значи чудех се какво може да е ... при завиване на място пълен ляв или десен волан понякога се чува едно еднократно изпукване пук и толкова някой път се получава и не чак при пълен ляв или десен волан и при препядсвие пред някоя от гумите бордюр камък или просто неравност ....
от какво може да е това колеги знам че е често срещано явление при тройките голфове , нещо по маортесьорите е според мен при завиване ... пружините съм ги сменил с нови прашници амортесьори пак същото единственото което не смених е двата лагера на аморта отгоре те бяха леко износени дали може да е от тях ...
носачите са ми стари но не са за смяна още са здрави шарнири накрайници всичко съм прегледал изглеждат здрави нямат луфтове от какво може да е ???
някой знае ли отговора странно припукване
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
Re: някой знае ли отговора странно припукване
да точно така при рязко потегляне най вече се чува .... не се бях сетил за това обаче
а тия лагери не ги смених щото преди 3 години някъде ги бях сменял и ме учуди защо така неравномерно са износени в полукръг или са били много калпави когато съм ги копувал или се натоварват само от едната страна ... ясно е ще ги сменям въпросът е ако сложа разпънка отдолу и отгоре дали ще повлияе за по малкото и равномерно износване на тези лагери ?
а тия лагери не ги смених щото преди 3 години някъде ги бях сменял и ме учуди защо така неравномерно са износени в полукръг или са били много калпави когато съм ги копувал или се натоварват само от едната страна ... ясно е ще ги сменям въпросът е ако сложа разпънка отдолу и отгоре дали ще повлияе за по малкото и равномерно износване на тези лагери ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Сменяй лагерите. По принцип тези тампони ако са с отделни лагери (те са два вида - с отлят лагер и отделен) е хубаво да се сменят комплект, а не само тампоните. Добре, че отложих малко смяната на два тампона - по един за всеки носач. Предстои да взема комплект двата големи задни и двата по-малки предни и да си направя ревизия, понеже така и така носачът се сваля, поне да се смени всичко по него (без шарнира, той се сменя без да е нужен демонтаж) и да не го мисля, за 10-ина лева разлика няма смисъл. Та така, сменя се всичко комплект, за да ти е мирна главата. А какво е причинило неравномерното износване - единственото място, с което контактува надолу това е носачът респ. с неговите тампони. Явно животът на лагерите е свършил (казваш, че си ги сменял преди 3 години - т.е. тогава си оставил старите тампони) Според мен ако е така, както пише в скобите, просто си помогнал на лагерите да заминат, щото не си сменил и тампоните преди 3 години. Не си описал и каква марка си сложил, щото афтърмаркет частите, особени тези средна хубост не са с особено дълъг живот. Не можах да видя каква ти е колата като двигател, но мисля повечето имат стаб.щанга отпред може би без най-слабите мотори 1.4 и 1.6 

