Счупено амортисьорче (при пистовия ремък)
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Счупено амортисьорче (при пистовия ремък)
Здравейте колеги. Проблема е с Ауди а3 1.9ТДИ ASV . Значи като тръгвам 1ва на пулосъединител тропа се едно е каре (така тропаше на един приятел) обаче като навия волана и като тръгна с повечко газ не се чува... И при палене се чува някакво като скърцане. Приятел каза че може да е от хлабава броня или решетка но знам ли. Гуми не съм въртял... Чува се звука при трагване на около 950 обр. и в зависимост как пускам съединителя ако го пускам плавно го няма но малко по-бързо и се чува. Отделя си както трябва съединителя не боксува и не знам дали е маховик или каре ... Тропането е точно там където отделя съединител може ли да е тампон? Колата ако се движи с 5км/ч като го пусна съединителя не се чува ...
Последна промяна от BuRnInGSouL на Пон 19 сеп 2011 13:01, променено общо 1 път.
Re: маховик или каре 1.9TDI
Колега,аз имах подобен проблем с вътрешно каре на Г4, но при мен се чуваше отчетливо чукване при потегляне или при смяна на скорост. Сепараторът в карето се оказа потрошен. Започна с единично "случайно" във времето почукване и се стигна до постоянно за има няма 5-6 км каране в квартала. Най-добре провери преди да тръгнеш на дълъг път, че познати са оставали посредата на нищото от такъв проблем... Успех
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
При смяна не съм го чул това чукане. Баща ми каза , че преди (1-2месеца) вътрешното каре леко се обаждало но не знам дали е от него. Скоро имам две пътуване по 200км и ще видим. Обаче това го има само на 1ва и задна при леко потегляне карал съм градско вчера над 20км и няма промяна ще видим днес като е студена може да направя клип да се чуе... Вътрешното каре като външно ли щтрака ?
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Така колеги видях какво е но не съм сигурен каква работа върши ... Стой точно над пистовия ремък като аермортисьор. И се е отчупил от компресора на климатика . Мога ли да карам така ? (превързах го да не падне върху пистовия ремък). Каква е функцията на това аермортисьорче пистовия ремък е опънат ?! мога да приложа и снимки ако искате ?
http://storage4.album.bg/440/img0208ec_ ... 471653.jpg
http://storage4.album.bg/440/img0208ec_ ... 471653.jpg
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Счупено амортисьорче (при пистовия ремък)
Аз ще го сменя но може ли да се кара определен пробег така ? защото имам важно патуване тези дни ?
- venll-vr
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Счупено амортисьорче (при пистовия ремък)
в другата тема където си пуснал запитване съм ти отговорил. Просто нея я видях първа. Махаш амортисьора като го развиеш от долния болт. пружината държи ремъка опънат, но е хубаво по-бързо да го смениш
Върни се в “Дизелови агрегати”