Ами проблема колеги е прост. Заминаха си.
Дилемата пред мен сега е какво да правя? Да си търся отново 4-скоростна кутия или да търся 5ца ?
Другия ми въпрос е колко горе долу смятате че би струвал ремонта + скоростна кутия ?
Благодаря ви предварително.
Голф 2 1.6 88г проблем със скоростите
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Re: Голф 2 1.6 88г проблем със скоростите
5-степенните се намират вече по 100 лева. Намери някоя читава и я мятай на колата. Препоръчвам ти 4Т варианта, среща се доста често. Има също така и негови аналози с други кодове, чиито предавки са си 1:1 с тази.
Благодаря за бързия отговор !
Има ли някакви отличителни белези на читавите от нечитавите скорости ? И къде мога да видя кода на кутията ?
Има ли някакви отличителни белези на читавите от нечитавите скорости ? И къде мога да видя кода на кутията ?
още нещо, голфа е бензинов. Няма ли да настане някакъв хаос с предавателните числа ако скоростите са от дизелов голф ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Коментирано е тук във форума. При Мк2 няма дизелови и бензинови кутии
След като 4Т се монтира на 1.6 карбуратор и на 1.6 ТДинт изводите оставям на теб.
Относно това, как да намериш читава за съжаление не мога да помогна и не съм на 100% сигурен дали след като е свалена има някакъв метод, по който да си сигурен, че не вземаш боклук. Малко е като лотария... По-добре ако има някоя кола за части и е в движение да тестваш кутията лично, за да се увериш за шумове и други такива дефекти.
Относно това, как да намериш читава за съжаление не мога да помогна и не съм на 100% сигурен дали след като е свалена има някакъв метод, по който да си сигурен, че не вземаш боклук. Малко е като лотария... По-добре ако има някоя кола за части и е в движение да тестваш кутията лично, за да се увериш за шумове и други такива дефекти.
като си знам късмета ... значи от първия път няма да уцеля 
Благодаря за мнението все пак. Сега отивам в раздел купува продава да търся.
Поздрави и лека вечер
Благодаря за мнението все пак. Сега отивам в раздел купува продава да търся.
Поздрави и лека вечер
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”