-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
да стабилизираща щанга имам отпред аз си я слагах инече нямаше 1.4 е двигателя
значи преди 3 години смених всичко отпред амортесиори лагери прашници тампони сичко тогава сложих закс газови с 2 годишна гаранция доволен съм добри са не са мръднали до момента а сега преди месец сменявах пружините с нови щото старите бяха много увиснали тогава смених и прашниците и видях че са износени лагерите но не ги смених свършиха парите ... пукването се чуваше още от преди това ,значи започна да се чува може би година или две след като сменявах амортесиорите вече не си спомням то това е интересното че се чува не всеки път отвреме на време и то в определени ситуации пълен волан подаване на газ по рязко потегляне и така съм карал много време до сега ....а сега се замислих как мога да го оправя това нещо
значи преди 3 години смених всичко отпред амортесиори лагери прашници тампони сичко тогава сложих закс газови с 2 годишна гаранция доволен съм добри са не са мръднали до момента а сега преди месец сменявах пружините с нови щото старите бяха много увиснали тогава смених и прашниците и видях че са износени лагерите но не ги смених свършиха парите ... пукването се чуваше още от преди това ,значи започна да се чува може би година или две след като сменявах амортесиорите вече не си спомням то това е интересното че се чува не всеки път отвреме на време и то в определени ситуации пълен волан подаване на газ по рязко потегляне и така съм карал много време до сега ....а сега се замислих как мога да го оправя това нещо
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
я кажете каква марка и от къде да купя читави лагери мисля да ги сменя заедно с тампоните , те изглеждат здрави но все пак са се смачкали за 3 години
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
къде->от магазина, ванка, от магазина...
какви-> ми май ще те разочаровам, ма производители не пишат в тоя форум, няма как да се каже кои са читави и кои не са. предвид и копията (успешни) на много неща...
много сте ми интересни ве хора...
1. сменяш консумативи. под консуматив разбирам всяко нещо, което периодично се износва и се налага подмяна. в този смисъл дори цялата кола е консуматив-нали я консумираме в края на краищата...
2. никой, ма никой не произвежда (то не че е и възможно де) неща, които издържат вечно. всеки се стреми да произвежда неща, които карат колкото се може по малко и да им даде колкото може повече гаранция, защото гаранцията е адски разтегливо понятие и пациента винаги е в грешка и гаранцията никога не се зачита. с 2 думи: каквото аз ще ти обещая-никой няма да ти даде...
3. условията, в които аз експлоатирам моя автомобил са тотално различни от условията, в които ти експлоатираш твоя. така че следва-> колко струва моята препоръка за качество в твоите условия?
4. винаги купувайте евтината стока пред скъпата (след като, разбира се, установите че видимо нямат разлика!) защо ли? ми защото когато си купиш евтинджоса, ти си с умствената нагласа че си купил недотам качествено. и след година, 2, 3, като умре си викаш-еееее, то това изкара чак толкова време! ашколсун! аз го чаках по скоро. а като изсипеш една торба лев за скъпо и очакваш да не умре никога, а то умре пак след година, 2, 3 ( както обикновено става) ти почваш да псуваш колко паре си дал и колко малко е изкарало за колко много пари, дето си дал...
участието е редовно, другари. само зависи дали участваме с по малки суми или с по големи. но нищо няма да е вечно. включително и ние, самите.
а сполай ви че ме изчетохте.
какви-> ми май ще те разочаровам, ма производители не пишат в тоя форум, няма как да се каже кои са читави и кои не са. предвид и копията (успешни) на много неща...
много сте ми интересни ве хора...
1. сменяш консумативи. под консуматив разбирам всяко нещо, което периодично се износва и се налага подмяна. в този смисъл дори цялата кола е консуматив-нали я консумираме в края на краищата...
2. никой, ма никой не произвежда (то не че е и възможно де) неща, които издържат вечно. всеки се стреми да произвежда неща, които карат колкото се може по малко и да им даде колкото може повече гаранция, защото гаранцията е адски разтегливо понятие и пациента винаги е в грешка и гаранцията никога не се зачита. с 2 думи: каквото аз ще ти обещая-никой няма да ти даде...
3. условията, в които аз експлоатирам моя автомобил са тотално различни от условията, в които ти експлоатираш твоя. така че следва-> колко струва моята препоръка за качество в твоите условия?
4. винаги купувайте евтината стока пред скъпата (след като, разбира се, установите че видимо нямат разлика!) защо ли? ми защото когато си купиш евтинджоса, ти си с умствената нагласа че си купил недотам качествено. и след година, 2, 3, като умре си викаш-еееее, то това изкара чак толкова време! ашколсун! аз го чаках по скоро. а като изсипеш една торба лев за скъпо и очакваш да не умре никога, а то умре пак след година, 2, 3 ( както обикновено става) ти почваш да псуваш колко паре си дал и колко малко е изкарало за колко много пари, дето си дал...
участието е редовно, другари. само зависи дали участваме с по малки суми или с по големи. но нищо няма да е вечно. включително и ние, самите.
а сполай ви че ме изчетохте.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Аз преди време, смених тампоните на макферсоните, явно те имат лагери вътре, ако не се лъжа
И от известно време и при мен когато завивам се слуша едно тракане, или по точно казано удара на лагерни топчета, получава се при завой, или е от рейката или от тампоните, но аз ги смених с нови, и явно толкова им е било, и на ляв и на десен завой се чува! Явно от тях ще да е! Набутаха ми някакви много здрави тампони на макферсоните, уж били усилени, от Ауто + 

-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
ваското1 правилно е написал по горе ...
установявам обаче че имат доста фабрични дефекти тия голфове и някои от тях биха могли много елементарно да бъдат избегнати още при производството обаче не е било помислено достатъчно...
установявам обаче че имат доста фабрични дефекти тия голфове и някои от тях биха могли много елементарно да бъдат избегнати още при производството обаче не е било помислено достатъчно...
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
тцтцтцтцтцтцтцтцтц,къде ли са спали германците,като са ги мислили тея голфове!?!?!?!?!

- stefan4o
i3v3a3n написа:ваското1 правилно е написал по горе ...
Бих казал, че фабричните дефекти са по-скоро по нашите пътища...

-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
колкото и да раболепничите това е факт имам база за сравнение видял съм не едно и две неща как е направено при различни марки и модели коли затова сравнявам
истината е че втори път няма да се излъжа да си купя голф или нещо с емблемата на VW
истината е че втори път няма да се излъжа да си купя голф или нещо с емблемата на VW
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
Уески, ходи се гъзарей с голфа и си мисли че караш кола
- stefan4o
Колега, продай голфа и си купи кола тогава, защо ни занимаваш с дребните си житейски проблеми? 
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
аз толкова пари съм набил досега по него че е безмислено да го продавам, по скоро бих го подарил ,но ще си го пазя за ретро каручка
това ми е първата тнтм кола и надявам се единствената
а дребните ми голфаджийски проблеми са на 90 процента от четящите този форум, понеже немците са най- добрите особено в правенето на голф 3 и 4 а съм сигурен че други биха попълнили и доста по голям списък от марки и модели
на колегите по горе пожелавам да си карате още дълги, дълги години каручките и да се гордеете с марката VW
това ми е първата тнтм кола и надявам се единствената
а дребните ми голфаджийски проблеми са на 90 процента от четящите този форум, понеже немците са най- добрите особено в правенето на голф 3 и 4 а съм сигурен че други биха попълнили и доста по голям списък от марки и модели
на колегите по горе пожелавам да си карате още дълги, дълги години каручките и да се гордеете с марката VW
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”