Golf 4 масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
HristovHr
Автомобил: VW Golf Mk4
Двигател: AZD

Golf 4 масло

Мнениеот HristovHr » Нед 18 сеп 2011 12:00

Здравейте Колеги,

според http://autodata.bg/mod/id:8 спецификацията на маслото ми е 502.00

Колата ми е 1998 година и искам да сложа масло с вискозитет 10W40.

Доста малко масла с тази гъстота обаче поддържат този стандарт ! http://www.my-gti.com/2534/volkswagen-o ... roved-oils

Поради ред причини не искам да слагам Motul, за това съм се спрял на YACCO VX500, но то е VW 501.01 !

Дали ще има някакъв проблем да сложа такова масло, т.е. предполагам че няма да има, но дали е препоръчително да го правя?

Потребителски аватар
zelkata_ok1_
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 4 масло

Мнениеот zelkata_ok1_ » Нед 18 сеп 2011 14:19

Поради ред причини не искам да слагам Motul, за това съм се спрял на YACCO VX500, но то е VW 501.01 !

и какви са причините много ми е интересно

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 18 сеп 2011 14:32

Твойта 1.4 16в ли е?
Аз карах с Репсол 5в40 , сега е с Кастрол 5в40 ,като даже препоръчват 0в30\40 ,но е доста скъпо и е за нов двигател,а предвид многото км няма ефект,но защо пък искаш чак 10в40 :?: :shock

Потребителски аватар
HristovHr

Мнениеот HristovHr » Нед 18 сеп 2011 14:45

zelkata_ok1_ написа:Поради ред причини не искам да слагам Motul, за това съм се спрял на YACCO VX500, но то е VW 501.01 !

и какви са причините много ми е интересно

Година и половина вече карам с Мотул, имам проблем с хидравличните повдигачи, потропват си доста. На дълъг път колата си харчи масло, т.е. трябва да се сменят гумички на клапаните и евентуално сегменти. Това лято ходих до Гърция, на дълъг път колата похарчи доста, там не успях да намеря Мотул и досипах някакво друго гръцко масло, което беше пак 10W40. Еми шума от хидравличните повдигачи чувствително намаля ... изчетох и доста мнения на хора, които са карали с мотул и след това са сложили друго масло и шума наистина е намалял ... В момента в двигателя има масло на 3 производителя, Motul, онова гръцкото и някакво от бензиностанция на ОМВ - двигателя е доста по-тих от времето, когато беше само с Мотул :)

Сега ми предстои сериозен ремонт - смяна на хидравлични повдигачи, гумички на клапаните, евентуално сегменти, а също така и смяна на маслото, че му дойде време.

BG_Golf4e написа:Твойта 1.4 16в ли е?
Аз карах с Репсол 5в40 , сега е с Кастрол 5в40 ,като даже препоръчват 0в30\40 ,но е доста скъпо и е за нов двигател,а предвид многото км няма ефект,но защо пък искаш чак 10в40 :?: :shock

Да, 1.4 16V AHW. Искам 10W40 поради горе описаните причини, явно двигателя не е първа младост :)

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 18 сеп 2011 17:27

HristovHr написа:Година и половина вече карам с Мотул, имам проблем с хидравличните повдигачи, потропват си доста. На дълъг път колата си харчи масло, т.е. трябва да се сменят гумички на клапаните и евентуално сегменти. Това лято ходих до Гърция, на дълъг път колата похарчи доста, там не успях да намеря Мотул и досипах някакво друго гръцко масло, което беше пак 10W40. Еми шума от хидравличните повдигачи чувствително намаля ... изчетох и доста мнения на хора, които са карали с мотул и след това са сложили друго масло и шума наистина е намалял ... В момента в двигателя има масло на 3 производителя, Motul, онова гръцкото и някакво от бензиностанция на ОМВ - двигателя е доста по-тих от времето, когато беше само с Мотул :)

Колега, ако трябва да се следва твоята логика - тогава си карай направо с маслата на OMV :banghead:
Масло 10W40 със спецификация VW 502.00 много трудно ще намериш, повечето са 0W40 или 5W40. Тази спецификация се отнася за нов двигател... Никой-не-знае-колко-стотин-хиляди км по-късно вече трябва да се прецени спрямо състоянието на мотора. Според мен карай го сега с което масло харчи най-малко... Нали ще отваряш двигателя скоро. След ремонта си налей полусинтетично 10W40 по спецификация 501.01 :да:

Потребителски аватар
HristovHr

Мнениеот HristovHr » Нед 18 сеп 2011 17:58

icefire написа:
HristovHr написа:Година и половина вече карам с Мотул, имам проблем с хидравличните повдигачи, потропват си доста. На дълъг път колата си харчи масло, т.е. трябва да се сменят гумички на клапаните и евентуално сегменти. Това лято ходих до Гърция, на дълъг път колата похарчи доста, там не успях да намеря Мотул и досипах някакво друго гръцко масло, което беше пак 10W40. Еми шума от хидравличните повдигачи чувствително намаля ... изчетох и доста мнения на хора, които са карали с мотул и след това са сложили друго масло и шума наистина е намалял ... В момента в двигателя има масло на 3 производителя, Motul, онова гръцкото и някакво от бензиностанция на ОМВ - двигателя е доста по-тих от времето, когато беше само с Мотул :)

