изчезнаха ми габаритите от лявата страна пасат б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

изчезнаха ми габаритите от лявата страна пасат б5

Мнениеот Svetlioman » Пон 19 сеп 2011 19:09

така здравеите и добър вечер,тази сутрин , забелязах на пасатко не ми светеха допълнителните уреди(буст метър ,волт метар и за тем.на маслото) а за захранаване на осветлението им съм взел от бушониерата ,от бущона на габаритите ,обаче и лявата страна на светеха габаритите,проверих бушона здрав,от там меря с мултицет няма никои,от там по веригата и стигнах до клуча ,клуча за десните габарити излиза + за лявия не излиза + да отива към бушона,и споих на клуча за фарове левия и десния изход за габарити заедно и доидоха габаритите ,според мен клуча е проблема,та мисълтами е дали не се товара много сега .

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: изчезнаха ми габаритите от лявата страна пасат б5

Мнениеот vasilb » Пон 19 сеп 2011 20:08

Свързал си и лявата и дясната верига на един бушон, та очаквай скоро да изгори, а и като се има предвид, че си свързал и други уреди към веригата ... Провери къде е проблема, за да не стане някой сакатлък с токовете и да ти припуши по някое време или дори да се запалиш! Може би като си натоварил веригата с уредите и ключът е дал фира или е нагорял. Отваряш, преглеждаш и ако може го поправяш, а ако не - друг. Успех! :)

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Вто 20 сеп 2011 8:03

Колега както сам си се досетил най-вероятно проблема е в ключа на фаровете.Сваляш, ключа, разглобяваш го и почистваш пластините с контактен спрей и си готов.Поразтърси се из търсачката имаше много добри теми по тоя въпрос и процедурата по свалянето и почистването не е никаква философия.Самия ключ се сваляше като се натисне навътре и се завърти обратно на часовниковата стрелка май, но по-добре прочети първо как се действа и го направи, няма да повярваш колко прахоляк се събрал с годините на това място.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 20 сеп 2011 9:00

разгледай ключа,при мен го правеше по едно време трябваше няколко пъти да пусна и спра фаровете за да тръгнат всички.също понякога лостчето за мигачите се бъзика.нали когато не си на контакт като дадеш някой мигач и светят габаритите на съответната страна.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 20 сеп 2011 9:10

Svetlioman написа:мисълтами е дали не се товара много сега .

пич, сам си си отговорил. навързал си един квартал да свети от единия габарит...
оправи си бакиите.

Върни се в “Passat”