Проблем с VW Sharan VR6

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
bogof
Автомобил:
Двигател:

Проблем с VW Sharan VR6

Мнениеот bogof » Съб 17 сеп 2011 10:21

Здравейте колеги,
Нов съм във форума, защото отскоро съм собственик на VW Sharan VR6 99г. Та да започна с описанието на проблема. Преди известно време закарах шарана на автомивка и след като си го взех нещо ми предърппваше. Логично си помислих, че някъде се е намокрил, но прецених, че ще изсъхне и ще се оправди както и стана. Но оправянето бе за кратко. След известно време усетих, че това придърпрване отново се появява, когато го понастъпя. Закарах го на "Елкон" илил както се казва там, смених свещи и кабели, а тестовете не показаха повече грешки. Да обаче това придърпване продължи. Отново го закарх на диагностики и ВСе НЯМА ГРЕШКИ. Смених филтри и.т.н. Днес забелязах, че това придърпване го няма когато автомобилът е по студен. Шарана работи идеално на празен ход и при форсиране. Това придърпване го има само в движение и то на по - високите скорости при по голямо натоварване.
Много се надявам някой да помогне със съвет, защото вече не зная какво да правя и къде да го закарам за диагностика.
Благодаря Ви.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Re: Проблем с VW Sharan VR6

Мнениеот pe6kata » Съб 17 сеп 2011 12:32

много е вероятно да е от бобините! При нарушена изолация го прави тоя номер, много е коварен за откриване щото най-е лесно когато просто двойка цилиндри изчезнат, тогава е ясно. Ако проблема се задълбочва при влажно време като мъгла или дъжд, почти съм сигурен че е това. И действително докато загрее няма проблеми... Бобините на вр6 са много нежни, при миене е трябвало да подходиш с повишено внимание.

затова и грешка няма да ти излезе при диагностика с ваг-ком например

има и други варианти, като неадекватна работа на ламбда сондата и други... но първо погледни това дето ти писах

крайно време е да се създаде подраздел за 5 и 6 цилиндровите мотори на фв(VR-моторите).

bogof
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bogof » Съб 17 сеп 2011 12:36

Благодаря за мнението колега. При модификацията на моя мотор бобината е една с 6 изхода...............По какъв начин да се диагностицира тази бобина за да се установи дали тя е причината?

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 18 сеп 2011 8:16

да де- 3 двойни бобини в общ корпус, при вр-те са така

как ли, намери друга бобина за проба само :?

pa4oni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pa4oni » Пет 07 окт 2011 19:24

bogof написа:Здравейте колеги,
Нов съм във форума, защото отскоро съм собственик на VW Sharan VR6 99г. Та да започна с описанието на проблема. Преди известно време закарах шарана на автомивка и след като си го взех нещо ми предърппваше. Логично си помислих, че някъде се е намокрил, но прецених, че ще изсъхне и ще се оправди както и стана. Но оправянето бе за кратко. След известно време усетих, че това придърпрване отново се появява, когато го понастъпя. Закарах го на "Елкон" илил както се казва там, смених свещи и кабели, а тестовете не показаха повече грешки. Да обаче това придърпване продължи. Отново го закарх на диагностики и ВСе НЯМА ГРЕШКИ. Смених филтри и.т.н. Днес забелязах, че това придърпване го няма когато автомобилът е по студен. Шарана работи идеално на празен ход и при форсиране. Това придърпване го има само в движение и то на по - високите скорости при по голямо натоварване.
Много се надявам някой да помогне със съвет, защото вече не зная какво да правя и къде да го закарам за диагностика.
Благодаря Ви.

Колега аз карам галакси 2,8 VR6 99г.от няколко месеца та купувам го с тоя проблем от автокъща и виждам че кората над двигателя дето се отича водата от пр. прозорец е спукана мокрила е мотора сменям кабели,свещи все си придърпва намирам бубина за 50 кинта от една морга и проблема ми се реши иначе е велик автомобил караи си го със здраве :beer Пък ако имаш път към Търново ще пробваме с моита бубина дали тя е проблема

bogof
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bogof » Нед 13 ное 2011 16:05

Благодаря на всички колеги за мненията. Проблема както е написал колегата в горния пост се дължи на липсата на кора и подобаващото намокране на кабелите и свещите. Другият проблем бе спукан маркуш на охладителбата сиситема, който допулваше мокренето на ел. системата. Сега вс. е ок.

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”