Колега, ако трябва да се следва твоята логика - тогава си карай направо с маслата на OMV :banghead:
Масло 10W40 със спецификация VW 502.00 много трудно ще намериш, повечето са 0W40 или 5W40. Тази спецификация се отнася за нов двигател... Никой-не-знае-колко-стотин-хиляди км по-късно вече трябва да се прецени спрямо състоянието на мотора. Според мен карай го сега с което масло харчи най-малко... Нали ще отваряш двигателя скоро. След ремонта си налей полусинтетично 10W40 по спецификация 501.01 :да:

Колега не знам коя логика е правилна, просто казвам какво усетих :) То това ми беше и въпроса ... значи не е проблем да сложа масло 501.01
Благодаря !

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 18 сеп 2011 18:56

Сега ми предстои сериозен ремонт - смяна на хидравлични повдигачи, гумички на клапаните, евентуално сегменти, а също така и смяна на маслото, че му дойде време.

Колега пиши след ремонта как е,а може и цените да драснеш да видим как са,може да послужи за инфо и на други :beer

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 18 сеп 2011 21:03

HristovHr написа:Здравейте Колеги,

според http://autodata.bg/mod/id:8 спецификацията на маслото ми е 502.00

Колата ми е 1998 година и искам да сложа масло с вискозитет 10W40.

Доста малко масла с тази гъстота обаче поддържат този стандарт ! http://www.my-gti.com/2534/volkswagen-o ... roved-oils

Дали ще има някакъв проблем да сложа такова масло, т.е. предполагам че няма да има, но дали е препоръчително да го правя?

:да: :да: :да: Най-доброто,което можеш да намериш в момента.....и най-важното ИСТИНСКО....все още!

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пон 19 сеп 2011 0:26

Мотул-ите и те ли са вече менте?

Съжалявам за офф-а, но мисля, че и за други ще е полезно...
Аз дълго време карах само с Мотул и не съм имал никакви проблеми, а след това почнах да си внасям маслото от Германия (както и останалите консумативи)... Та информацията ми, че Мотул са автентични, явно е остаряла eusa

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Kona EV
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 19 сеп 2011 10:16

icefire написа:Мотул-ите и те ли са вече менте?

Съжалявам за офф-а, но мисля, че и за други ще е полезно...
Аз дълго време карах само с Мотул и не съм имал никакви проблеми, а след това почнах да си внасям маслото от Германия (както и останалите консумативи)... Та информацията ми, че Мотул са автентични, явно е остаряла eusa

Купувам го от официалния вносител на Оборище от почти 4 години и нямам забележки към качеството :да:

didich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didich » Пон 19 сеп 2011 11:19

Да споделя и аз малко инфо.
Колега моя двигател е 1,6, мотор AKL, гореше доста масло и освен гумички се оказа, че и сегментите са занимали, както и да е направи се основен ремонт и в момента го карам с това масло EMPEROL 10W40 - Холандско масло, ето ти и сайта им http://www.kroon-oil.com/en/products/ca ... rol-10w40/
Вече карам около 5000 км. и не съм доливал изобщо, двигателя не го пипа изобщо.
Мисля че литъра идва към 7-8лв., тоест не е скъпо, но пък съм доволен.
На другата кола /фиат :beer / съм с EMPEROL RACING 10W60 - пак много доволен, не го пипа грам :kissy:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 19 сеп 2011 11:26

didich написа:Да споделя и аз малко инфо.
Колега моя двигател е 1,6, мотор AKL, гореше доста масло и освен гумички се оказа, че и сегментите са занимали, както и да е направи се основен ремонт и в момента го карам с това масло EMPEROL 10W40 - Холандско масло, ето ти и сайта им http://www.kroon-oil.com/en/products/ca ... rol-10w40/
На другата кола /фиат :beer / съм с EMPEROL RACING 10W60 - пак много доволен, не го пипа грам :kissy:

Колегата се е спрял на YACCO :applause: с класа е над тези които предлагаш,то българските са 7-8лв.,а това щом и от Хол идва направо mhihi

didich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didich » Пон 19 сеп 2011 11:31

BG_Golf4e написа:
didich написа:Да споделя и аз малко инфо.

Колегата се е спрял на YACCO :applause: с класа е над тези които предлагаш,то българските са 7-8лв.,а това щом и от Хол идва направо mhihi

Някъде да прочете, че му го предлагам или препоръчвам !!! ,само споделих какво съм направил при мен, толкоз.

Поздрави

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 19 сеп 2011 11:35

Има си друга тема за масла и кой с какво кара и какво мнение има за своето масло,тук колега пита конкретно :beer

Потребителски аватар
HristovHr

Мнениеот HristovHr » Пон 19 сеп 2011 17:56

Благодаря Колеги ! Ще напиша кое колко е струвало за да може и други със същото питане да преценят какво да правят, предполагам най-късно началото на другата седмица вече колицата трябва да мърка :>

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”