ти пречи да имаш и резервна гума 185/65/14.
Марката на автомобила не е от значение, стига да ти съвпадат дупките на джантите, последно патерици отдвана гледах на около 50 лева тук при горублянските търгаши.
Затова е и с такива размери, като важното е диаметъра на гумата на патерицата да е близо до диаметъра на стандартнта ти гума 185/65/14. Дори и да се разминава с малко не би трябвало да е фатално, понеже не следва да караш с нея кой знае колко дълго.
Нищо не ти пречи да имаш и резервна гума 185/65/14.
Марката на автомобила не е от значение, стига да ти съвпадат дупките на джантите, последно патерици отдвана гледах на около 50 лева тук при горублянските търгаши.
"passenger" благодаря ти за информацията!!
Значи при размерите на стандартните гуми 185/65/14,каквато и патерица 125/70/15 или 105/70/14 да купя няма да имам проблем?
Бях чел някаде ,че имало опасност 105/70/14 да опира в спирачните апарати-има ли според вас такава опасност?
P.S. както беще казал преди време един приятел-"колата не може да говори" така че квот намеря тва ще купя.
Значи при размерите на стандартните гуми 185/65/14,каквато и патерица 125/70/15 или 105/70/14 да купя няма да имам проблем?
Бях чел някаде ,че имало опасност 105/70/14 да опира в спирачните апарати-има ли според вас такава опасност?
P.S. както беще казал преди време един приятел-"колата не може да говори" така че квот намеря тва ще купя.

Купих днес гума 105/70/14.
Малко смешно изглежда,но дано не се налага да я използвам.
Малко смешно изглежда,но дано не се налага да я използвам.