Здравейте колеги.
От известно време забелявах следното нещо, при подаване на газ колата се изфурсирва след интервал от няколко десетки части от секундата, а не мигновенно както трябва. Също така изфурсирането става по-бавно от нормалното.
Забелязах и друго, при подаване на газ до 5000 оборота да кажим и рязко пускане на съединителя, колата не успява да превърти и гуми дори, а оборотите падат. Все едно няма мощност. Преди не съм си правил ткаъва експерименти и няма споремн как е работил и кое е нормално.
Голф 3 АБФ - проблем при работа
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Голф 3 АБФ - проблем при работа
Случайно някой да е въртял делкото?
Не, нищо не е пипано.
Много страмно, проблема е че не знам и аз от кога точно е така, колата е ходила по сервизи но не вярвам там да е пипано нещо. За това искам съвети.
Много страмно, проблема е че не знам и аз от кога точно е така, колата е ходила по сервизи но не вярвам там да е пипано нещо. За това искам съвети.
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Свещите как са?
Нямам представа колега, не съм гигледал но според мен не е там проблема. Аз се занимавма с електорина по коли и имам достаъчно познания, но нарочно пуснах тема за да кажи някой нещо по-конкретно ако знае. Така може да сменя един къп работи но няма да го направя. Това не е решението 
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
sepata написа:Забелязах и друго, при подаване на газ до 5000 оборота да кажим и рязко пускане на съединителя, колата не успява да превърти и гуми дори, а оборотите падат. Все едно няма мощност.
При ABF (и не само) има 2 Хол-датчика, които следят оборотите на коляновия вал.
Единия е в делкото, а другия е на блока и следи директно положението на коляновия вал.
Както вероятно знаеш, при по-опростените управления, чрез въртене на делкото се задава испреварването на искрата на свещите.
При тези с 2 датчика, обаче, не е точно така - следи се ъгловото отместване м/у двата и ако нещо не е наред - решава, че е прецакано нещо и минава в 'авариен режим'
С ABF-и не съм си играл, но предполагам, че и при него центровката се прави само след като контролера е вкаран принудително (чрез софтуер) в авариен режим и стробоскоп.
Потърси някой колега с VAG-COM, намери един стробоскоп и провери центровката.
Друга възможност е неправилно зацепен ангренажен ремък - 1 зъб назад и се получава подобен ефект.
Провери също и вакуумите. При теб дебита на входящия въздух се следи с MAP-сензор, вграден в контролера (влиза едно маркучле вътре). Това дебне какъв е вакуума в смукателния колектор и ако има пробив някъде - бърка смесите и става мазало
При всички случаи едно закачане на VAG-COM или друга, по-добра диагностична програма ще помогне много
Много ти благодаря колега! Ще имам всичко на предвид което предположи. След отстраняване на проблема ще пиша за да сте наясно от какво е било. 

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Да допълня колегата + нещата които ти е казал провери и TPSа.На ABF делкото не се върти/регулира предверението се определя от компа.А и този двигател си е малко мудничък в ниските-направи му една читава диагностика то ще си покаже.
Катализатора там ли е?
Катализатора там ли е?
Не знам колега, не съм гледал. Направи ми впеатлене друго, когато паля сутрин като подам рязко газ до долу и се дави и дъфчи!
koлеги и моят проблем е сащия колата с екара на газ от какво може да е
- krasimir_gti
- Автомобил:
- Двигател:
Най вероиатно ангренажниа ремък е прескочил един зъб и оттам и центровката ти е избиагала.Свали капака на ангренажа и виж на белезите ли са зъбните колелета.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”