"Купи, хвърли, купи" или консуматорското общество в което...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: "Купи, хвърли, купи" или консуматорското общество в което...

Мнениеот freestyler911 » Чет 15 сеп 2011 18:22

Този филм е вече стар дори , има доста по темата, до това ще доведе и още доста последици ще има капитализма. :не: death

Гледайте и Inside job, гледайте и Michael Moore и Духът на времето и т.н. , това е нишката.

Който е гледал и е разбрал е вече "събуден", колкото повече се събудят по рано ще спре това!

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Чет 15 сеп 2011 18:46

Алилуя :bowdown

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 15 сеп 2011 19:00

reinhard написа:Алилуя :bowdown

mhihi :Mr Green Fun

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Чет 15 сеп 2011 22:21

reinhard написа:Алилуя :bowdown

Благодаря!

Пропуснах да туря едно God bless you. Амин! :Mr Green Fun

п.п. - темата е за кой какво видял в нета, и според мене няма място да се пуска нова тема за този филм .... мое мнение ...

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 15 сеп 2011 22:29

Не учете баш админа на правилата във форума :012:

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Чет 15 сеп 2011 22:32

хубава тема,водеща до много размишления и в крайна сметка до тезата,че животът е игра на надцакване...

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Чет 15 сеп 2011 22:54

Даскала™ написа:Не учете баш админа на правилата във форума :012:

Не уча никой Даскале!

Просто има доста скандални филми разкриващи действителността, и мога да публикувам поне 10 на първо четене. Рискувам да ме изкритикуват като спамаджия, но просто имам собствено мнение и съм решил да си го кажа. Това е!

Малка група хора все още се интересува от тези неща. Собственика на фирмата в която работя също има голям интерес и беше напипал някакви "апокрифни" филми в интернет 65 GB , в които се говори за новия световен ред и кой върти волана на световната икономика и кой играе с живота на хората! и т.н. , неща които са доста интересни за мен , не съм ги гледал все още , но паднат ли ми , ще качвам в замундата, та каквото ще да става!

Когато всички започнат да се питат , да виждат, да четат и разбират, и се вдигне шум , и то много , тогава нещата ще се променят, да не говорим за умишленото затъпяване на народа... Пак се отплеснах ....

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Чет 15 сеп 2011 23:02

Колкото и шум да се вдига има няколко фамилии които ръководят света. Нали знайте: Кучетата си лаят - кервана си върви.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 15 сеп 2011 23:04

freestyler911 написа:
Даскала™ написа:Не учете баш админа на правилата във форума :012:

Не уча никой Даскале!

Просто има доста скандални филми разкриващи действителността, и мога да публикувам поне 10 на първо четене. Рискувам да ме изкритикуват като спамаджия, но просто имам собствено мнение и съм решил да си го кажа. Това е!

Малка група хора все още се интересува от тези неща. Собственика на фирмата в която работя също има голям интерес и беше напипал някакви "апокрифни" филми в интернет 65 GB , в които се говори за новия световен ред и кой върти волана на световната икономика и кой играе с живота на хората! и т.н. , неща които са доста интересни за мен , не съм ги гледал все още , но паднат ли ми , ще качвам в замундата, та каквото ще да става!

Когато всички започнат да се питат , да виждат, да четат и разбират, и се вдигне шум , и то много , тогава нещата ще се променят, да не говорим за умишленото затъпяване на народа... Пак се отплеснах ....

Харесва ми как пишеш, ама къде вдигаш шум, та и ние да дойдеме?!? Иначе всички разбираме, че трябва шум, ама айде вдигай де...

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Пет 16 сеп 2011 2:23

Мисля че написах че малка група хора се интересува от тези неща все още.

За целта е нужно да видиш как хората около теб подкрепят идеята и "шумът" нараства. Когато си заобиколен от дебилни технически неграмотни хора , чиято единствена цел е да им свърши работния ден и да си налеят 100 грама.... И при опит за разговор по темата " Ауа аз тия раути ги знам уа , те меня ли ши ма учат УА ..." "Ауа за инъ крушкъ за 42 стинки ружден дйен ши и прая , аагагагагага , тия амириканци акъл няаат...." и т.н. изказвания, и просто си оставам пасивен наблюдател, в даден момент осъзнавам че тези хора с невежеството си са щастливи и не им трябва и не искат да знаят , и в библията е казано "Блажени са незнаещите" ........
Едните са твърди заети с работата си и с постоянното купуване на the newest shit on the market ... , а другите не ги интересува ама грам ...... какво се случва. С други думи за момента това е загубена кауза.

Наскоро с колегата каспър сменихме температурен датчик на хладилника му, не защото е дефектен , а защото софтуера така "казва" , и услугата в сервиз е около 80 лева с труда .... няма нужда от думи........

И какво като до 3 часа сутринта съм изчел нещо важно и съществено и ми е станала ясна поредната манджа с грозде забъркана за да могат шепа хора да се облагодетелстват и да управляват по леко , какво от това , освен че се чувствам още по мизерен нищожен нещастен и както там се нарича.

