Здравейте,
Предстои ми покупка на нов автомобил, до към края на декември. Не бях обръщал внимание на Jetta(не знам как правилно се чете:)), най вече се оглеждах за хечбек, но като го разгледах мисля, че е доста добра алтернатива в средния клас. Малко по скъпа е за мен, но може би си заслужава. Моля който има поглед по въпроса, сравнете Jetta с голф като ходова част и качество на интериора в купето. Евентуално бих се спрял на 2.0 хди. Моля който има подобен автомобил да сподели добър ли е като динамика, май е малко тежък.
Сравнение на Jetta с голф
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Re: Сравнение на Jetta с голф
Hursa написа:Здравейте,
Предстои ми покупка на нов автомобил, до към края на декември. Не бях обръщал внимание на Jetta(не знам как правилно се чете:)), най вече се оглеждах за хечбек, но като го разгледах мисля, че е доста добра алтернатива в средния клас. Малко по скъпа е за мен, но може би си заслужава. Моля който има поглед по въпроса, сравнете Jetta с голф като ходова част и качество на интериора в купето. Евентуално бих се спрял на 2.0 хди. Моля който има подобен автомобил да сподели добър ли е като динамика, май е малко тежък.
Здравей. ХДИ е запазена марка на ПСА, предполагам си искал да напишеш ТДИ. Предполагам иде реч за чисто нов автомобил. Ако е така бих те посъветвал да посетиш някой локален дилър, да седнеш в колата, да я покараш, ако ти разрешат разбира се. Така най-добре ще прецениш за себе си, дали динамиката те устройва. Щото динамиката е субективно нещо за всеки, някой който кара кола с 300 коня вероятно ще ти каже, че за него 2.0ТДИ е мудна работа. Загледай се и по Пасат Б7 и Шкода Супърб. Макар да съм пристрастен към Джета с ръка на сърцето си признавам, че за такава малка разлика в цената бих предпочел някоя от последните две.

Passat 2.0 TDI BlueMotionTechnology Comfortline 44 990
Jetta 2.0 TDI Highline 41 890
-
Hursa
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o - да ТДИ имах впредвид:), в момента съм с ХДИ. За нов автомобил питам, да. Пасата ми е голям, разходите по подръжката му и разхода ще са по високи. Всъщност още един въпрос - доволни ли сте от фирмените сервизи, че смятам да ползвам удължаване на гаранцията. А и това BlueMotionTechnology въобще не ми допада, за града има смисъл, но аз работя в малък град и нямаме задръствания, освен към и от работа, но и тогава просто се движи бавно колоната, не спира. Пасата е 44к, но за комфорт лайн, а по ниво на оборудване фолксваген са големи скъперници, допълнителните екстри са си цифра. А за динамиката - питах най-вече дали Jetta с 2 тди отстъпва много на голфа с 2 тди 140. Не търся кой знае каква динамика
.
- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
За мен лично два от плюсовете на Джета са:по-компактна от Пасат и по-меко вози от Голф!
- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Kona EV
- Двигател: EA113
Ако трябваше да направя този избор, бих избрал Голф пред Джета. Поради 1 единствена причина - голфа се сглабя във Волфсбург, а джетата нейде из Америка. Има разлика в детайлите. По джетата ще откриеш недовършени детайли които при голф ги няма. Другото е че на мен не ми трябва по-голяма кола от голф, само ще си я влача с мен и няма да я ползвам - тук си преценяваш сам 
ПП: Ето я промоцията за БИЗНЕС клиенти: Цена от 31 990 лв. с ДДС за Jetta Trendline 1.2TSI 6MT, 105 к.с. с включен бонус в размер на 2 000 лв. с ДДС.
За мен не си струва като цяло съпоставено с цените на Голф. Не и ако нямаш нужда от лимузина

ПП: Ето я промоцията за БИЗНЕС клиенти: Цена от 31 990 лв. с ДДС за Jetta Trendline 1.2TSI 6MT, 105 к.с. с включен бонус в размер на 2 000 лв. с ДДС.
За мен не си струва като цяло съпоставено с цените на Голф. Не и ако нямаш нужда от лимузина

-
Hursa
- Автомобил:
- Двигател:
Не, всъщност голфа не бих избрал. Първият ми избор е шкода октавия и то не заради размера и спрямо голфа, а въпреки размера и. Според мен, основният и недостатък е сравнително големият размер на базата на голфа. Но тук все пак е форум на фолксваген, затова сравнявам Jetta с голфа. До днес не знаех, че се сглобява в Мексико. Това си е минус, особено това което споменавате за различните недовършени детайли. Иначе цената и е само с около 2000 лева повече при хайлайн версията. Но пък при това ниво оборудване е по бедна от оборудването на голфа. Но най-вече се надявах на по качествен интериор при Jetta сравнен с голф.
- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
Е вече ми стана ясно защо моята Джета изглежда толкова недовършена,щото са я зглобявали в Мексико(някъде из щатите).
По-въпроса за ускорението можеш да погледнеш колко дава Фолксваген от 0 до 100 за Джета и Голф и разликата в килограмите на двата автомобила както и вместимоста на багажника за да разбереш какво печелиш и губиш!
По-въпроса за ускорението можеш да погледнеш колко дава Фолксваген от 0 до 100 за Джета и Голф и разликата в килограмите на двата автомобила както и вместимоста на багажника за да разбереш какво печелиш и губиш!
-
Hursa
- Автомобил:
- Двигател:
kiro rachnata - да разбирам, че сте доволен от Jetta?:) И че това за по некачествените детайли при сглобка в Америка не е съвсем вярно? И сглобката е в САЩ или Съединени Мексикански щати? Ускоренията ги гледах, килограмите също. Проблемът е, че технически данни за джета с 2.0 ТДИ няма във фолксваген бг:). А за килограмите на голфа - даденое е, че голф с 2 ТДИ е по лек от такъв с 1.6 ТДИ, на което много не повярвах, но е възможно. Но дали е така и при Jetta?
-
Hursa
- Автомобил:
- Двигател:
Всъщност не ме интересува чак толкова ускорението, колкото дали Jetta е с по качествен интериор и сравнение окачването и с това на голфа.
- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Kona EV
- Двигател: EA113
Hursa написа:Всъщност не ме интересува чак толкова ускорението, колкото дали Jetta е с по качествен интериор и сравнение окачването и с това на голфа.
Колегата горе е с Бора, не с Джета. Постоянно качество може да очакваш от Голф, за Джета ще трябва да стискаш палци. Окачването е идентично, но Джета е малко по-тежка и с малко по-голямо междуосие. Тоест ще вози малко по-добре от Голф. Но не мисли че ще има доловима разлика

-
Hursa
- Автомобил:
- Двигател:
Разбирам, благодаря. Мислех, че окачването е базирано на това от ауди. Но едва ли компания като фолксваген би допуснала вътрешна конкуренция. И то на модела лице на фолксваген.
- stefan4o
Всъщност Джета се предлага с мултираменно окачване, или поне така пишеше в брошурата й. Също така като опция се предлага такова и на задния мост 
-
Hursa
- Автомобил:
- Двигател:
А това мултираменно окачване надеждно ли е за нашите пътища и скъпо ли е за подръжка? До колкото знам, дава добър комфорт и стабилност.
- stefan4o
Има доста изписано за мултираменното на Пассат Б5/5.5, Ауди А4/А6. Предполагам няма кой знае колко да се различава като идея от техните. По няколко носача на страна 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”