Цени в ИКЕА

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: Цени в ИКЕА

Мнениеот chefito » Сря 14 сеп 2011 8:42

MITKO_DVD написа:
chefito написа:Разгледах каталога и с ръка на сърцето: По-грозни мебели не бях виждал. :shock

От къде мога да се снабдя с каталог :?: :idea: :idea: :idea:

Мите, 5-6-то мнение на предната страница :)

Fifa написа:Ето за хората, които не са го видяли - Каталог на IKEA България

Bibata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bibata » Сря 14 сеп 2011 10:04

Matematiks написа:Мен половината заплата ми заминава "навън" :lol: 8)

Естествено,че ако мога да си купя дадена стока,да и платя доставката и тя да ми легне по "евтинко" - ще го д*хат и богатите,не само бедните mhihi Аман от патриоти mhihi щото гледам продавача не си пада патриот mhihi

Знаеш случая от миналата седмица и сега ме е яд-еми нема влезна повече в тоя магазин ако ще да ги подарява(аз съм козирог death ).Не ме интересува колко бройки продава-тва си е негов проблем

Знам, знам изобщо не споря за това, само упоменавам фактите. За съжаление ако нищо не се промени и от двете страни икономиката ни ще върви все по-зле.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 14 сеп 2011 10:22

chefito написа:
MITKO_DVD написа:
chefito написа:Разгледах каталога и с ръка на сърцето: По-грозни мебели не бях виждал. :shock

От къде мога да се снабдя с каталог :?: :idea: :idea: :idea:

Мите, 5-6-то мнение на предната страница :)

Fifa написа:Ето за хората, които не са го видяли - Каталог на IKEA България

Абе аз това в нета го гледах ма няма ли го като книга :?: :?: :?: :?:

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Сря 14 сеп 2011 10:27

MITKO_DVD написа:.....Абе аз това в нета го гледах ма няма ли го като книга :?: :?: :?: :?:

С вестниците Труд или 24 часа го бяха пуснали милната седмица и на хартиен носител, но при нас колежките го отнесоха. Сигурно пак ще го пуснат, така че следи пресата. :)

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 14 сеп 2011 21:23

petko5 написа:[
golfer написа:п.с.знам, че има раздел продава
искам ако някой е решил да се бута за една маса да му го спестя

viewforum.php?f=3 !!!!!

знам Петко написал съм го даже.
От масата пари няма да спечеля, но от филмчето с тестовете може :да:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Различни цени в Кауфланд

Мнениеот velinsl » Чет 15 сеп 2011 18:07

chefito написа:
DarkForce написа:Здравейте
а какво ще кажете за това :

Икеа ни взе за балъци

От дир:

Става дума за един много стар трик, който се нарича сегментиране на пазара. Целта е всеки купувач да плати максималното, което е готов да даде. В момента има хора, които ще купят само защото е скъпо и си мислят, че е престижно. Когато те свършат, ИКЕА ще обяви "промоции" и ще купят пишман гъзарите, които искат да са гъзари, но им липсват парите. Когато и те свършат цените ще паданат още за да привлекат следващия сегмент от пазара и т.н. Това са хватки от пазарната икономика, които на запад дори не правят впечатление, но тук са повод за сензация и стотици коментари - безплатна реклама на ИКЕА за да могат най-заможните купувачи тоз час да се запътят към магазина и да демонстрират благополучието си!

Като се замисля има логика в тези думи. Едно време давахме пари за карта на Мобилтел, сега се чудят как да ни излъжат да ги вземем без пари.
Няма логика от най-бедните(с едни от най-скъпите горива, твърдо най-скъпите разговори на мобилните телефони, електроенергия и какво ли още не) да искаш най-много.

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Re: Различни цени в Кауфланд

Мнениеот DarkForce » Пет 16 сеп 2011 8:29

velinsl написа:
..Няма логика от най-бедните(с едни от най-скъпите горива, твърдо най-скъпите разговори на мобилните телефони, електроенергия и какво ли още не) да искаш най-много.

velinsl,
е как да няма
докато купувача си трае и купува на тази цена - ще му се продава и ще се пробват даже и по-високи !!!

когато се сетим да се организираме и да протестираме истински за нещата, които не ни оттърварт ще проимаме гражданско общество и може би по-добър живот !!!