Човек първо се учи да върви и да бяга , после се учи да приказва , а след това живота го научава да стои кротко, да не търчи много много и да внимава какво говори! В тоя ред на мисли е време да млъкна , има достатъчно материал за четене гледане умуване и т.н. ..... Ако един ден всеки реши че тоя световен ред не му харесва , не виждам как тези 50-60 човека ще се справят с останалото население на света...

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 16 сеп 2011 10:20

За Бога братя не купувайте,особенно боклуци от които нямате нужда scare
За ужас на производителите на бяла и черна техника унас имаме,22 годишна пералня AEG и хладилник PHILIPS на същата възраст,както и 20 годишен телевизор SONY TRINITRON без нито един ремонт до сега mhihi
Скоро ще им честваме 3 десетилетия безотказна работа,с торта и свещи :bowdown :lol:
Аааа и един STIHL 028 купуван през далечната 1987г. преди месец наряза 16 куб. с дърва :да:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 16 сеп 2011 10:35

Те тези в парламента се грижат да не купваме и без да ни призоваваш :idea: От подобни филмчета освен да изперка човек друго няма да стане

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 16 сеп 2011 10:46

KirilGeorgiev написа:Те тези в парламента се грижат да не купваме и без да ни призоваваш :idea: От подобни филмчета освен да изперка човек друго няма да стане

Тея в парламента единственото нещо което могат да ме накарат да си купя е АК-47 + сумка с четири пълнителя и два на автомата като единия е залепен с тиксо на обратно за по-бързо презареждане.
Ония психопат от Норвегия да го водят тук с пълно бойно и да го пускат на жълтите павета :lol:
Sorry за лирическото откровение/отклонение :oops:

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пет 16 сеп 2011 10:51

Нещата са чисто икономически и лесно обясними.Всяка година разликата между богатите и бедните се увеличава - тоест богатите богатеят, а бедните и средната класа разполагат с все толкова пари. Възниква опастноста от свръх производство тоест хората от средната класа и бедните имат малко пари и не могат да изкупят произведеното вече на склад. Точно подобна стана кризата , която все още ни тресе - малко пари в клиентите. Пада СССР и СИВ и се пръкват нови пазари и то в центъра на Европа с население поне 100 млн потребители ама бедни. И на умните капиталисти им идва на ум, че ако искат да лапнат тия пазари трябва да произвеждат по-евтинко за да могат хората да купуват. Примери колкото щете, но нали сме автофорум ще дам пример с Рено-Дачия, VW - Шкода, Рено - АвтоВаз. Но по-евтиното означава и по-некачествено. Тогава на сцената изгрява звездата на Китай. Уплашени от падането на СССР китайските другари комунисти решават да отворят икономиката си и да преминат на пазарен принцип и така осъществяват великата перестройка на другаря Горбачов. Обаче и там хората бедни, тоест скъпите и качествени стоки не вървят и ако искат великите сили тези пазари трябва да се преструктурират бързичко за да ги вземат. И така тенденцията върви от 20 ина години в името на ниската цена. Статистиката показва, че близо 90% от населението на света разполага само с 10% от финансовите богатства. Тоест това са необятни пазари недокоснати от големите корпорации. Но в същото време богатите страни вече са презадоволени и компаниите не могат да се развиват така бурно и се принудени да свалят цените, за да могат да достигнат до тези нови пазари с многомилиардни потенциални купувачи. И ето така тръгва тенденцията за евтинкото. Но сега смятам, че тенденцията започва леееко да се обръща. Още 10-15 години и благосъстоятелните хора в Азия и Китай драстично ще се увеличат и компаниите ще са принудени отново да вдигнат качеството, за да не загубят вече спечелените пазари. Така нещата ще се уравновесят за един период и след това ще видим накъде ще задуха икономико - политическия вятър.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пет 16 сеп 2011 11:12

Скоро основните ресурси ще започнат да се изчерпват и суровините ще продължат да скачат с бързи темпове. Но със скъпа суровина не може да се произвежда евтино. Тогава ще започне голям бизнес с изкупуване на стара техника - коли, компютри, хартия и квото още искате. Сега започват да се организират такива компании в името на чистотата и зелената и красива планета Земя. Дрън дрън - истината е,че компаниите виждат тази опастност и започват да изграждат такива мрежи за обратно изкупуване на суровини демек боклук. А ние им го даваме даром с благодарност в сърцето, че се грижат за нашата чистота и здарве. Бях чел, че за производството на 1 тон мед е нужно преработката на поне 100-150 тона камъни с медна руда, а при рециклиране на стара електроника разходите са няколко пъти по-ниски. Освен това вътре има алуминии, дори злато и други благородни метал. За това следващата мисъл е смешна сега, но ако се замислите е вярна: Хора, пазете си боклука и не си го давайте даром!!! mhihi Една от най-богатите жени в Китай познайте кака е забогатяла - с изкупуването на хартия - същата тази хартия от кашони, с които са докарани стоките от Китай в Европа тя ги изкупува обратно, закарва ги в Китай и пак прави кашони. Ето така малката боклукопродавачка става мулти милиардерка!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”