VW Golf PB - свирене от към ремъците

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

VW Golf PB - свирене от към ремъците

Мнениеот lucky7o » Пон 19 сеп 2011 12:28

Пак се появявам с въпрос :)

Значи доста време не бях карал колата, но вече ми потрябва, смених бензиновата помпа и от няколко дни се повозвам...
Сега обаче има едно свирене, не като от ремак а по друго :Mr Green Fun
Поогледахме вчера и на пръв поглед изниква един въпрос.

Значи долу има две шайби, през едната минава ремака на алтернатора, а другата е за ремака на водната помпа и за хидравликата май (не съм сигурен кой ремак за къде беше, но шайбите са две "залепени" една за друга) Та значи на изгасена кола на ръка вартя шайбата на алтернатора и нали ремака върти долната шайба (едната от тези които са дев) Обаче другата шайба, която е за водната помпа не се върти... Когато запаля колата се въртят двете. Принципно така ли трябва да е, или винаги трябва да се въртят двете. Ако трябва да се въртят и двете едновременно явно, че от там идва стърженето докато се зацепят да тръгнат и двете. В повечето случаи като изфорсирам се чува едно престъргване (докато свирука) и след това всичко е ок - свирене няма.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: свирене от към ремъците

Мнениеот van4ooo » Пон 19 сеп 2011 14:15

Така както го разбирам работата хич не е добре-мястото където има 2 "шайби" е коляновия вал(зад пластмасовия капак на тия шайби е ангренажния ремък)не се сещам как се захващат всичките но или централния болт е разхлабен(може да се разбие леглото на шпонката и да се срещнат клапани и бутала)или са изпадали малките болтчета(тогава и шайбите трябва да паднат).Някои които разбира да дойде и да погледне на място избягвай да я караш.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пон 19 сеп 2011 15:17

Става въпрос за тази шайба, в сличая не виждам дали е една или две, но при мен са две, мисля че и тук са две. Това е 16в, а моето 8в, но не можах да намеря друга снимка... Та тези две шайби заедно ли се въртят, или не. Както съм написал при мен, ако завъртя шайбата на алтернатора на ръка се върти само тя...
Прикачени файлове
untitled.JPG

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Пон 19 сеп 2011 17:36

Тези които си оградил се въртят заедно-централния болт държи зъбната шайба на ангренажния ремък а за нея са захванати тия две шайби с 4 малки болтчета.
Опа май много те сътресирах с първото мнение не съм дочел :oops: На теб ти превърта вътрешната шайба(по голямата за пистовия ремък) състои се от две метални части слепени с гума-отлепила се е и затова превърта смени я с нова.Сваляш клиновидния и пистовия ремък и развиваш четирите болтчета.Но ти препоръчвам да не караш колата преди ремонта.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Вто 20 сеп 2011 14:36

тоест до колкото разбрах "демпферна шайба" това е проблема? И трябва да се въртят двете шайби заедно ? На запалена кола е така, но явно "прескача" и от там се получава стърженето ?

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Вто 20 сеп 2011 15:55

:да:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Сря 21 сеп 2011 14:27

и един ганьовски въпрос :Mr Green Fun
Значи обясниха ми, че като цяло това си е някаква проста шайба, в случая ми се била износила някаква "гума" и заради това двете шайби се въртяли отделно по някога. Та за да съм нямал проблеми и да не се занимавам повече с нея "шайбата"
да ги сваля двете и да ги заварим една за друга :roll:
на мен добре ми звучи mhihi

демек после цел живот заедно ще се въртят heavy metal zork

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Сря 21 сеп 2011 23:07

lucky7o написа:и един ганьовски въпрос :Mr Green Fun
Значи обясниха ми, че като цяло това си е някаква проста шайба, в случая ми се била износила някаква "гума" и заради това двете шайби се въртяли отделно по някога. Та за да съм нямал проблеми и да не се занимавам повече с нея "шайбата"
да ги сваля двете и да ги заварим една за друга :roll:
на мен добре ми звучи mhihi

демек после цел живот заедно ще се въртят heavy metal zork

Така е, през оставащият им КРАТЪК живот eusa

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пон 26 сеп 2011 9:52

центровах и заварих "двете" шайби една за друга пък ще видим death
За сега не свири, ако не се строши нещо ще е добре :lol: Аз доколкото видях на едната шайба е ремъка на водната помпа и хидравликата, а на другата ремъка на алтернатора. Не виждам какъв проблем би имало, така на поглед почти не бият двете шайби в страни за разлика от преди...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”