реле 18 - проблем

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
fantasy_boy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

реле 18 - проблем

Мнениеот fantasy_boy » Пет 16 сеп 2011 8:59

Здравейте колеги. Проблемът е следния - пътувах с колата си и нещо под таблото започна да пуши, също така и отпред под капака - предполагам кабел, защото миришеше на бакелит - спрях веднага изгасих колата разрових кабелите и като видях че няма нищо на пръв поглед, запалих и потеглих пак, и нямах никакви проблеми. след това карах колата следващите 2 дни, като трудно палеше, а на третия ден въобще не запали, дори не иска да върти сега... ток в акумулатора има, защото като включа фаровете и светят без проблем, като завъртя да паля - реле 18 прецъква и това е всичко, нито стартера върти, нито нищо повече не се случва, дори ток до свещите не ходи... та въпроса ми е възможно ли е реле 18 да е изгоряло, и дали проблема е само от него - намерих информация за него но беше в раздел за бензонови агрегати - та ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен. Колата е голф 3 92г. 1.9 чист дизел мисля 4е мотора е 1Z.

Благодаря ви предварително!

fantasy_boy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: реле 18 - проблем

Мнениеот fantasy_boy » Пет 16 сеп 2011 9:02

май не се изразих правилно - искам да питам каква му е функцията на това реле, и това че само цъка признак ли е че е изгоряло, и ако е изгоряло, възможно ли е то да е единствената причина колата да не иска да запали, и стартера да не иска да върти?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 16 сеп 2011 9:51

Load Reduction Relay - Реле за разтоварване на натоварването
Т.е. това реле прекъсва тока към всички консуматори не пряко свързани със запалването.
Такива консуматори са: Фарове,парно,чистачки,нагревател на задното стъкло и други не пряко зависещи към запалването консуматори :idea:

fantasy_boy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fantasy_boy » Пет 16 сеп 2011 18:35

мерси много ми помогна :)

fantasy_boy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fantasy_boy » Нед 18 сеп 2011 20:45

Хора - това реле трябва ли да е горещо като се запали колата?! стават странни работи, като го откача фаровете пак си работят.....?

Върни се в “Дизелови агрегати”