Колата е Г4 АХФ.Карано е с 170 км/ч известно време,след което светват всички лампи на таблото,от аспуха почва да излиза бял дим ( МНОГО) и колата угасва.
При опит да се запали се чува само едно виене...

Какво да се очаква ?
hooligan_sk написа:AHF има общо 4 ролки за ангренажа, двете главни са по 110лв, малките са 2х50лв. Самия ремък е 70лв, водна помпа 80лв. При първо обслужване това е задължително
morfei1 написа:Значи белите пушаци ги изкара през ауспуха и определено бяха от масло, но това стана в момента в който бях намалил, с ниски обороти, дори можеби бях на свободна и след няколко секунди бях загасил мотора. Както казах щеката беше на средата на защириховано, при положение че маслото е на 13000км и в началото беше в горната част на защрихованото, което в количество е не повече от 200 - 300грама липсващо масло. Тя колата си дърпаше около 100гр на 5000км.
Значи колата заби, изгуби мощност..... от 160км падна на около 140км, при което чух странен шум като стържене. Освободих от скорост, погледнах в огледалото и пушак нямаше. Намалих до към 60 - 70 километра изключих и запалих мотора, също без пушаци но при подаване на газ нямаше мощност и се чуваше стърженето, не особено силно, но ясно доловимо и различаващо се от нормалната работа на мотора и турбото. Пробвах на 4-та, нямаше мощност, също така нямаше и пушек и след няколко секунди изкара пушек при което вече се движех твърде бавно с обороти под 2000, освободих от скорост и веднага загасих.
Не съм специалист, но ако примерно не се бях усетил и бях продължил да я мъча на пълна газ, можеби щеше да откъсне перката и тогава да засмуче цялото масло.
Турбината я отворихме, корпуса на студената част почти не си личи да е стъргало, много, много лекичко се забелязват следи, в най-тясната му част към отвора. Перката си е цяла, няма отчупени елементи. Има радиален луфт и то доста голям, но няма аксиален - като бутам и дърпам перката навътре - навън. Прощавайте ако бъркам понятията аксиален и радиален. Немога да преценя дали има износване в перката.... понеже нямам база за сръвнение, но изглежда еднаква напръв поглед. Тръбите от турбо към кулера са си направо сухи, в ауспуха има само сажди и никакво масло, дори не прокапа от ауспуха или да го завихри по задна броня или капак, тръбата откъм въдушен филтър си е напълно суха, от кулер към ЕГР също.
ventotdi написа:Ако е само турбина добре обаче защо не пали ?
Jivko7777 написа:Стига сте стряскали човекапросто турбината е счупила ос
ventotdi написа:Ако е само турбина добре обаче защо не пали ?
Golf_Diesel_ написа:Като ми прескочи ремъка 1 зъб и при мен така стана, само да няма набити клапани, че ще е много лошо.
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 43 госта