Силен теч на масло от голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
sispaka
Автомобил:
Двигател:

Силен теч на масло от голф 3

Мнениеот sispaka » Пет 16 сеп 2011 17:24

Здравейте.Карам голф 3 1,6 Ми 1993 г двигател АБУ от 6 години.Преди месец ми смениха маслото на двигателя и от тогава стана страшно защото маслото беше доста над максимума.Течеше масло от колаата от капака на клапаните и от ляво на двигателя,което се оказаха семерингите.Горната семеринга спря да пропуска след смяната но слагам/майстора/ вече трете семеринга на коляновия вал и теча не спира.Губи се на 10 км около 20-30 гр.масло.
Въпросите ми са два:
1.възможмо ли е вследствие на по-високото налягане на маслото да се изкриви нещо по двигателя/вала/и семерингата да не може да го уплатни/майстора каза че наямало побитости,наръбени истории и т.н.
2.Препоръчайте ми марка семеринги за горепосочения двигател./последната беше нещо което започва с Е и пишеше че е германска но за 7 лв.се съмнявам.
Моля за помощ.

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Re: Силен теч на масло от голф 3

Мнениеот golf_III_2e » Пет 16 сеп 2011 19:41

Като марка CORTECO са качествени,но може би маистора ти бърка нешто някаде.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 16 сеп 2011 20:55

1. Смени майстора.
2. Семеринг е в мъжки род.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 17 сеп 2011 22:52

Я си провери системата за вентилация на картерни газове,ако има проблем там-никакъв семеринг не ще те спаси.Нещо не разбирам как така от смяна на масло ще шурнат всички семеринги,или нещо не съм разбрал правилно...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Съб 17 сеп 2011 22:56

emo-gar написа:Я си провери системата за вентилация на картерни газове,ако има проблем там-никакъв семеринг не ще те спаси.Нещо не разбирам как така от смяна на масло ще шурнат всички семеринги,или нещо не съм разбрал правилно...

Като се сипе над максимума не избива ли през някой семеринг. :roll:

sispaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sispaka » Вто 20 сеп 2011 12:08

Здравейте колеги,днес ходих при същия майстор да му покажа какво е свършил.Погледна от тук от там и реши ,че теча е от гарнитурата на главата към двигателя защото в левия край на гарнитурата има леко омасляване.Не съм специалист по двигатели но мисля,че ако това е от тази гарнинитура колата не трябва да има мощност, защото след 10 км каране веднага става локвичка отдолу.Мисля да ходя при друг майстор и отново да се сменя семеринга.Четох по форума,че е нормално голфа да капе ама чак пък толкова.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Съб 26 ное 2011 19:54

Не е нормално да капе изобщо даже. Не знам кой ти ги е говорил тия глупости, сигурно някой, който е искал да се оттърве от колата си. :wink:

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Съб 26 ное 2011 21:53

Аз лично не успях да се справя с течовете на Голфа.Мотора е карбуратор ЕЗ. Карам с масло на долната граница не щеката. Докарам ли го до средата се почва с течовете. Гарнитурата на капака на клапаните я сменям 4-5 пъти годишно. Ползвал съм и гумено-метални пак същия ефект. Капака на клапаните го киснах 2 дена в кореселин да се отпуши филтъра. Последно успях да го закисна със силикон Виктор-реинц и почна да избива от семерингите и датчиците за масло. Мисля да сложа гарнитура без силикон. Да си избива от нея. По евтино излиза. Проблема е откакто имам колата. 180 хил.км съм минал и карам все така. Взех един двигател 1,8моно и гледам , че има и вентилация на мястото където е моята подкачваща помпа. Мисля да сложа една ел. помпа и да я монтирам при мен. Дано най-накрая си видя двг-то чист. Съжалявам, че се намесих в темата на колегата. Но явно това са болестите на Голф2 термостата да седи нон стоп в средата/сменил съм минимум6, згубих им бройката/ и вентилацията на двигателя.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 26 ное 2011 23:54

Или е от вентилацията, или някой семеринг не е вкаран както трябва. От повишено ниво няма как да стане, освен ако е 4 пръста над максимум. Който не вярва, да дойде да ми налее 2 литра синтетика 5W40 допълнително в мотора, ще карам така цяла зима.
Маслото в картера не се разплисква от коляновия вал, той не стига до него.
А филтъра в капака се чисти чрез обгаряне с горелка, ама яко нагряване. И после боядисване, че ръждясва кат жигул!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”