Как карате на магистрала
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Как карате на магистрала
Умишлено съм написал, че те са с предимство и малко или много когато си вършат работата и тичат по задължения карат отговорно. Ако нямаше идиоти дето да им пречат на специалния режим на движение, нямаше да ти изглеждат лумпени 

- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
KRASUGATA написа:хаххаха аз за първи път чувам някой да кара по магистралата с 80-90![]()
p.s. Абе хора, от къде това спокойстие, нормалната скорост за магистрала е 130-140
Колега питай Radotom-Радо да ти каже че по магистралата повече от 90 километра не вдига.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Преди и за коланите се дърпаха много хора, но в крайна сметка се научихме да ги слагаме...Можи би ни трябва още време и по-строги закони и ще се научим и за ограниченията! По-интересното е, че повечето любители на високи скорости, които познавам и си карат тук в България нерационално спрямо ограниченията, след като излезат извън нашата родина и като си отнесат два, три акта за превишена скорост от по грубо 300 ойро после страстите им стихват
. Дано да стане и тук така, но доста неща трябва да се променят за да станем малко по-културни и с по-съвременно мислене в каквото и да е отношение и тогава може би ще се пооправят доста аспекти на бита ни... 

nokiangage написа:Преди и за коланите се дърпаха много хора, но в крайна сметка се научихме да ги слагаме...Можи би ни трябва още време и по-строги закони и ще се научим и за ограниченията! ...
Грешка си колега! Не ни трябва време, камери и радари ни трябват. Аре през 5 км да има камера, че да видим с колко ще се кара по магистралата. Или от тия убавини дето слагат по белите страни - табела на пръв поглед а те засича по номера кога си минал. След примерно 10 км същата табела, засича кога я подминаваш. Отчитат ти времето, имат разстоянието, от тук ти намериха скороста и ако си пристигнал малко по-рано ще чакаш да ти пристигне честитката малко по-късно

И тогава нека да летят като откачени врати по тия пътища, и да пълнят бюджета

- DarkForce
- Автомобил:
- Двигател:
Кой как карал по магистралата - що за въпрос ???
има закон - той е за всички
има война по пътищата и всеки ден умират или се осакатяват хора заради неспазването му !
Това, което е спешно необходимо за да се спре войната по пътищата е :
много камери - навсякъде и солидни глоби !!!
за 3 нарушения в рамките на година - без книжка за година !!!
за каране без книжка - затвор !!!
другото са само празни приказки !!!
с призиви , анкетки, акциики и прочие се прави, като тоз дето клати дърветата!!
някой казват - кой както иска, така щял да кара - да може, но на затворена и обезопасена писта !!!
на обществените пътища където застрашава здравето и живота на околните - ще кара по закон и правила !!!
ако не иска или не може - затвор !!!
Не желая да съм непрекъснато заложник на самозабравили се малоумници решили, че са състезатели, нинджи и безсмъртни !!!
толкоз !
поздрави
има война по пътищата и всеки ден умират или се осакатяват хора заради неспазването му !
някой казват - кой както иска, така щял да кара - да може, но на затворена и обезопасена писта !!!
на обществените пътища където застрашава здравето и живота на околните - ще кара по закон и правила !!!
Не желая да съм непрекъснато заложник на самозабравили се малоумници решили, че са състезатели, нинджи и безсмъртни !!!
толкоз !
поздрави
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Еми то за тва сме на тоя хал...Едни хвърчат,други карат като баби с 90 км/ч.
Има си ограничение 130 км/ч!+10 км/ч. не мисля,че ще ги правим на проблем...
Един път ходих до летище Сф,бях с метанка и трябваше да карам по-икономично с 100 км/ч...Е,нямам намерение да спя на магистралата...=>Както казах 130 и 40 е моята скорост
Аз според вас с колко и къде трябва да карам с тази скорост?В ляво са самолетите,в дясно бабите?Еми,колеги на магистрала сме,не сме по главния път на село...
Нямам за цел да се заяждам,с никой...
Ясно е,че само си чешем пръстите,самолетите ще продължават да си летят,а бабите ще продължават да се влачат 

Има си ограничение 130 км/ч!+10 км/ч. не мисля,че ще ги правим на проблем...

Един път ходих до летище Сф,бях с метанка и трябваше да карам по-икономично с 100 км/ч...Е,нямам намерение да спя на магистралата...=>Както казах 130 и 40 е моята скорост

Нямам за цел да се заяждам,с никой...

Благо с 90 на магистрала въобще не е проблем,като приемем,че нормалното е 110 и голяма разлика няма,някой се влачат с 60-70 за тях съм съгласен
Ти ако на село си караш с 90 хубаво,то все там стават мазалите

Ти ако на село си караш с 90 хубаво,то все там стават мазалите

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
23 страници язвителни нападки и обвинения...
Колеги, отказът да възприемате чуждото мислене и гледна точка ще ви погуби... не скоростта...
Колеги, отказът да възприемате чуждото мислене и гледна точка ще ви погуби... не скоростта...

- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
escrime написа:23 страници язвителни нападки и обвинения...

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
escrime написа:Колеги, отказът да възприемате чуждото мислене и гледна точка ще ви погуби... не скоростта...
Абе някой беше писал някъде и съм го запомнил, че не скоростта убива - никой не е умрял от 200+ км/ч, това което убива е внезапното спиране примерно в дърво или друг обект...

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
DarkForce написа:Кой как карал по магистралата - що за въпрос ???
толкоз !
поздрави
Както си почнал ще поискаш и смъртното наказание да върнат Може да се кара бързо и ВНИМАТЕЛНО и бавно и ЛЕВАШКИ което явно не искате да схванете
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
KirilGeorgiev написа:Както си почнал ще поискаш и смъртното наказание да върнат Може да се кара бързо и ВНИМАТЕЛНО и бавно и ЛЕВАШКИ което явно не искате да схванете
Абе ти май по всички теми си компетентен. Мнения ли трупаш или нещо друго ?
То и сега законите са яки,ама повечето не ги спазват,пука им,също голяма част карат без книжки или с купени такива 

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642

Не е правилно да отричате всяка гледна точка различна от вашата!
Едните били убийци, другите баби. Ей за това се изтрепва народа по пътя, щото гледа с ненавист всички други.
Най-много язва да си докарате или спречкване с нервак...

Влачете се, летете... дреме ми. На по-бързите давам път да си бързат, с по-бавните внимавам и не ме дразнят нито едните, нито другите!
Дразнят ме идиоти и тесногръдство...

П.П.: Правилно беше по-напред в темата, че ти пъхат думи в устата...

- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
escrime написа:...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”