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пет 16 сеп 2011 9:28

MITKO_DVD написа:Абе аз това в нета го гледах ма няма ли го като книга :?: :?: :?: :?:

В Студентски град вече ги оставят по вратите на апартаментите, говоря за новите блокове... Сигурно скоро ще го разпространят и по другите квартали. Видях го, не струва, хаотично направен и наистина адски грозни неща, лично по мое мнение. Търсех си бюро за компютър, това което беше предложено, е н пъти по-грозно от всичко, което съм виждал на пазара до момента. Просто не съм фен на тази мода с правоъгълните студени форми, а в каталога 99 процента от нещата са такива. Ако държиш да го имаш непременно, драсни едно ЛС, ще гледам да те снабдя :wink:

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Съб 17 сеп 2011 0:15

Понеже съм в бранша с мебелите и съм сглобявал разни спални, кухни и т.н. донесени от Румъния и със сигурност мога да твърдя че ИКЕА не са нищо особено. Ако някой си мисли че мебелите са нещо качествено просто жестоко се лъжете. Кухнята която сглобявах не беше нищо кой знае какво, но беше скъпа защото имаше тук таме някой друг меганизъм за плавно пребирене, а самата кухня струваше 2000 евра, аз за тея пари мога да направя кухня със сякви изгъзици.

Последна промяна от Sashko_Trg на Съб 17 сеп 2011 13:33, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 17 сеп 2011 12:59

Sashko_Trg написа:Понеже съм в бранса с мебелите и съм зглобявал разни спални, кухни и т.н. донесени от Румъния и със сигурност мога да твърдя че ИКЕА не са нищо особено. Ако някой си мисли че мебелите са нещо качествено просто жестоко се лъжете. Кухнята която зглобявах не беше нищо кой знае какво, но беше скъпа защото имаше тук таме някой друг меганизъм за плавно пребирене, а самата кухня струваше 2000 евра, аз за тея пари мога да направя кухня със сякви изгъзици.

Съгласен съм, но нали се сещаш, че домакинята няма да може да се похвали на изкуственоглоуснатите си приятели, че си е купила кухня от ИКЕА....ако ще и твоята да е 1000 пъти по-яка :)

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Съб 17 сеп 2011 13:51

chefito написа:... похвали на изкуственоглоуснатите си приятели, че си е купила кухня от ИКЕА....ако ще и твоята да е 1000 пъти по-яка :)

chefito

a поради що отсега се е "наложила" Икеа като марка и символ за престиж !

в цял свят те се известни, като евтина шир-потреба с що годе приемливо качество, но символ на престиж и повод за хвалба - едва ли ?

общо взето все едно да се хвалиш, че си си купил марков салам от метро :)

поздрави

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 17 сеп 2011 17:09

Живях известно време в Ингилизия в къща с мебели от Икея, които въпреки че бяха нови си бяха постоянно в период на полуразпад т.е. доста некачествени. Радост за масовия юзър...

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Съб 17 сеп 2011 22:04

Sashko_Trg написа:Понеже съм в бранша с мебелите и съм сглобявал разни спални, кухни и т.н. донесени от Румъния и със сигурност мога да твърдя че ИКЕА не са нищо особено. Ако някой си мисли че мебелите са нещо качествено просто жестоко се лъжете. Кухнята която сглобявах не беше нищо кой знае какво, но беше скъпа защото имаше тук таме някой друг меганизъм за плавно пребирене, а самата кухня струваше 2000 евра, аз за тея пари мога да направя кухня със сякви изгъзици.

Точно,даже полски сглобяеми модулни кухки\холове от МДФ\ПДЧ са със средно качество,а за тези незнам,ама то и марката е позната освен с ниските си,уж де,като гледам не са много ниски цени mhihi и с посредственото си качество :talk:
Ама много шум се вдига за нещо което в Европа е нищо,ама тук ааа ууу кухня от Икея баце scare

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 18 сеп 2011 6:43

DarkForce написа:
chefito написа:... похвали на изкуственоглоуснатите си приятели, че си е купила кухня от ИКЕА....ако ще и твоята да е 1000 пъти по-яка :)

chefito

a поради що отсега се е "наложила" Икеа като марка и символ за престиж !

в цял свят те се известни, като евтина шир-потреба с що годе приемливо качество, но символ на престиж и повод за хвалба - едва ли ?

общо взето все едно да се хвалиш, че си си купил марков салам от метро :)

поздрави

Точно същото имам предвид и аз. Явно не си доловил тънкия ми хумор. :beer

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 18 сеп 2011 7:22

Забавно - повечето от "компетентните" коментатори в темата никога не са влизали в ИКЕА, а почти никой не е ползвал мебели от този магазин, но се изливат знания на талази. :banghead:
Аз съм ползвал малко неща - шкафчета за баня, за обувки, прибори за хранене и други дреболии и съм МНОГО доволен. И от качеството, и от цената, но най-вече от това, колко лесно се сглобяват шкафчетата - всичко пасва, няма ръбчета ...
Рано или късно цените тук ще се нагодят според пазара. Не виждам защо се вдига този целият шум още преди откриването. Като отворят, ще отидем, ще видим ... ако не ми хареса, просто няма да пазарувам.
Голяма драма направихте. :screwy

Върни се в “ОФФ-Топик - други”