Колеги здравейте. Голфчето ми е 1,6 100к. АКЛ. Проблема е следния: сутрин когато запаля се чува много ясно и отчетливо тракане някъде от предната част на купето. Тракането е неравномерно, като лимка в тенекия.Но за съжаление реално не мога да определя от къде точно идва звука.След като загрее почти не се чува, но сутрин е много силно. Когато обаче натисна съединителя докрай тракането спира.Говорих с доста хора, но всеки само предполага. Ето няколко предположения към момента:
-съединител - по точно аксиален лагер. Тук обаче мога да кажа, че по работата на самия съединител нямам никакви забележки, работи много добре.
-скоростна кутия
-начупен катализатор
Знам, че доста хора веднага ще изригнат "СКОРОСТНА КУТИЯ", понеже е DUU, но все пак ако някой се сеща нещо друго ще се радвам да чуя мнения. Като цяло скоростната кутия работи добре, единствено на задна престъргва нещо. Чудя се има ли възможност да има проблем с маслото на кутията /не съм го проверявал на този етап/.
Благодаря на всеки който има някакво креативно мнение...,надявам се темата да не стане поредната за това колко голям боклук са скоростните кутии DUU.
Тракане Голф 4 1,6 - скоростна кутия,съединител...или?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тракане Голф 4 1,6 - скоростна кутия,съединител...или?
От маслото започни...
-
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:От маслото започни...

А пък и е най-евтино и безболезнено, само внимавай какво малсо сипваш.
- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
ти с какъв съединител си.с аксиален лагер ли си или си с така наречената паничка дето върши работата на аксиалния лагер.може да е от него си с тъй наречения обратен съединител
-
- Автомобил:
- Двигател:
честно казано не знам с какъв съединител съм, но пък работи много добре според мен.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”