Внимавайте като ви помпат гумите по бензиностанциите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Re: Внимавайте като ви помпат гумите по бензиностанциите

Мнениеот neon » Съб 17 сеп 2011 9:26

joker написа:
muns61 написа:Искам да видя тая помпачка от бензиностанцията, дето е вкарала 7 атмосфери...
Твоят човек да не е объркал Bar, Атмосфера и PSI?

:да: :да: :да:

Я помислете първо възможно ли е това!
Атмосфера и Bar са почти равни (1atm = 1,01325bar). Тоест-все тая коя от двете мерни единици гледаш.
Ако пък е в PSI, то гумата е трябвало практически да бъде мекица (7psi=0.482bar).

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 17 сеп 2011 14:56

Срещат се уреди в други мерни единици и то само с една скала. Веднъж се матирах с компресора на Лукойл-а на Каблешков(зад Била). Все пак гумаджията си знае пистолета и няма да направи такава глупава грешка :да:

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 18 сеп 2011 1:33

Zamundo написа:Днес отидох да си купя и сложа 2 зимни гуми, защото не ми се купуваха летни толкова в края на сезона и реших, че ще купя зимни и 2 месеца ще ги карам от лятото, пробега ми е малко. Казах му да сложи 2те предни отзад, а тези отзад които ми се налагаше да сменям да отидат отпред. Всичко точно, накрая му казах да провери налягането на старите гуми които отидоха отзад и scare scare scare, едната 7 бара, другата 5. Гумите ми ги проверяват винаги по бензиностанциите, аз не ги пипам.. Преди месец смених амортисьорите и ходих да ми гледат цялото окачване, защото не ми харесваше, сега знам причината :)

Та извода е, че на момчетата дето помпат на бензиностанциите доверие 0!

тея барове с техниката по повечето безнзиностанции никога...реално си сигурно на по 3 бара и си мислиш че караш каруца

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Нед 18 сеп 2011 21:16

quattro^^ написа:тея барове с техниката по повечето безнзиностанции никога...реално си сигурно на по 3 бара и си мислиш че караш каруца

Точно ! ... Засега съм забелязал че най- много атмосфери мога да напълня на бензиностанциите на ШЕЛ . Буса принципно ми е на 5 атм отзад . На Шела до около 4.5 с доста чакане и мъки . А на Ромпетрола до местоработата ми .. тикнах маркуча на 2.80 и го извадих на 2 атмосфери :? death

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”