първо палене за деня на ABU

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

първо палене за деня на ABU

Мнениеот kn9453 » Чет 15 сеп 2011 21:09

Проблема е с първото палене за деня след престой примерно повече от 10часа.
Запалването става след 3-то продължително въртене,друго което ми прави впечатление че до загряване оборотите на ПХ "плуват" в рамките на 50-100об/мин.Разлика във "вървенето :)" не намирам. След "първо палене" вече няма проблеми. Акомулатор читав, стартера върти нормално,колата се кара само на бензин.
Моля за помощ-откъде да почна,предполагам че накрая някой "майстор" ще я оправи но замен е предизвикателство да се справя сам.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: първо палене за деня на ABU

Мнениеот bobocamaro » Чет 15 сеп 2011 21:28

Вържи един манометър колега, да замериш налягането на бензина преди моното. Сутринта. Помпата работи, но ако не задържа налягане изключена, така става.
И, веднъж надула и изключена налягането след 5 минути не трябва да е под 0.5bar.
По autodata :beer

Dimitrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dimitrix » Чет 15 сеп 2011 21:31

аз имах подобен проблем на ABS двигателя самоче при мен беше температурния датчик на водата и се оказа че е забил на 95 градуса и като е студен двигателя подава грешна информация и въртиш все едно няма бензин

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:

Мнениеот kn9453 » Чет 15 сеп 2011 22:13

Dimitrix написа:аз имах подобен проблем на ABS двигателя самоче при мен беше температурния датчик на водата и се оказа че е забил на 95 градуса и като е студен двигателя подава грешна информация и въртиш все едно няма бензин

Благодаря за бързите мнения!
Като стана дума за темп. датч. в мотора намирам 3бр.
- на тялото на термостата с 4 извода (предполагам това са 2бр. датч. в един корпус)
- на радиатора-за перката
- и сега, има един датчик на горния маркуч на радиатора,като маркуча е "разрязан" монтирано е метално тяло " тройник" и там е забит датчика. За какво служи въпросния датчик?
Да спомена че колата е с допълнително монтиран климатик от тези "талянски" както се изразява нашия клубен майстор по климатиците :D

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Чет 15 сеп 2011 22:40

а дали колата е нямала някога газ и е пипано предверието? свещите на какви км.са?кабели

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 15 сеп 2011 22:51

датчика с 4-те извода те вълнува в случая.този на радиатора си пуска перките за охлаждане,този забития е за климатика,да го спре,като прегрее двигателя (само 'талянците слагат такава глупост).
Не мисля,че имаш проблем с темп. датчик,защото казваш,че няма проблем с вървенето,а ако е от датчика,има проблем с вървенето.
Преди да си загубиш дни на ред,закачи я на един комп, да си изпее какви грешки има.Ако няма - търсиш механична повреда и тогава мериш датчиците по съпротивление (тези мотор в по-ранните си години нямат живи данни и нямаш как да видиш какво показва всеки един датчик в дадения момент и може да мери грешно,без да има грешка за него в комп-а).
:beer

Dimitrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dimitrix » Чет 15 сеп 2011 23:40

колега единият датчик точно този който е забит на маркуч регулира и автоматичния смукач
а колега zfa159 при мен нямаше абсолютно никаква разлика във вървенето само да запали един път

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Пет 16 сеп 2011 7:22

при мен на АБС същия проблем е от темп.датчик. при студен мотор 10*С.показва 60*С и паленето е предизвикателство по жегите нямаше проблем ама като захладня сутрин (припалва и не ще да заработи),след подмяна с редовен само като и покажа ключа и запърпорва.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 16 сеп 2011 8:00

Да,това е така,но когато има проблем с темп. датчик,горивото не е колкото трябва и колата хълца,тресе се,не върви добре,ти я настъпваш,тя глъхне малко,пък човека казва,че си върви добре и си работи добре,аз за това реших,че драмата му не е темп. датчик.Нищо де,той се мери за 2 минути с уреда и се вижда здрав ли е,не е ли (понеже комп-а може да не покаже грешка,ако все пак темп. датчик мери някаква температура,а не е прекъснал,той от къде да знае,че наистина не е 60 градуса примерно,ами е 10 или 20 :) )
:beer

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:

Мнениеот kn9453 » Пет 16 сеп 2011 12:59

stefarata написа:а дали колата е нямала някога газ и е пипано предверието? свещите на какви км.са?кабели

колата никога не е имала газ!
Да си призная досега за 2г. откакто я карам никога не съм отварял дистрибуторна капачка ,свещи кабели т.е. не е имало нужда винаги е палила както се казва "от раз" без значение лято или зима.Имаше само един проблем и продължава да го има-
тече масло от гарнитурата на главата. Но както и да е!
Довечера се прибира колата и почвам да меря датчици.Опитвам се да намеря някаква таблица на стойностите на съпротивлението спрямо температурата.
п.с.
незнам защо ама съм се настроил за помпа (бензинова)

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:

Мнениеот kn9453 » Нед 18 сеп 2011 21:52

днес премерих датчиците и закачих ВАГ на който нямаше никакви грешки!
датчика ( с четирите извода) даде следните показания:
на чисто "студен" двигател първи дат. 110 ома на топла 1.1к. втори дат. 220 ома, на топла 280к :shock
само да спомена че топла= 70*
и още един въпрос:
дат. дето е "забит" на маркуча сензор ли е? или е термошалтер щото дава "постоянно верига"
Тези две температури от ЛОГ-а (оградените с червено) какво показват? трябва ли да има разлика между тях?
Прикачени файлове
G3 ABU.JPG

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Пон 19 сеп 2011 14:51

На 1канал е темп. на антифриза а на 2ри е темп. на входящия въздух."Датчика" на климатика е шалтер-за проба пусни климатика и извади буксата на шалтера климатика ще спре.На първо палене подай няколко пъти на контакт-да се включи помпата няколко пъти.

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:

Мнениеот kn9453 » Пон 19 сеп 2011 17:07

van4ooo написа:На 1канал е темп. на антифриза а на 2ри е темп. на входящия въздух."Датчика" на климатика е шалтер-за проба пусни климатика и извади буксата на шалтера климатика ще спре.На първо палене подай няколко пъти на контакт-да се включи помпата няколко пъти.

Мерси колега за бързия отговор!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”